Wednesday, April 24, 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΤ 3



Η ΕΤ3 συμμετέχει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, το Θείο Πάθος και την Ανάσταση, με ένα πρόγραμμα που ανταποκρίνεται  στο πνεύμα των ημερών. 
Το Τρίτο Κανάλι της Δημόσιας Τηλεόρασης θα μεταφέρει ζωντανά στους τηλεθεατές το κλίμα κατάνυξης της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης από την Ίμβρο, όπου θα χοροστατήσει φέτος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μεταδίδοντας:  
-Την Ακολουθία των Αχράντων Παθών, τη Μεγάλη Πέμπτη, στις 17.00
-Την Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου, τη Μεγάλη Παρασκευή, στις 18.00
-Την Ακολουθία της Αναστάσεως, το Μέγα Σάββατο, στις 23.00
-Τον Εσπερινό της Αναστάσεως, την Κυριακή του Πάσχα, στις 11.00

Επίσης, η ΕΤ3 για τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας έχει προγραμματίσει ειδικά ντοκιμαντέρ, ενώ στο πνεύμα των ημερών κινούνται οι εκπομπές του προγράμματός της. 

Αναλυτικά το ειδικό πρόγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδας έχει ως εξής:
Μεγάλη Δευτέρα 29/4:
Στις 17:50 μεταδίδεται το πρώτο μέρος του αφιερώματος της εκπομπής «Αληθινά Σενάρια» με το Νίκο Ασλανίδη στους Άγιους Τόπους.
Στις 19:00 η Ακολουθία του Νυμφίου σε απευθείας σύνδεση με  τον Ιερό Ναό Αγίου Φανουαρίου Άνω Τούμπας.
Στις 21:00 η σειρά «Ιερά Μονοπάτια» επισκέπτεται την Ιερά Μονή Παναγίας Πορταΐτισσας και τη Μονή Κοσμοσωτηρείας. 
Στη 1:00 μεταδίδεται σε Α΄προβολή το πρώτο επεισόδιο της σειράς «Ποιος ήταν ο Ιησούς» του Discovery Channel με τον τίτλο «Παιδική ηλικία». Σε αυτό το επεισόδιο περιγράφονται τα πρώτα χρόνια, από τη γέννηση έως τη νεαρή ηλικία του Ιησού. 
Μεγάλη Τρίτη 30/4
Στις 17:50 μεταδίδονται το Β΄και Γ΄μέρος του αφιερώματος των «Αληθινών Σεναρίων» στους «Άγιους Τόπους».
Στις 19:00 η Ακολουθία του Νυμφίου σε απευθείας σύνδεση με τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας. 
Στις 21:00 τα «Ιερά Μονοπάτια» επισκέπτονται ιστορικά μοναστήρια της Σκοπέλου. 
Στη 1:00 το δεύτερο επεισόδιο της σειράς «Ποιος ήταν ο Ιησούς» με τον τίτλο «Η Αποστολή». Τρεις εμπειρογνώμονες μελετητές της Βίβλου ακολουθούν τα χνάρια του Ιησού για να ανακαλύψουν τον πραγματικό του κόσμο. Από τη συνάντηση με τον Ιωάννη Βαπτιστή ως τη μοιραία είσοδο στην Ιερουσαλήμ.
Μεγάλη Τετάρτη 1/5
Στις 17:20 μεταδίδεται το ημίωρο ντοκιμαντέρ της ΕΤ3 «Παπαδιαμάντης Εαρινός και Αναστάσιμος», το οποίο αναφέρεται στα ανοιξιάτικα και πασχαλινά διηγήματα του Παπαδιαμάντη, με την επιμέλεια του φιλόλογου Στ. Παπαθανασίου και τη σκηνοθετική επίβλεψη του Φαίδωνα Λαζαρίδη. Τα γυρίσματα έγιναν στη Σκιάθο. 
Στις 17:50 ακολουθεί το τέταρτο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος της εκπομπής «Αληθινά Σενάρια» στους Άγιους Τόπους. 
Στις 19:00 η Ακολουθία του Νιπτήρος και του Μυστικού Δείπνου σε απευθείας σύνδεση με τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου. 
Στις 21:00 τα «Ιερά Μονοπάτια» ταξιδεύουν στην οροσειρά Αγράφων της Πίνδου και επισκέπτονται ην ιστορική Ιερά Μονή της Παναγίας Σπηλαιώτισσας.
Στη 1:00 το τρίτο και τελευταίο μέρος της σειράς «Ποιος ήταν ο Ιησούς;» αναφέρεται στις «Τελευταίες μέρες».  
Μεγάλη Πέμπτη 2/5
Στις 7:30 ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου σε απευθείας σύνδεση με τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Καλλιθέας. 
Στις 10:00 το ντοκιμαντέρ του Νίκου Βεζυργιάννη «Ιερουσαλήμ, μια ακίνητη μεγαλοπρέπεια».
Στις 14:00 σε α΄ προβολή το πρώτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ του Discovery Channel «Βιβλικά Μυστήρια – η Επεξήγηση» με τον τίτλο «Έξοδος». Εξετάζονται επιστημονικές θεωρίες για την ιστορία με τις Πληγές, το Χωρισμό των Υδάτων της Ερυθράς Θάλασσας και τον Μωυσή. 
Στις 15:00 το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ του Νίκου Βεζυργιάννη «Αγιοταφίτες». 
Στις 16:00 η εκπομπή του Άρη Καραϊσκάκη «Περιμένοντας το Πάσχα». 
Στις 17:00 η Πατριαρχική Ακολουθία των Αχράντων Παθών σε απευθείας σύνδεση με τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ίμβρο.
Στις 24:00 το δεύτερο επεισόδιο της σειράς «Βιβλικά Μυστήρια – η επεξήγηση» με τον τίτλο  «Σόδομα και Γόμορα». Επιχειρείται η επιστημονική εξήγηση της καταστροφή τους και εξετάζεται το ενδεχόμενο σύνδεσης της με το γεγονός της πτώσης ενός αρχαίου αστεροειδούς. 
Στη 1:00 το πρώτο επεισόδιο της σειράς «Η ζωή στην εποχή του Ιησού» με τον τίτλο «Η επιβίωση», παραγωγής Associated Producers για λογαριασμό του National Geographic. 
Μεγάλη Παρασκευή 3/5
Στις 8:00 μεταδίδεται ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης σε απευθείας σύνδεση με τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. 
Στις 12:00 το πρώτο μέρος του ωριαίου ντοκιμαντέρ «Προσκύνημα στη Μεγαλόνησο».
Στις 13:30 τα «Ιερά Μονοπάτια» κάνουν μία περιπλάνηση σε ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας παγκοσμίως κι επισκέπτονται την Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά και την Αγία Κορυφή.  
Στις 15:00 το δεύτερο και τελευταίο μέρος του ντοκιμαντέρ «Αγιοταφίτες».
Στις 16:00 τα «Αληθινά Σενάρια» παρουσιάζουν τον «Γέροντα Παΐσιο στο Όρος Σινά»
Στις 17:05 το ντοκιμαντέρ του Νίκου Βεζυργιάννη «Ο δρόμος του μαρτυρίου».
Στις 18:00  η ΕΤ3 μεταδίδει σε απευθείας σύνδεση με τους Αγίους Θεοδώρους της Ίμβρου την Πατριαρχική χοροστασία κατά την Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου. 
Στη 1:00 τα επεισόδια της σειράς «Η ζωή στην εποχή του Ιησού» με τους τίτλους «Η θεραπεία των ασθενών» και «Έγκλημα και τιμωρία».

No comments:

Post a Comment