Thursday, April 18, 2013

MΠΟΥΚΑΛΙ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΣΧΙΣΕ ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΣΕ 28 ΧΡΟΝΙΑ



Μία νεαρή κοπέλα που μαζί με άλλους καθάριζε μία όχθη ποταμού βρήκε ένα μπουκάλι που περιείχε ένα μικρό μήνυμα από το παρελθόν και από... μία άλλη ήπειρο

Μήνυμα σε μπουκάλι έφτασε στην άλλη άκρη του κόσμου
«Μαίρη, είσαι φανταστικό άτομο, ελπίζω να κρατήσουμε επαφή. Είχα πει ότι θα σου γράψω. Πάντα φίλος σου, Τζόναθαν. Νέα Σκωτία, 1985», αναφέρει το μικρό μήνυμα που βρήκε σε μπουκάλι μία νεαρή που συμμετείχε σε καθαρισμό ακτών πριν λίγο καιρό.
Εκτός του ότι το μήνυμα φαινόταν να έχει διανύσει 28 χρόνια χωρίς να έχει καταστραφεί, είχε κάνει και μία σημαντική απόσταση, καθώς η κοπέλα που το βρήκε βρισκόταν στο Νερέτβα, στην Κροατία.
Η Ματία Ρέζικ πόσταρε μία φωτογραφία με το εύρημά της στο Facebook και ακολούθησε έκρηξη ενδιαφέροντος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να αναζητούν τον συντάκτη και την παραλήπτη του γράμματος.
Το μπουκάλι φαίνεται σε κάθε περίπτωση να διέσχισε τον Ατλαντικό, να πέρασε το Γιβραλτάρ και να ανέβηκε την Αδριατική ως το δέλτα του ποταμού, χωρίς να καταστραφεί.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι υπάρχουν περιπτώσεις πολύ πιο μακροχρόνιων διαδρομών για τέτοια μηνύματα.
Μόλις πέρυσι τον Απρίλιο ένας ψαράς βρήκε ανοιχτά της Σκωτίας ένα μπουκάλι με μήνυμα που ήταν στο νερό επί 98 έτη, κάτι που επιβεβαίωσαν και τα ρεκόρ Γκίνες.
Ωστόσο, αυτή η περίπτωση ήταν ειδική, καθώς ήταν ένα από τα 1.890 μπουκάλια που αφέθηκαν στη θάλασσα στο πλαίσιο κρατικής έρευνας για την καταγραφή των θαλάσσιων ρευμάτων.

No comments:

Post a Comment