Thursday, December 23, 2010

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

*Άλλες εφημεριδες free press κλεινουν κι άλλες δυο ετοιμαζονται να κυκλοφορησουν στην Θεσσαλονικη.
*Δυστυχως τα ραδιοφωνα της Θεσσαλονικης δεν πανε καλα,αφου η ελλειψη της διαφημισης στερει από πολυτιμα εσοδα τα ταμεια τους.
*Μια εξαιρετικη ραδιοφωνικη παραγωγος θα παιξει μουσικη την Κυριακη 26 Δεκεμβριου,από 7 μμ,στο Shark.Ειναι η Miss Pia,που εχει ατελειωτο ρεπερτοριο από γαλλικα,ιταλικα και τα κλασικα αμερικανικα μεχρι Michael Buble.H πιο καταλληλη μουσικη για ambiance στο κοσμοπολιτικο περιβαλλον του κλαμπ.
*Ένα δικαστηριο του 1976 αποφασισε ότι το Νο 1 τραγουδι του George Harrison «My sweet Lord» ηταν αντιγραφο της συνθεσης του Ronnie Mack «He’s so fine»,Νο 1 για τις Chiffons το 1963.
*15 χρονων ηταν η Little Peggy March όταν ηχογραφησε το I will follow him,που εγινε Νο 1 το 1963.Ηταν τοτε η νεωτερη τραγουδιστρια που σκαρφαλωσε στην πρωτη θεση στις ΗΠΑ.Η συνθεση με τιτλο Chariot ηταν ηδη επιτυχια στην Γαλλια για την Petula Clark.
*8 χρονων ο Steve Lawrence τραγουδουσε (εψελνε) στην συναγωγη του πατερα του.Η φωνη του αρχισε ν’αλλαζει στα 11 και ο πατερας του προτεινε να σταματησει το τραγουδι.Τα επομενα τρια χρονια σπουδασε πιανο και σαξοφωνο κι αρχισε να γραφει τραγουδια.Ενας ραδιοφωνικος παραγωγος τον εστειλε για μαθηματα φωνητικης στον ιδιο ανθρωπο που εκπαιδευσε τον Eddie Fisher και την Kitty Kallen .Το ψευδωνυμο του προερχεται από τα ονοματα των ανεψιων του Steve και.Lawrence.Στις 29 Δεκεμβριου 1957 νυμφευθηκε την Eydie Gorme.
*Στο Ρυσιο της Θεσσαλονικης βρισκεται το εργαστηρι ζαχαροπλαστικης που εφοδιαζει όλα τα «Τζαννι» της Θεσσαλονικης και το στρατηγειο του πρωτοπορου Ερρικου Τζαννη καθως κι ένα ζαχαροπλαστειο με την προσωπικη του αμεση επιβλεψη.
*Θα προσεξατε ισως την εμμονη μας τελευταια στον Καναδο τραγουδιστη Michael Buble.Mας θυμιζει νεαρο Μπομπυ Νταριν με σκηνικη εμφανιση,ρεπερτοριο και ωριμη φωνη Σινατρα.
*Σε 15 λεπτα εγραψε ο Bob Gaudio το Sherry,που εγινε Νο 1 το 1962 για τους Four Seasons.
*Σε ηλικια 14 χρονων ο Tommy Roe την μουσικη και τους στιχους της Sheila,που ηχογραφησε το 1960 κι εγινε Νο1 το 1962.
*Ηταν 13 χρονων ο Νηλ Σεντακα όταν αρχισε συνεργασια με τον 16χρονο γειτονα του και στιχουργο Howard Greenfield.Στο γυμνασιο ηταν ερωτευμενος με την Carole King και γι αυτην εγραψε και τραγουδησε το Oh Carol.Τελειωνοντας το σχολειο κερδισε διαγωνισμο πιανου με κριτη τον Arthur Rubinstein.
*Αφου εγινε Νο 1 The locomotion τοτε η ερμηνευτρια του Little Eva επινοησε τα βηματα του ομωνυμου χορου.To 1974 η συνθεση σκαρφαλωσε παλι στο Νο 1 από τους Grand Funk.

No comments:

Post a Comment