Monday, April 29, 2013

ΞΕΝΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Κοντά ένα χρόνο από την κυκλοφορία του δίσκου «News from Nowhere», το ροκ συγκρότημα «The last drive» εμφανίζεται στο «Club» του «Μύλου» (τηλ. 2310/ 504.014) στις 11 Μαΐου. Τα εισιτήρια κοστίζουν 12 ευρώ, ενώ με προπώληση 9 ευρώ.

Τη σκυτάλη στον ίδιο χώρο παίρνουν οι «Swans» στις 16 Μαΐου. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ μέσα στο 2012 που απέσπασε θετικότατες κριτικές, το «The Seer». Ο δίσκος χρειάστηκε 30 χρόνια για να γίνει και αποτελεί το αποκορύφωμα κάθε προηγούμενου άλμπουμ των «Swans». Τη συγκεκριμένη συναυλία θα ανοίξουν οι «Πλειάδες». Η τιμή του εισιτηρίου είναι 26 ευρώ, και με προπώληση 22 ευρώ.

Ερμηνεύτρια του «Simply Falling», ενός από το ωραιότερα τραγούδια που πρωτακούσαμε το περασμένο καλοκαίρι που μας πέρασε, η Iyeoka Ivie Okoawo έρχεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη στις 17 Μαΐου, στο «Club» του «Μύλου». Η Iyeoka, η οποία είναι και ποιήτρια, εμπλουτίζει τη μουσική και τα τραγούδια της με την ποίησή της, αναμειγνύοντας στη μουσική της στοιχεία R&B, soul, funk, jazz και hip hop.
Το νέο του δίσκο «Ιστορίες που ίσως έχουν συμβεί» θα παρουσιάσει ο Παύλος Παυλίδης στο κοινό της Θεσσαλονίκης στη συναυλία που θα δώσει στις 17 Μαΐου στο «Principal» – «Μύλος» (τηλ. 2310/ 428.088). Πρόκειται για την πιο ομαδική δισκογραφική του δουλειά αφού περιέχει έντονα το στοιχείο των «B-movies», οι οποίοι συμμετέχουν στη σύνθεση αρκετών κομματιών του δίσκου, «ντύνοντας» έτσι με τον πιο ταιριαστό τρόπο τους στίχους του Παύλου Παυλίδη. Το εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ και με προπώληση 10 ευρώ.

Οι «Ημέρες του Κρασιού και των ρόδων» έχουν φθάσει, αφού η ομώνυμη περιοδεία των «Dream Syndicate» έχει ήδη ξεκινήσει. Το συγκρότημα είχε χρόνια να βρεθεί μαζί, αλλά όλα άλλαξαν όταν συμπληρώθηκαν πέρσι 30 χρόνια από την κυκλοφορία του σπουδαίου «The Days Of Wine And Roses». Το συγκρότημα του Steve Wynn μαζί με τους Dennis Duck, Mark Walton και Jason Victo θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και θα δώσει μία συναυλία στο «Principal» – «Μύλος». Τη βραδιά ανοίγουν οι «De Sades». Το εισιτήριο κοστίζει 20 ευρώ, αλλά τα πρώτα 200 που διατίθενται προς πώληση κοστίζουν μόνο 18 ευρώ.

Το πρότζεκτ «Ondatropica» φιλοξενείται στο «Principal» στις 23 Μαΐου. H ιστορία αυτού του μοναδικού πρότζεκτ αρχίζει τον Ιανουάριο του 2012, όταν οι Quantic και Frente Cumbiero συγκέντρωσαν 42 από τους πιο πρωτοποριακούς μουσικούς της Κολομβίας στα θρυλικά στούντιο «Discos Fuentes» στη Medellin. Ανάμεσά τους ήταν μουσικοί που ξεκίνησαν την καριέρα τους τη χρυσή εποχή του '50 και του '60, αλλά και οι καλύτεροι αντιπρόσωποι από τη σύγχρονη γενιά... Το αποτέλεσμα είναι ένα διαχρονικό δείγμα της κολομβιανής μουσικής. Τα εισιτήρια κοστίζουν 17 ευρώ, με προπώληση μέσω Ιντερνετ.
Το Pre-Reworks event θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου στο «Block33» (τηλ. 2310/ 533.533), με τη συμμετοχή του Βρετανού James Holden, του Γάλλου Dyed Soundorom και των «δικών μας» And.id και Ιson Non / Actor One. Το επόμενο Σαββατοκύριακο, 17-18 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο το πολυσυλλεκτικό εικαστικό – μουσικό φεστιβάλ «Art Act II», ενώ την Κυριακή, 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο gypsy jazz festival, «Django fest». Ακόμη, παρουσιάζονται live με τους «Moca Juniors» στις 10 Μαΐου και «Your hand in mine» στις 24 Μαΐου. Στις 18 Μαΐου δίνουν συναυλία στο «Block33» οι «Χειμερινοί Κολυμβητές».

Ενας από τους ανερχόμενους beatmakers της παγκόσμιας σκηνής, ο Roger Molls, έρχεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 18 Μαΐου στο «Γαία» (τηλ. 2310/ 513.654). Τα εισιτήρια κοστίζουν 12 ευρώ, με εξαίρεση τα πρώτα 100, τα οποία κοστίζουν 10 ευρώ.

No comments:

Post a Comment