Sunday, April 21, 2013

8.000 ΔΡΟΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Περισσότεροι από 8.000 Θεσσαλονικείς και δρομείς από όλοι την Ελλάδα, αθλητές και ερασιτέχνες δίνουν ραντεβού σημερα στην  Θεσσαλονίκη συμμετέχοντας στον 8ο Διεθνη Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος και τους παράλληλους αγώνες των 5 & 10 χλμ.

Πρόκειται για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση της βόρειας Ελλάδας, καθώς και για τον σπουδαιότερο σε σημασία και αίγλη αγώνα μετά τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Με σημείο εκκίνησης την Πέλλα και τερματισμό το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, ο Μέγας Αλέξανδρος συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι όλων των μεγάλων διεθνών διοργανώσεων και εναγκαλίζεται από το σύνολο των φίλων της κουλτούρας του αθλητισμού.
Ανάμεσά στους χιλιάδες δρομείς βρίσκεται και μια ξεχωριστή ομάδα, αυτή της WIND Running Team, μια ερασιτεχνική ομάδα δρομέων που δημιούργησε η WIND, Επίσημος Χορηγός της Διοργάνωσης. Τα μέλη της – εργαζόμενοι, φίλοι και συνεργάτες - τρέχουν πάντα για καλό σκοπό. Φέτος, τρέχουν για να στηρίξουν το Ορφανοτροφείο Θηλέων Μέλισσα, μιας και για κάθε δρομέα η WIND θα προσφέρει 10€ για τη Μέλισσα. Την προσπάθειά της WIND Running team θα ενισχύσουν και 8 δημοφιλείς προσωπικότητες: η Βίκυ Χατζηβασιλείου η Φαίη Σκορδά, η Ντορέτα Παπαδημητρίου ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ο Άκης Πετρετζίκης, η Ελένη Τσολάκη και η Σοφία Γκόσιου που έχουν αναλάβει ξεχωριστό ρόλο “πρεσβευτή” και τρέχουν με τα χρώματα τηςWIND Running Team. Για κάθε έναν πρεσβευτή η WIND θα προσφέρει 1000€ στη Μέλισσα.
Φέτος είναι η 3η συνεχή χρονιά που η WIND Running team τρέχει για καλό σκοπό στη Θεσσαλονίκη. Τις προηγούμενες χρονιές τα μέλη της ομάδας ενίσχυσαν το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και την ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης. Η εταιρεία με μήνυμα "Ένας αγώνας για όλους" στόχο έχει να εμπνεύσει, να σταλεί το μήνυμα ότι η άθληση είναι για όλους και ταυτόχρονα να δώσει και έναν χαρακτήρα κοινωνικής αλληλεγγύης και συνεισφοράς. Μέχρι σήμερα η WIND Running Team έχει προσφέρει πάνω από 100.000€ σε ιδρύματα και οργανισμούς για το παιδί από το σύνολο των αγώνων που έχει δώσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

No comments:

Post a Comment