Friday, April 26, 2013

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ



Αφιερωμένα στο δημιουργό Χρήστο Νικολόπουλο είναι τα «Αληθινά Σενάρια» της ΕΤ3 τη Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου 2013, στις 17:00, στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος του σταθμού. 
Η εκπομπή μας ταξιδεύει στη γενέτειρα του συνθέτη, την Αλεξάνδρεια Ημαθίας και ανατρέχει στα παιδικά του χρόνια, τα πρώτα του βήματα στο τραγούδι και όλα όσα λειτούργησαν ως ερεθίσματα για να ακολουθήσει η μεγάλη καλλιτεχνική του πορεία. 
Φίλοι, συγγενείς και συντοπίτες του Χρήστου Νικολόπουλου μιλούν στα «Αληθινά Σενάρια» και ξετυλίγουν το νήμα της ζωής του, με αφετηρία τις πρώτες του εμφανίσεις σε πολύ νεαρή ηλικία σε πανηγύρια, γάμους και τοπικές γιορτές της γύρω περιοχής.
Ο Νίκος Ασλανίδης συναντά το δημοφιλή καλλιτέχνη εκεί όπου άρχισαν όλα, στην ιδιαίτερη πατρίδα του και συνομιλεί μαζί του για να μας μεταφέρει εικόνες και βιώματα από το μοναδικό μουσικό του ταξίδι, που συνεχίζεται ακούραστα έως και σήμερα. 
Για το Χρήστο Νικολόπουλο μιλούν στην εκπομπή και  αγαπημένοι ερμηνευτές που δούλεψαν μαζί του: Ο Γιώργος Νταλάρας, ο Πασχάλης Τερζής, ο Λευτέρης Χαψιάδης, αλλά και πολλοί άλλοι φίλοι και παλιοί του συνεργάτες που αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της μεγάλης του πορείας. 
Από το εορταστικό αφιέρωμα στο δημιουργό δε θα μπορούσε να λείπει η μουσική και το τραγούδι. Ορχήστρα και ντόπιοι καλλιτέχνες ερμηνεύουν αγαπημένα τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου, σε μια φιλική συντροφιά και σε γιορτινή ατμόσφαιρα με τη συμμετοχή και του ίδιου, κάνοντας μία νοσταλγική αναδρομή στο παρελθόν, αλλά και εστιάζοντας σε αυτό που ονομάζουμε καλό ελληνικό λαϊκό τραγούδι. 

      
Μεταδίδεται: Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013, στις 17:00
Έρευνα – παρουσίαση: Νίκος Ασλανίδης 
Δημοσιογραφική υποστήριξη: Πέννυ Τομπρή
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χρήστος Καπρινιώτης 
Μοντάζ: Νίκη Μανάβη 
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραθανάσης 
Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Τζιρμάκης

No comments:

Post a Comment