ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.800.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Thursday, March 28, 2013

ΣΑΝΗ ΓΚΟΥΡΜΕ ΑΠΟ 10-19 ΜΑΙΟΥ


Την παράδοση σ' ένα απολαυστικό ταξίδι μέχρι το μέλλον υπόσχεται να φέρει το φετινό Sani Gourmet 2013, που θα πραγματοποιηθεί με σύνθημα το «Taking Tradition into the future», από 10-19 Μαΐου, στα εστιατόρια του Sani Resort. Μετρώντας 66 σεφ από 27 χώρες με 38 αστέρια Michelin στο ενεργητικό τους, 219 δείπνα, 10.895 μενού, 8.780 συνδαιτημόνες, 343 δημοσιογράφους από Ελλάδα, Ρωσία, Αγγλία, Κύπρο, Γερμανία, Ιταλία και Αυστρία το φεστιβάλ γαστρονομίας που ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια φτάνει στην 8η χρονιά του.

Στη μνήμη της όσφρησης στοχεύει η φετινή διοργάνωση που θα επιχειρήσει να ανασύρει θύμισσες από αχνιστά πιάτα με όσπρια ή λαδερά, μακαρονάδες με ευωδιαστό κιμά, πικάντικες χορτόπιτες και αφράτες τυρόπιτες, εξαιρετικά κρέατα και νόστιμα θαλασσινά, και εκατοντάδες άλλα πιάτα που οι ευδιές τους σηματοδοτούν στιγμές της ζωή μας. Είναι, εξάλλου, η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που το Sani Gourmet εστιάζει στη Νέα Ελληνική Κουζίνα, στη δημιουργική της εκδοχή πια, μετά την αναζήτηση της ταυτότητάς της το 2011 και την οριοθέτησή της με έμφαση στη φιλοσοφία του «100 Miles Diet» το 2012. Βραβευμένοι και ανήσυχοι σεφ, όπως η Νένα Ισμυρνόγλου, ο Χριστόφορος Πέσκιας, ο Χρύσανθος Καραμολέγκος, o Νίκος Καραθάνος, ο Νίκος Κοντοσώρος, από την Φλώρινα με το ομώνυμο βραβευμένο εστιατόριο, ο Εκτορας Μποτρίνι (του οποίου το εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα βραβεύτηκε ως το καλύτερο στη χώρα φέτος), ο Περικλής Κοσκινάς και πολλοί ακόμα ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση να εξελίξουν με το δημιουργικό τους ταλέντο παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, το «κύτταρο» της ντόπιας γαστρονομίας, με το βλέμμα στο μέλλον και εφόδια τις υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες που παράγει η ελληνική γη.

Το πρόγραμμα καθώς και τα ονόματα των σεφ θα ανακοινωθούν σύντομα.

No comments:

Post a Comment