Thursday, March 21, 2013

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ 100 ΧΡΟΝΩΝ



Thessaloniki_1912-2012_Ekthesi.jpgΜετά από μια σειρά ιδιωτικών ξεναγήσεων της Πολιτιστικής Εταιρείας σε μουσεία της Θεσσαλονίκης, με σκοπό την εγγύτερη επαφή σημαντικών πολιτιστικών φορέων με το κοινό της πόλης, πραγματοποιείται από το ΠΕΕΒΕ, η επόμενη ιδιωτική ξενάγηση στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και συγκεκριμένα στην πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση “Θεσσαλονίκη 1912-2012: Η αρχιτεκτονική μιας εκατονταετίας”.
Η έκθεση, που έχει ως στόχο να παρουσιάσει την εικονογραφία της πόλης μέσα από τα τυπολογικά και μορφολογικά χαρακτηριστικά των κτιρίων της, συνδιοργανώνεται από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, τα Αρχεία Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη και το Δήμο Θεσσαλονίκης και παρουσιάσθηκε αρχικά στο Μουσείο Μπενάκη.
Τη μουσειολογική και μουσειογραφική επιμέλεια έχει ο αρχιτέκτων και ιστορικός της αρχιτεκτονικής, καθηγητής κ. Βασίλης Κολώνας με τη συνεργασία της αρχιτέκτονος MSc, κας Σωτηρίας Αλεξιάδου.
H ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ-HELEXPO) στις 18:00, από τον ίδιο τον επιμελητή της έκθεσης, καθηγητή κ. Βασίλη Κολώνα.
Η συμμετοχή στην ιδιωτική ξενάγηση είναι δωρεάν. Στην  περίπτωση που θα σας ενδιέφερε να παρακολουθήσετε, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή τηλεφωνώντας στα γραφεία της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος τηλ.2310 551754 ή με αποστολή μηνύματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@peebe.gr μέχρι την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013 το αργότερο.
Για την αρτιότερη παρακολούθηση της ξενάγησης, ο αριθμός των συμμετεχόντων περιορίζεται υποχρεωτικά στον αριθμό των 35 ατόμων. Λόγω του περιορισμένου του αριθμού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

No comments:

Post a Comment