Sunday, April 27, 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΙΤΑΝΙΚΟ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

Τιμή ρεκόρ άγγιξε σε Βρετανική δημοπρασία μία επιστολή ηλικίας 102 ετών, η οποία συντάχθηκε την ημέρα του ναυαγίου του Τιτανικού.
Η επιστολή δημοπρατήθηκε για το ποσό των 119.000 στερλινών ( 144.000 ευρώ ) σε πλειστηριασμό που έγινε σήμερα στη Βρετανία. Αρχικά η επιστολή και ο φάκελος είχαν αποκτηθεί πριν 20 χρόνια από ένα συλλέκτη από την εταιρεία Henry Aldridge & Son.
Οπως αναφέρει ο Αντριου Ολντριτζςμ αρμόδιος για τα κειμήλια του Τιτανικού: «Η σημασία αυτής της επιστολής είναι μεγάλη. Απ' ότι γνωρίζουμε, είναι η μόνη που γράφτηκε εκείνη τη μοιραία ημέρα»
Η επιστολή που δεν ταχυδρομήθηκε ποτέ είναι γραμμένη από την Έσθερ Χαρτ , η οποία επέζησε του ναυαγίου και σκόπευε να τη στείλει στη μητέρα της μετά την επιστροφή του υπερωκεάνιου στο Σαουθάμπτον, τον Απρίλιο του 1912. Ο σύζυγος της Χαρτ, Μπέντζαμιν, συγκαταλέγεται στα 1.500 θύματα του ναυαγίου, ωστόσο η 7χρονη κόρη τους Εύα διασώθηκε από το ναυάγιο.
Ο Τιτανικός βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912 και η επιστολή γράφτηκε τη νύχτα της Κυριακής 14 Απριλίου 1912, λίγο πριν προσκρούσει ο Τιτανικός στο παγόβουνο.
Στην επιστολή της , η Έσθερ Χαρτ αφηγείται πως ήταν άρρωστη την προηγουμένη ημέρα και γράφει επίσης πως την επομένη το βράδυ θα τραγουδήσει μαζί με την κόρη της σε μία από τις σκηνές του Τιτανικού.

No comments:

Post a Comment