Wednesday, December 8, 2010

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

*Αποψε στην αιθουσα της Εταιρειας Μακεδονικων Σπουδων η Ενωση Διαφημιστικων Επιχειρησεων Βορειου οργανωνει εκδηλωση για να τιμησει τους Αλκη Στεα,Μανο Ιατρειδη,Νικο Μπιλιλη,Θοδωρο Ασπασιδη.
*Κωστας Μαρτακης,αποψε στο KissFish ,στο λιμανι Θεσσαλονικης.
*Την Κυριακη 19 Δεκεμβριου,από 12 το μεσημερι,χριστουγεννιατικη μουσικη στο Διατηρητεο.
*Ζεστο κρασι και κερασματα την Πεμπτη 16 Δεκεμβριου,από 6 μμ,στο ανακαινισμενο COCO-MAT.Τα εσοδα στο Παιδικο χωριο Βορειου Ελλαδος.
*95 ευρω το ρεβεγιον των Χριστουγεννων στο εστιατοριο Da Vinci του ξενοδοχειου «Νικοπολις».
*22-27 Δεκεμβριου το Holiday on Ice με την παρασταση Aladdin στο Sports Arena ΠΑΟΚ.
*Δυο πολεις,το Conway του Αρκανσας και η Twitty του Τεξας εδωσαν το ψευδωνυμο που χρειαζοταν ο Conway Twitty.Το πραγματικο ονομα του Harold Lloyd το πηρε από τον ηθοποιο του βωβου κινηματογραφου Harold Lloyd.Στον Τουιτυ βασιστηκε ο χαρακτηρας Conrad Birdie στο μιουζικαλ Bye,bye, Birdie.
*Οι πρωτοποροι του μοντερνου φολκλορικου κινηματος ηταν οι Kingston Trio.Aνοιξαν τον δρομο για τους Peter,Paul and Mary/Bob Dylan/Joan Baez/Judy Collins/John Denver/Gordon Lightgoot.
*Η μεγαλη επιτυχια του Κingston Trio «Τom Dooley» (1958),ένα τραγουδι του 19ου αιωνα, αναφερεται σ’έναν ορεσειβιο που τον κρεμασαν για φονο το 1868.
*Ο συνθετης Jerome Kern εγραψε για το μιουζικαλ Roberta το Smoke gets in your eyes,Νο 1 για τους Platters το 1959.Το φθινοπωρο του 1958 οι Πλαττερς εδωσαν συναυλιες στο Παρισι και την Αθηνα με ιδιαιτερη επιτυχια.
*Σε 15 λεπτα ο Boudleaux Bryant και η συζυγος του Felice Bryant εγραψαν το All I have to do is dream, επιτυχια των Everly Brothers το 1958.
*Claudette,το εγραψε ο Roy Orbison για την συζυγο του.
*Το 1958 η RCA κυκλοφορησε 55 στερεοφωνικα αλμπουμ.Ηταν οι πρωτες στερεοφωνικες ηχογραφησεις από μεγαλη εταιρεια.
*Από ένα παιδικο ανεκδοτο προηλθε ο τιτλος και το τραγουδι The purple people eater,που συνεθεσε και ηχογραφησε το 1958 ο Sheb Wooley,χρησιμοποιωντας τηντεχνικη ηχογραφησης πρωτα σε χαμηλη ταχυτητα και μετα παιζοντας το σε γρηγορη.Ο ιδιος επαιξε στην ταινια «Ο Γιγας» διπλα σε Rock Hudson,Elizabeth Taylor,James Dean.
*Το μοναδικο ιταλικο τραγουδι (στο πρωτοτυπο) που εγινε Νο 1 στις ΗΠΑ ηταν το Volare (Nel blu,dipinto di blue) με τον Domenico Modugno.Παραλληλα,τον Ιουλιο του 1958,κυκλοφορουν στις ΗΠΑ και οι εξης εκτελεσεις:Dean Martin/Nelson Riddle/Jesse Belvin/Umberto Marcato/Alan Dale/Linda Ross.

No comments:

Post a Comment