Monday, December 13, 2010

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

*Γιατι τα χρωματα των Χριστουγεννων είναι το κοκκινο και το πρασινο;Το κοκκινο συμβολιζει το αιμα του Ιησου Χριστου και το κοκκινο την ζωη.
*Πατερας του ταρανδου Ρουντολφ (με την κοκκινη μυτη) ηταν ο Donner.
*Το ονομα του Σκρουτζ ηταν Ebenezer.
*It’s a wonderful life,ισως η καλυτερη χριστουγεννιατικη,οικογενειακη ταινια ολων των εποχων,διαδραματιζεται στη Νεα Υορκη.Στο ιδιο φιλμ,τι κερδισε ο Κλαρενς όταν ολοκληρωσε την αποστολη του στην Γη;Η απαντηση:δυο φτερα που εχουν ολοι οι αγγελοι.
*Ιταλικα χριστουγεννιατικα τραγουδια:
Tu scnedi delle stele
Fermarono I cieli
*Το Νο 1 αλμπουμ του 2010 στις ΗΠΑ:I dreamed a dream-Susan Boyle.
*Ο δισκος με τις μεγαλυτερες πωλησεις ολων των εποχων ηταν το White Christmas-Bing Crosby ,εως το 1997 που ο Elton John ξαναηχογραφησε το Candles in the wind,με νεους στιχους για τον θανατο της πριγκιπισσας Νταιανα.
*Γαλλικα χριστουγεννιατικα τραγουδια:
Petit Papa Noel-Tino Rossi (1946) από την ταινια Destins.Ειναι το best seller ολων των εποχων με πωλησεις ανω των 5.711.000.Το ηχογραφησαν ,επισης,οι Dalida (1960), Michelle Torr (1977 ,Νανα Μουσχουρη (1972),Boney M(1981),κ.α.
Petit garcon-Patachou,συνθεση του 1929.
*Leon Russell,παιζει πιανο στο Monster mash- Bobby «Boris» Pickett and the Crypt-Kickers(Νο1 το 1962).
*Η μουσικη και οι στιχοι του He’s a rebel (Νο 1 το 1962)είναι του Gene Pitney Όταν ηχογραφηθηκε το τραγουδι επειδη τα μελη του γκρουπ ελειπαν στη Νεα Υορκη στο στουντιο πηραν την θεση τους οι Darlene Love,Fanita Jang,Grazia Nitzsche.
*Από μια φραση που ειπε σε μια ταινια ο Κλαρκ Γκαιημπλ εμπνευστηκαν οι Bob Crewe-Bob Gaudio το Big girls don’t cry,Νο 1 το 1962 για τους Four Seasons.
*10 Ιουλιου 1962.Οι ΗΠΑ εκτοξευουν τον πρωτο δορυφορο επικοινωνιων Telstar στο διαστημα.Με τον ιδιο τιτλο ηχογραφησαν οι Tornadoes ένα οργανικο κομματι που εγινε Νο 1 το 1962 στις ΗΠΑ.
*Ο πρωτος Βρετανος που πηγε στο Νο 1 των ΗΠΑ ηταν ο Acker Bilk.Συνεβη το 1962 με το Stranger on the shore.
*Θεια της Shelley Fabares ηταν η ηθοποιος Nanette Fabray. Η Shelley πηγε στο Νο 1 το 1962 με το Johnny Angel.πισης επαιξε σε τρεις ταινιες με τον Elvis Presley και με τον Fabian στοRide the wild surf.

No comments:

Post a Comment