Friday, December 31, 2010

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

*Καλη χρονια σε ολους-τακτικους κι εκτακτους αναγνωστες αυτης της στηλης που ξεκινησε τον Σεπτεμβριο του 2009 κι εφθασε να εχει ως τωρα 36000 επισκεψεις-προφανως κατι κανουμε καλα,κατι σας αρεσει…
*Καθημερινα κακοποιουν την ελληνικη γλωσσα οι πολλοι αγραμματοι.Τι είναι το action καναλι;Δεν μπορουσαν να το διαφημισουν ως καναλι της δρασης η της περιπετειας;
*Εξαιρετικη ταινια του 1946,οι Μεγαλες προσδοκιες»,που ειδαμε από τα ψηφιακα της ΕΡΤ,ασπρομαυρη με εξοχους πρωταγωνιστες τους Τζων Μιλλς,Τζην Σιμμονς,Αλεκ Γκινες.
*Παιδια Ελληνων μεταναστων είναι το συγκροτημα της δεκαετιας του 50 Four Coins.Eμφανιζονται στο φιλμ του 1957 Jamboree.Γυρω στο 55 ηχογραφησαν «Η μανα μου με δερνει» με τιτλο Ο mother dear,β πλευρα του My anxious heart.Απο το 1955-59 ειχαν 6 επιτυχιες στην αμερικανικη αγορα.Δυο αλμπουμ τους μας αφορουν ιδιαιτερα 1-Τhe Greek songs 2/Greek songs mama never taught me.Η τελευταια εμφανιση τους ηταν το 2003.
*Η ορχηστρα του Μπομπ Αζζαμ αγαπηθηκε στην Ελλαδα κυριως χαρη στην επιτυχια
«Μουσταφα».Ο ιδιος τραγουδησε στα εκαινια του Μον Παρνες στις 17 Ιουνιου 1961.Παροντες οι Κουρτ Γιουργκενς,Αμεντεο Νατσαρι,Μισελιν Πρελ,Ομαρ Σαριφ.
*Στο μοναστηρι του Βελγιου Fichermont γεννηθηκε η παγκοσμια επιτυχια Dominique που εγραψε The Singing Nun (ψευδωνυμο της μοναχης Luc-Gabriele)η οποια και το ηχογραφησε σε δισκους,με συνοδεια μιας κιθαρας και τεσσαρων καλογριων.Ο δισκος των 45 στροφων και το αλμπουμ που ακολουθησε εγιναν Νο 1 στις ΗΠΑ το 1963 όταν η αδελφη εμφανιστηκε στην εκπομπη του Ed Sullivan.Η Debbie Reynolds το 1996 υποδυθηκε την μοναχη σε μια ταινια για την ζωη της.Μετα την προβολη του φιλμ η αδελφη εγκατελειψε το μοναστηρι.Οταν την επνιξαν τα χρεη σε ηλικια 51 χρονων,to 1985, αυτοκτονησε με την επι δεκαετια συντροφο της Anna Pecher.
*Στις αρχες της δεκαετιας του 60 ειδαμε την ανοδο των δημιουργων τραγουδιων,όπως Gerry Goffin,Carole King,Neil Sedaka,Howard Greenfield,Barry Mann,Cynthia Weil.
*Παραγγελιες για 940.000 αντιτυπα πριν κυκλοφορησει ειχε το 1964 ο δισκος 45 στροφων των Μπητλς I want to hold your hand.Hταν Νο 1 για πεντε εβδομαδες στις ΗΠΑ πριν γινει Νο 1 για επτα εβδομαδες στην Αγγλια.Συνολικα πουλησε 15 εκατομμυρια αντιτυπα.
*Hello,Dolly ηταν το best seller στην καριερα του Louis Armstrong (Νο 1 το 1964).Πεντε χρονια αργοτερα το τραγουδησε στην κινηματογραφικη μεταφορα του μιουζικαλ.
*Το 1964 οι Μπητλς ειχαν τρια συνεχομενα Νο 1 στις ΗΠΑ:1.I want to hold your hand 2.She loves you 3.Can’t buy me love.Διευκρινηση:όταν εφευγε το ένα από την κορυφη,πηγαινε το άλλο.

No comments:

Post a Comment