Sunday, April 27, 2014

AΠΟ 9-18 ΜΑΙΟΥ ΤΟ SANI GOURMET 2014

Τους γαστρονομικούς δεσμούς Ασίας - Ευρώπης ανιχνεύει το Sani Gourmet 2014, που θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 18 Μαΐου. Η φετινή διοργάνωση με θεματική «O Δρόμος του Μεταξιού: Από το Πεκίνο στη Ρώμη» εξετάζει πώς ο δρόμος, που για πολλούς αιώνες διευκόλυνε τη μεταφορά εμπορευμάτων μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, αλλά επίσης και ιδεών και πολιτισμού, συνέβαλε καθοριστικά στη διασπορά... «καινών δαιμονίων» σ' έναν από τους βασικότερους τομείς της ανθρώπινης δημιουργικότητας, τη γαστρονομία.

Στις γευστικές αυτές διαδρομές ξεναγοί θα είναι ο Ρωμαίος Αντρέα Φούσκο (9, 10, 11 Μαΐου - Water Restaurant) με δεκάδες διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και αστέρι Michelin επί τέσσερα συνεχή έτη (2011-2014), ενώ έχει εργαστεί μεταξύ άλλων για εκπροσώπους της μόδας, όπως η Φρίντα Τζιανίνι και οι οίκοι Valentino και Bulgari. Ο 37χρονος Ρικάρντο Τζιατσίντο (15, 16, 17, 18 Mαΐου – Water Restaurant), που το 2010 τιμήθηκε με το πρώτο του αστέρι Michelin, ενώ έχει αποσπάσει και τα βραβεία «Innovation» από το περιοδικό Gambero Rosso και «Kitchen Author» από το Touring Club. Ακολουθούν ο εκπρόσωπος της νέας κινεζικής κουζίνας Τζέρεμι Λέουνγκ (15, 16, 17, 18 Mαΐου – Sea You up Restaurant), που έχει χαρακτηριστεί «Σεφ της Χρονιάς» από τον οδηγό «Τime Οut» του Πεκίνου και ο Ουγκούρ Αλπαρσλάν (9, 10, 11 Μαΐου - Byblos), που μεταξύ άλλων έχει εργαστεί και στο Ciragan Palace Kempinski, ενώ από το Μάιο του 2013 είναι executive chef του Istanbul Surmeli Hotel της Κωνσταντινούπολης.

Την Ελλάδα εκπροσωπούν ο υπερασπιστής του επαναπροσδιορισμού της ελληνικής παράδοσης στο φαγητό Χρύσανθος Καραμολέγκος ( 9, 10, 11 Μαΐου - Nτομάτα) και ο Νίκος Καραθάνος με προϋπηρεσία σε μερικά από το πιο γνωστά ελληνικά εστιατόρια, μεταξύ των οποίων και το βραβευμένο με αστέρια Michelin «Hytra» (15, 16, 17 Μαΐου- Nτομάτα). Γυναικείο άρωμα θα έχει και η φετινή διοργάνωση, αφού συμμετέχει και η σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, τα οποία πραγματεύονται την απλή ινδική κουζίνα, Μαντζού Μαλχί (9, 10, 11 Μαΐου - Sea You up Restaurant). Καλεσμένες είναι επίσης η σεφ και βραβευμένη συγγραφέας Μονίσα Μπχαραντγουάτζ (12 και 13 Μαΐου- Byblos) που υπήρξε σύμβουλος διατροφής στους «Times» της Ινδίας και παρασκευάστρια των μενού προσωπικοτήτων, ενώ έχει γράψει 14 βιβλία, με πάνω από μισό εκατομμύριο αντίτυπα σε 8 γλώσσες, καθώς και η Νατζμιέχ Μπατμανγκλίτζ ( 15, 16, 17, 18 Μαΐου - Byblos), που είναι βραβευμένη συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής, σεφ και παιδαγωγός και η οποία έχει χαρακτηριστεί ως «Η γκουρού της περσικής κουζίνας» από την Washington Post.

No comments:

Post a Comment