Wednesday, March 20, 2013

TO ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ



Το να περπατά ακούγονταςμουσικής ή ηχογραφημένα μυθιστορήματα κάνει την 51χρονη Τζάνετ Ζιν να μένει πιστή στο καθημερινό πρόγραμμα γυμναστικής της. «Περπατάω τουλάχιστον πέντε χιλιόμετρα, ίσως και περισσότερα». Μετά από 12 μήνες τακτικής ενασχόλησης με το βάδισμα, η Ζιν κατάφερε να χάσει περισσότερα από 27 κιλά. Συνεχίζει να περπατά όχι μόνο για να μην ξαναπάρει βάρος, αλλά διότι αποτελεί γι’ αυτή η κύρια μορφή σωματικής άσκησης.

Ως μια από τις απλούστερες μορφές γυμναστικής, το περπάτημα δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό, πέραν από ένα κατάλληλο ζευγάρι υποδημάτων. Η φυσίατρος Τζούλια Βαλεντουρ εξηγεί ότι «η γυμναστική δεν χρειάζεται να είναι έντονη, για να είναι αποτελεσματική. Το συνιστώμενο 30λεπτο μπορεί να χωριστεί σε δύο 15λεπτα ή ακόμη και σε τρία 10λεπτα, διευκολύνοντας έτσι την ένταξη του βαδίσματος στην πολυάσχολη καθημερινότητά μας».

Η απώλεια βάρους δεν είναι το μόνο όφελος που αποκομίζει κανείς από το περπάτημα. Το τακτικό βάδισμα βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης, του κινδύνου εκδήλωσης διαβήτη τύπου ΙΙ, αυξάνει την οστική δύναμη και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

«Λίγα επιπλέον βήματα την ημέρα είναι ότι πιο απλό και εύκολο για να διατηρήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής», επισημαίνει ο Τίμοθι Γκάρντνερ, πρώην πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας Καρδιολογίας.

Αρχίστε λοιπόν… 

Πριν αρχίσετε την οποιαδήποτε μορφή άσκησης, καλό είναι να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας, ειδικά αν δεν σας διακρίνει η σωματική δραστηριότητα στην καθημερινότητά σας.
 

No comments:

Post a Comment