Friday, December 24, 2010

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

*Ξανανοιξε το κλαμπ του «Ολυμπιον» από τον Γρηγορη Παπαδοπουλο.
*Espresso Bar είναι η επωνυμια του νεου καφε που ανοιγει στην γωνια Μητροπολεως και Καρολου Ντηλ.
*12 καφε-μπαρ της Λεωφορου Νικης σε αναζητηση ενοικιαστων.
*Πριν αρκετα χρονια τουτες τις εορταστικες ημερες καθοσουν αναπαυτικα στο ζαχαροπλαστιο Φλοκα,στην Τσιμισκη,αναμεσα σε «Μακεδονια» και «Ελληνικο Βορρα» κι εβλεπες τους περισσοτερους φιλους και γνωστους να περνανε και να σου ευχονται
*Οσοι θελουν να επικοινωνησουν με τον ειλικρινως υμετερο η διευθυνση είναι
elkongalidis@gmail.com
*Ο συγγραφεας και δημοσιογραφος Γιαννης Μαρης εγραψε το 1935 τους στιχους-συνθημα:
στην απεργια,στην απεργια,
μπρος με θαρρος φοιτητες
στον αγωνα ενωμενοι
για να βγουμε νικητες.
Το τραγουδουσαν με την μελωδια της διαχρονικης μεξικανικης λαικης συνθεσης La cucaracha.(συνεισφορα του κ. Γ. Μελιδη)
*Η τηλεοπτικη σειρα Get smart από τα εξοχα ψηφιακα προγραμματα της ΕΡΤ,που μεταδιδεται κάθε μερα,αποτελειται από 138 επεισοδια.Απο τον Σεπτεμβριο του 65 εως τον Απριλιο 69 την μετεδιδε το δικτυο NBC,ΑΠΟ ΤΟΝ Σεπτεμβριο 69 εως τον Σεπτεμβριο 70 την ανελαβε το δικτυο CBS.
*Το 1962 ο Ray Charles ,μολονοτι ολοι αντιδρουσαν γυρω του,ηχογραφησε ένα τραγουδι της country με δικο του τροπο.Ηταν το I can’t stop loving you,που εμεινε στο Νο 1 για πεντε εβδομαδες.Ετσι επομενο ηταν να ακολουθησει το αριστουργηματικο Modern sounds in country and western.
*Για την τηλεοπτικη εκπομπη του 1958 Burlesque συνεθεσε ο David Rose «The stripper»Ενας ντισκ τζοκευ το επαιζε στο ραδιοφωνο 45 λεπτα-συνεχως.Δεν αργησε να γινει Νο 1 το 1962 στις ΗΠΑ.
*Σε ένα βαρελι οπου πετουσαν τους δισκους-δειγματα που κατά δεκαδες κατεκλυζαν δισκογραφικη εταιρεια των ΗΠΑ ανακαλυψε το Roses are red my love o Bobby Vinton ,που εγινε η πρωτη και η μεγαλυτερη επιτυχια της καριερας του(Νο1 το 1962).
Π

No comments:

Post a Comment