Thursday, April 18, 2013

ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ FM 100-TV 100


Με τη γεμάτη νόημα λευκή ψήφο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Αβραμόπουλου εγκρίθηκε ο νέος κανονισμός, βάσει του οποίου θα λειτουργούν στο εξής τα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα.
 
Ο οργανισμός εσωτερικής λειτουργίας της ΔΕΠΘΕ, ο οποίος κατατέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αποτέλεσε πεδίο έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα στη διοίκηση και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που τον καταψήφισαν σύσσωμες.
Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν πάντως φαίνεται πως δεν έπεισαν ούτε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος τήρησε αποστάσεις από το θέμα, λέγοντας πως σε ό,τι τον αφορά είναι υπέρ των συναινετικών λύσεων στα ζητήματα που σχετίζονται με την κατάρτιση κανονισμών λειτουργίας. Ο κ. Αβραμόπουλος εξάλλου κάλεσε τη διοίκηση της ΔΕΠΘΕ να προχωρήσει σε συγκεκριμένες τροποποιήσεις, καθώς, όπως παρατήρησε μεταξύ άλλων, ο κανονισμός προβλέπει την πρόσληψη ειδικών συμβούλων, χωρίς ωστόσο να καθορίζει τα προσόντα τους ή το ανώτατο όριο αμοιβής τους.
Έντονη κριτική στη δημοτική αρχή άσκησε η εκπρόσωπος της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης Άννα Ευθυμίου, υποστηρίζοντας ότι με το νέο κανονισμό προκύπτει σειρά προβλημάτων σε εργασιακά ζητήματα, καθώς προβλέπεται στη λειτουργία της ΔΕΠΘΕ το καθεστώς της μερικής απασχόλησης, ενώ υπάρχουν ασάφειες σχετικά με τα υπό σύσταση πειθαρχικά όργανα.
«Και μόνο το γεγονός ότι ο νέος κανονισμός θεσμοθετεί τη μερική απασχόληση είναι αρκετό, για να τον καταψηφίσουμε», είπε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννης Δελής. «Σε τι μας καλείτε να συμφωνήσουμε; Στην εργασιακή ζούγκλα;», διερωτήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη» Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.
Εξαιρετικά αιχμηρός ήταν στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην Πράξη» Χρήστος Μάτης. «Σε ολόκληρο τον κανονισμό το ΔΕ επεξηγείται ως… δημόσιας εκπαίδευσης. Πρόκειται για έναν κανονισμό που συντάχθηκε με τεράστια προχειρότητα και αρνούμαι ακόμη και να τον συζητήσω», σημείωσε ο κ. Μάτης.
Η αντιπρόεδρος της ΔΕΠΘΕ Σοφία Ασλανίδου επισήμανε από την πλευρά της ότι εδώ και 25 χρόνια δεν υπήρχε εσωτερικός κανονισμός, που να ρυθμίζει τη λειτουργία των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων, τονίζοντας ότι το κείμενο τέθηκε από τον περασμένο Φεβρουάριο σε διαβούλευση με τις οικείες συνδικαλιστικές ενώσεις.

No comments:

Post a Comment