Sunday, November 6, 2016

Το πλωτό ξενοδοχείο που θα έχει σινεμά, εστιατόρια και… νεκροταφείο

Το όραμα μιας εταιρείας στο Χονγκ Κονγκ


ΤΑΞΙΔΙΝΕΑ
21:11
• 
06/10/2016
Το πλωτό ξενοδοχείο που θα έχει σινεμά, εστιατόρια και... νεκροταφείο

Ένας θαλάσσιος σύλλογος ψάχνει επενδυτές που θα βοηθήσουν να υλοποιηθεί ένα ιδιαίτερο σχέδιο. Αυτό που προτείνει είναι η μετατροπή ενός κρουαζιερόπλοιου 60.000 τόνων σε ένα πλωτό νεκροταφείο που θα σταθμεύει στο Χονγκ Κονγκ και θα έχει αρκετό χώρο για 48.000 τεφροδόχους. Το σκάφος όμως θα λειτουργεί, επίσης, ως πλωτό ξενοδοχείο και θα προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες που συνήθως συνδέονται με τις κρουαζιέρες, όπως εστιατόρια, γυμναστήρια, ακόμη και έναν κινηματογράφο. Οι επιχειρηματίες πίσω από την πρόταση ψάχνουν ουσιαστικά 50 εκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτηθεί το έργο και να υλοποιηθεί.
Μέρος αυτού του ποσού θα αξιοποιηθεί για να αγοραστεί το πλοίο και το υπόλοιπο για να μετατραπεί σε ξενοδοχείο αλλά και να προσαρμοστεί ώστε να στεγάσει τους 48.000... τάφους. Θα είναι προσαραγμένο για καιρό αλλά θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να σαλπάρει. Εκτός από το προσωπικό που θα ασχολείται με τις κηδείες, θα υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούν να κάνουν τις απαιτούμενες τελετές για μεγάλες θρησκείες ενώ θα υπάρχει επίσης χώρος για 1.000 επισκέπτες.
Όσοι ανεβαίνουν στο σκάφος θα είναι σε θέση να μείνουν στα δωμάτια του ξενοδοχείου, να έχουν πρόσβαση στα γυμναστήρια και στα εστιατόρια, στο χώρο του ξενοδοχείου ακόμη και να παρακολουθήσουν μια ταινία στον κινηματογράφο. Θα γίνονται επίσης διαλέξεις πάνω στη φιλοσοφία και τη θεολογία τις οποίες θα μπορεί να παρακολουθεί το κοινό και θα υπάρχουν ειδικά πακέτα για εκδρομές με το πλοίο.
Κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων του έτους όταν οι ντόπιοι συνήθως επισκέπτονται τους τάφους των προγόνων τους, οι άλλοι επισκέπτες του πλοίου θα επιτρέπεται να μένουν επί του σκάφους μόνο για τρεις ώρες. Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που προτείνεται ένα πλωτό νεκροταφείο στο Χονγκ Κονγκ. Μια εταιρεία με έδρα εκεί αλλά και στο Λονδίνο είχε προτείνει κάτι αντίστοιχο το 2012.
plwtoks1plwtoks2plwtoks3plwtoks4plwtoks5

No comments:

Post a Comment