Wednesday, April 23, 2014

ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ


Χορέψτε με τα μάτια της ψυχής

«Πάρτυ στο σκοτάδι» διοργανώνουν το Σάββατο 26 Απριλίου 2014 στις 20:00, στο «Block 33» (26ης Οκτωβρίου 33), η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αναπηρία Σήμερα» και η  Θεσσαλονίκη  – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.
Στόχος της πρωτότυπης αυτής δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των νέων σε σχέση με τα προβλήματα όρασης, καθώς και άλλα ζητήματα που βιώνουν στην καθημερινότητά τους τα άτομα με ειδικές ανάγκες. 
Στερούμενοι για λίγες ώρες τη δυνατότητα να δουν, οι συμμετέχοντες θα βρεθούν σε έναν χώρο γεμάτο δυνατή μουσική, όπου, λόγω της έντασής της, δεν θα μπορούν να επικοινωνήσουν με τα άτομα γύρω τους. Μοναδική τους διέξοδος θα αποτελούν η κίνηση και ο χορός, σε μία βιωματική διαδικασία κατανόησης της δύσκολης καθημερινότητας ενός τυφλού. Μέσα στο απόλυτο σκοτάδι,  θα κληθούν να μάθουν να αποδέχονται τους άλλους, να τους εμπιστεύονται και να επικοινωνούν μαζί τους με εναλλακτικούς τρόπους, καθώς δεν θα μπορούν να αντικρύσουν τα πρόσωπά τους.
Ο τίτλος της εκδήλωσης προέρχεται από την ομώνυμη ταινία του Λανς φον Τρίερ, στην οποία η τυφλή πρωταγωνίστρια αγωνίζεται ενάντια στη σκληρή πραγματικότητα, χωρίς να αποκαλύπτει την κατάστασή της σε κανέναν. Εμπνευσμένοι από το κινηματογραφικό αυτό έργο, τα μέλη της οργάνωσης «Αναπηρία Σήμερα» επιχειρούν με το πάρτυ τους να δώσουν την ευκαιρία σε 700 έως 1000 άτομα να κατανοήσουν τη θέση ενός τυφλού.

Περισσότερες πληροφορίες: Φώτης Μπίμπασης 6974530195

No comments:

Post a Comment