Monday, December 20, 2010

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΕΤ 3

Στο πνεύμα των εορτών προσαρμόζει το πρόγραμμά της η ΕΤ3 τις ημέρες των Χριστουγέννων με ποιοτικές ψυχαγωγικές προτάσεις για όλη την οικογένεια.
ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010, στις 7.30, μεταδίδεται το ωριαίο ντοκιμαντέρ «Προσκύνημα στον Όλυμπο». Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την ιστορική Μονή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, ένα μνημείο σπάνιας αρχιτεκτονικής, ενταγμένο στο φυσικό περιβάλλον του χιονισμένου βουνού, με ιδρυτή και κτήτορά της τον Άγιο Διονύσιο.
Στις 8.30 προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Η Γέννηση», σκηνοθεσίας Νίκου Βεζυργιάννη. Πρόκειται για ένα ταξίδι θρησκευτικής πίστης και παράδοσης, μία ιστορική διαδρομή στους ιερότερους τόπους της Παλαιστίνης: τη Ναζαρέτ, τη Βηθλεέμ, το χωριό των Ποιμένων, το Πεντζαχούρ.
Ακολουθούν στις 9.30 τα «Ιερά Μονοπάτια», σκηνοθεσίας Γιάννη Λάμπρου, τα οποία επισκέπτονται την «κιβωτό» της ρωσικής τέχνης, την Γκαλερί Τρετιακώφ, που φιλοξενεί έργα των δύο σημαντικότερων αγιογράφων της Ρωσίας, του Έλληνα Θεοφάνη και του μαθητή του, Αντρέι Ρουμπλιώφ. Η ατμοσφαιρική Μόσχα, η βαθιά πίστη των ορθόδοξων Ρώσων και τα αριστουργήματα των δύο καλλιτεχνών προσφέρουν ένα ιδιαίτερο τηλεοπτικό οδοιπορικό.
Στις 11.30 τα «Αληθινά Σενάρια» της ΕΤ3 με το Νίκο Ασλανίδη ανακαλύπτουν «πρωταγωνιστές της ζωής» στη χριστουγεννιάτικη Αετομηλίτσα Γράμμου.
Στις 18.30, η «Κυριακή στο Χωριό» με τη Μάρνη Χατζηεμμανουήλ αλλάζει ημέρα «εξόρμησης» στην περιφέρεια για να μεταφέρει στους τηλεθεατές το χριστουγεννιάτικο κλίμα στην Καστριώτισσα Φωκίδας. Η εκπομπή πραγματοποιεί μία τηλεοπτική αφήγηση ενός μαγευτικού παραμυθιού με τις χαρούμενες φωνές των παιδιών που λένε τα κάλαντα.
Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα η «Ονείρου Ελλάς» του Κώστα Φέρρη με μια δίωρη εορταστική εκπομπή παρασύρει τους τηλεθεατές σε μία περιπλάνηση στους δρόμους και τα μονοπάτια του ρεμπέτικου τραγουδιού.
Στις 5 τα ξημερώματα ο Λευτέρης Κογκαλίδης παρουσιάζει τις «Χριστουγεννιάτικες μελωδίες», ένα αφιέρωμα με αποσπάσματα από ταινίες με χριστουγεννιάτικα θέματα.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Το Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010, στις 6, η ΕΤ3 θα μεταδώσει τη Θεία Λειτουργία από Ιερό Ναό της Θεσσαλονίκης και στις 9, σε απευθείας σύνδεση με το Φανάρι, τη Θεία Λειτουργία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Στις 12.00 μεταδίδεται το ωριαίο ντοκιμαντέρ «Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες», το οποίο μεταφέρει το πνεύμα των Χριστουγέννων στο Παρίσι, όπου υπάρχει ολόκληρη βιομηχανία κατασκευής εορταστικών βιτρινών καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Στις 13.30 η «Κυριακή στο Χωριό» γιορτάζει στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας, καταγράφοντας τα έθιμα και τις παραδόσεις των Χριστουγέννων.
Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στο πλαίσιο της «Χρυσής Οθόνης», προβάλλεται η ταινία «Ποιος παγίδεψε τον Ρότζερ Ράμπιτ». Ο κριτικός κινηματογράφου Αλέξης Δερμεντζόγλου προλογίζει την ταινία στην οποία συμπρωταγωνιστούν σπουδαίοι ηθοποιοί και καρτούν.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010, στις 7, τα «Ιερά Μονοπάτια» πραγματοποιούν ένα αφιέρωμα στους Άγιους Τόπους. Ιερά προσκυνήματα και τόποι ευλογίας παρουσιάζονται σε ένα συγκινητικό οδοιπορικό.
Στις 7.30 η ΕΤ3 μεταδίδει τη Θεία Λειτουργία από Ιερό Ναό της Θεσσαλονίκης.
Στις 11.00 τα «Αληθινά Σενάρια» παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη. Φίλοι και συγγενείς του μιλούν στο Νίκο Ασλανίδη για την προσωπικότητα και το έργο του.
Στις 12.00 ο «Τόπος και το τραγούδι του» ταξιδεύει στο Χιονοχώρι Σερρών. Ο Γιώργης Μελίκης παρουσιάζει έθιμα και παραδόσεις των ημερών.
Στις 15.30 η «Κυριακή στο Χωριό» ταξιδεύει στον Άγιο Γεώργιο Βοιωτίας και παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο γιορτάζουν τα Χριστούγεννα οι κάτοικοι του χωριού.
Στις 19.00 μεταδίδεται σε Α΄ προβολή το πρώτο από τα τρία επεισόδια σειράς ψυχαγωγικού θεάματος ιταλικής παραγωγής «Γιορτή στη Βενετία». Με φόντο τη θεαματική πλατεία του Αγίου Μάρκου στη Βενετία, τις αρχαίες αποβάθρες και το φάρο του Ζέσολο εκτελούνται προγράμματα καλλιτεχνών που «κόβουν την ανάσα».
Στις 23.00 μεταδίδεται σε Α΄ προβολή το ωραίο ντοκιμαντέρ «Το βασίλειο των ταράνδων». Πρόκειται για μία παραγωγή που σκιαγραφεί το πορτρέτο αυτών των εξαιρετικών ζώων που έχουν συνδυαστεί με τα Χριστούγεννα.
Ακολουθεί στις δώδεκα τα μεσάνυχτα το ωριαίο ντοκιμαντέρ «Μουλέν Ρουζ- στα παρασκήνια» σε Α΄ προβολή, με το οποίο καταγράφεται όλη η ένταση και το συναίσθημα του στησίματος ενός σόου του διασημότερου καμπαρέ του κόσμου.
Στη μία τα μεσάνυχτα ο Λευτέρης Κογκαλίδης παρουσιάζει το αφιέρωμα «Ο Φρεντ Αστέρ και οι υπέροχες γυναίκες που χόρεψαν μαζί του» με αποσπάσματα από τα πιο διάσημα μιούζικαλ.

No comments:

Post a Comment