Friday, March 22, 2013

1.000.000.000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΟ YouTube


Το YouTube γιορτάζει 1.000.000.000 επισκέπτες τον μήνα
Με 1 δισεκατομμύριο μοναδικούς επισκέπτες τον μήνα το YouTube έχει κάθε λόγο να γιορτάζει. Μαζί και το Google με τις διαφημίσεις να πέφτουν βροχή. Το μεγαλύτερο video site του πλανήτη είναι τόσο μεγάλο όσο περίπου και το Facebook.
Μετά από πολλά χρόνια και υπό την προστασία του Google, το YouTube σημειώνει νέο ιστορικό ρεκόρ. Ένα δισεκατομμύριο  επισκέπτες κάθε μήνα στο site.  Είναι το 14% του πληθυσμού αν συμπεριλάβουμε αυτούς που δεν έχουν καν πρόσβαση σε καθαρό νερό και ηλεκτρικό. Η δημοτικότητα του YouTube είναι απίστευτη.
Δικαίως αποτελεί το μεγαλύτερο video site του κόσμου και την δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης. Σύμφωνα με το Google το 1.000.000.000 σημαίνει ότι ένας στους δύο χρήστες του internet επισκέπτεται το YouTube. Το μισό internet έχει προορισμό ένα και μοναδικό site. Το άλλο μισό μάλλον θα μπαίνει στο Facebook.

Αν το YouTube ήταν χώρα θα ήταν η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο σε πληθυσμό μετά την Κίνα και την Ινδία. Είναι τόσο μεγάλο το κοινό που αν ο Psy έπρεπε να τραγουδήσει το Gangnam Style στο Madison Square Garden θα έπρεπε να το κάνεις 200.000 φορές για να ικανοποιήσει ένα δισεκατομμύριο κοινό.
Τα νούμερα είναι αστρονομικά και οι διαφημιστικές το έχουν προσέξει. Για αυτό οι εταιρείες ξοδεύουν ακατάπαυστα σε διαφημίσεις και όχι μόνο στο YouTube. Σύμφωνα με το Google τα Top 100 ονόματα του Ad Age Top επενδύουν διαφημιστικά στο YouTube. Δεν γίνεται τόσα μάτια να πάνε χαμένα.

No comments:

Post a Comment