Wednesday, April 30, 2014

Η ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΑΠΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ

Θρυλική μορφή του παγκόσμιου κινηματογράφου, με τρεις ταινίες της να έχουν προταθεί για Οσκαρ, η Ειρήνη Παπά, αποτελεί μια γυναίκα σύμβολο της Ελλάδας και του πολιτισμού της. Η παρατεταμένη απουσία της, όμως, και το χθεσινό λιποθυμικό επεισόδιο στην Ακρόπολη, προκαλούν αγωνία για την κορυφαία ηθοποιό.

Ζει απομονωμένη από όλους, κλεισμένη στο σπίτι της στην Αθήνα, θέτοντας ερωτήματα για το «τι ακριβώς συμβαίνει με την υγεία της».
Η 87χρονη Ειρήνη Παπά -γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1926 στο Χιλιομόδι Κορινθίας- υπήρξε μεγάλο αστέρι του Χόλιγουντ, της Τσινετσιτά και βέβαια οι ερμηνείες της σε σπουδαίους θεατρικούς ρόλους, έχουν γράψει ιστορία. Ο σπουδαίος σκηνοθέτης Μανοέλ ντε Ολιβέιρα την έχει περιγράψει ως την «πανέμορφη και μεγαλοπρεπή φιγούρα που ενσαρκώνει τη γυναικεία ψυχή στη βαθύτερη έκφραση της. Είναι η εικόνα της Ελλάδας όλων των εποχών, μητέρα ενός ποταμού, πηγή ολόκληρου του δυτικού πολιτισμού».

Η Ειρήνη Παππά απέδειξε ότι είναι πολλά περισσότερα από την εντυπωσιακή της εμφάνιση, η οποία στην αρχή της επαγγελματικής της πορεία, την περιόριζε σε μικρούς ρόλους μοιραίων γυναικών. Είναι επίσης η μοναδική Ελληνίδα που κατάφερε να συνδυάσει την καριέρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με μοναδική άνεση και για πάνω από 6 δεκαετίες, κερδίζοντας από όλους τον σεβασμό και τα υπερθετικά σχόλια κοινού και κριτικών.

No comments:

Post a Comment