Friday, March 22, 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ


Στο βελγικό κοινό παρουσιάζεται αυτή την περίοδο η ελληνική γαστρονομία, ως αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του γραφείου ΕΟΤ Βελγίου και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Οργανισμό Τουρισμού Βρυξελλών.

Η ιδέα της επικοινωνιακής δράσης βασίζεται στην ανταλλαγή γαστρονομικών εμπειριών μεταξύ Ελλάδας και Βρυξελλών. Για τρεις ημέρες Έλληνες chefs θα φιλοξενούνται διαδοχικά σε διαφορετικά εστιατόρια των Βρυξελλών, με στόχο να αναδείξουν την ελληνική κουζίνα με προτάσεις από τους ακόλουθους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς: Ηράκλειο, Πελοπόννησος, Χανιά, Αθήνα, Ρόδος, Κέρκυρα, Βόλος, Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθος.

Η γαστρονομία είναι ένας από τους βασικούς τομείς της επικοινωνιακής προβολής του ελληνικού τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό, το γραφείο ΕΟΤ Βελγίου και ο ΣΕΤΕ πρότειναν στα εστιατόρια των Βρυξελλών να υποδεχθούν τους Έλληνες σεφ 10 ξενοδοχείων που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην γαστρονομία και να δημιουργήσουν από κοινού με τους Βέλγους συναδέλφους τους ένα ελληνο-βελγικό μενού.

Εμπνευσμένο από ελληνικά τοπικά προϊόντα, που μπορεί εύκολα να προμηθευτεί κανείς στις Βρυξέλλες και επεξεργασμένο από τους δύο σεφ, το ελληνικό μενού θα είναι διαφορετικό για κάθε εστιατόριο, πολλαπλασιάζοντας τις επιλογές των πελατών. 

No comments:

Post a Comment