Thursday, April 17, 2014

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

@Εορταστικη ατμοσφαιρα,αλλα μουδιασμενη λογω της οικονομικης κρισης
@Οι μετεωρολογοι δεν ειναι ιδιαιτερα αισιοδοξοι γι αυτες τις μερες,που θυμωμαστε ζεστες με κηπους καταπρασινους και πολλες παπαρουνες,πασχαλιες,κερασιες και νηστεια μακρας διαρκειας.
@Πηγαμε για καφε,προχθες το μεσημερι,στον ΜΥΛΟ κι ηταν ολα κλειστα.Ουτε ενας ανθρωπος στο ψυχαγωγικο αυτο κεντρο που καποτε εσφυζε απο ζωη.Ευτυχως στο γειτονικο ΒΙλκα υπηρχε ενα καφε-μπαρ ανοικτο.Εκει λειτουργει η TV Εγνατια,τα "Μαμουνια" και δυο αλλοι χωροι,αλλα ολα τα καταστηματα ειναι πλεον κλειστα.Ενοικιαστης του χωρου ειναι ο επιχειρηματιας Πετρος Μουρατιδης,που τον γνωρισαμε στη ντισκο "Παλλαντιουμ".
@Στην ιδια περιοχη οι πολλοι οικοι ανοχης συντομα θα αναγκαστουν να μετακομισουν λογω γειτνιασης με το ξενοδοχειο ΜΕΤ-συμφωνα με αποφαση του δημοτικου συμβουλιου ,τουλαχιστον σε ακτινα 250 μετρων.
@Εξαιρετκες οι γευσεις της "Πολιτικης Κουζινας" στην Θεμιστοκλη Σοφουλη.Καλυτερα δεν γινεται.
@Επικινδυνες οι αλυσιδες κατα μηκος του Μεγαρου Μουσικης Θεσσαλονικης για σταθμευση των αυτοκινητων υπαλληλων του οργανισμου.Το βραδυ ο δρομος ειναι σκοτεινος και ακομα κι ο πιο προσεκτικος μπορει να σκαλωσει και να σκοτωθει.
@Δυο τραγουδια ακουγονται στην καταιγιστικης δρασεως ταινια 'Καπταιν Αμερικα-ο στρατιωτης του χειμωνα".Ειναι τα It's been a long,long time με την ορχηστρα Harry James(1945) και το Trouble man-Marvin Gaye(1973).
@Πεθανε-μα καθυστερηση το μαθαμε- στην Χαλκιδα,οπου ειχε αποσυρθει τα τελευταια χρονια ο δημοσιογραφος Σταυρος Αλατας.
@15 πομποι και 54 κεραιες υψους 80-150 μετρων λειτουργουσαν απο το 1972 στις εγκαταστασεις της Φωνης της Αμερικης στο Δασοχωρι/Ευλαλο της Ξανθης.Απο το 2006 που απεχωρησαν οι Αμερικανοι ο χωρος ειναι ερημος-διπλα σε μια εξαιρετικη παραλια,κοντα στα Μαγγανα.
@Οι περισσοτεροι βλεπαμε την σειρα "Χαβαη 5-0" στην πρωτη περιοδο της απο το 1968-80.Σημερα με νεους πρωταγωνιστες κανει θραυση στις ΗΠΑ,οπου βλεπουν την 5η περιοδο της.Στην Ελλαδα βλεπουμε την αστυνομικη σειρα,καθε βραδυ,8-9,απο τον Σκαι.
@Πεθανε ο  Peter Callander,σε ηλικα 74 χρονων.Ηταν ο δημιουργος τραγουδιων οπως Billy don't be a hero/The night Chicago died/The ballad of Bonnie and Clyde.
@Aλλοι δυο θανατοι-Mitch Leigh,86 χρονων,δημιουργος του Man of La Mancha, και ο Λαρρυ Σκοττ,75 χρονων,που ως μποντυ μπιλντερ κερδισε τιτλους οπως Μιστερ Ολυμπια και Μιστερ Αμερικα.
@Μονο στην Ελλαδα φαινεται οτι αρεσε το 1956 το Hotta chocolatta-De John Sisters.
@Aπιστευτο το ντοκιμαντερ για την αρχαιοτερη βυθισμενη πολη στον κοσμο που βρεθηκε στο Παυλοπετρι(Ελαφονησο)
@Στους Οθωνους της Κερκυρας,το ησυχαστηριο του,πηγε για το Πασχα ο Γιωργος Παπαστεφανου.
@Κυριακη 20 Απριλιου ο Δημητρης Πουλικακος στο  Blue Barrel στα Λαδαδικα.
@Οι Κωνσταντινος και Ματθαιος Τσαχουριδης,απο την Βεροια,με σπουδες στην Αγγλια,θα παιξουν ποντιακη λυρα την Κυριακη 11 Μαιου,9 μμ,στο Μεγαρο Μουσικης Θεσσαλονικης.Εξαιρετικοι σολιστ.

@Απολαυστικη ηταν η εκπομπη του Σπυρου Παπαδοπουλου με την μπαντα του Πολεμικου Ναυτικου και συμμετοχη εκπληκτικων τραγουδιστων,αγνωστων στο ευρυ κοινο(που τους κρυβουν) οι οποιοι ερμηνευσαν Οπερατικα τραγουδια και ημικλασσικα οπως Funiculi funicula,Sole mio,κ.α.κι ενα εξαιρετικο γαλλικο κουαρτετο του δρομου που τραγουδησε γαλλικες κι ελληνικες συνθεσεις.Λ.Κ.

No comments:

Post a Comment