Thursday, December 16, 2010

ΒΡΑΒΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Απονεμήθηκαν, χτες, τα Βραβεία και οι Τιμητικές Διακρίσεις των Κριτικών Θεάτρου - Μουσικής 2010 και τα Βραβεία «Κάρολος Κουν» 2010. Βραβείο Σκηνοθεσίας «Κάρολος Κουν» για Ελληνικό Εργο στον Σταμάτη Φασουλή («Τρίτο Στεφάνι» Κώστα Ταχτσή). Επαινος στον Δημήτρη Λιγνάδη («Περί Ερωτος»). Βραβείο Ερμηνείας σε Ελληνικό Εργο στην Ελένη Κοκκίδου(«Η Γυναίκα της Πάτρας»). Βραβείο Ελληνικού Εργου στον Γιάννη Τσίρο («Τα μάτια 4»).

Το Μεγάλο Βραβείου Θεάτρου στον Αντώνη Αντύπα για την πολυετή προσφορά του στο θέατρο. Τιμητική Διάκριση Θεατρολογικού Συγγράμματος στον Σάββα Πατσαλίδη, για το έργο του «Θέατρο, Κοινωνία, Εθνος. Από την Αμερική στις Ηνωμένες Πολιτείες, τόμ. Α΄ 1620-1960. τόμ. Β΄, 1960-2009». Βραβείο Διεθνούς Ρεπερτορίου στον Δημήτρη Ημελλο για την ερμηνεία του στο «Υστατο Σήμερα» του Χάουαρντ Μπάρκερ. Επαινος στην Δέσποινα Κούρτη για την ερμηνεία της στο «Wunschkonzert» του Φραντς Ξαβιέρ Κρετζ. Βραβείο Νέου Δημιουργού στον Γιάννη Σκουρλέτη για τη σκηνοθεσία του στη μουσική παράσταση «Cafe Graveyard Band». Βραβείο Αρχαίου Δράματος στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο για την ερμηνεία του στη «Λυσιστράτη».

Το Μεγάλο Βραβείο Μουσικής 2010 απονέμεται στον συνθέτη, αρχιμουσικό, πιανίστα και παιδαγωγό Αργύρη Κουνάδη. Διάκριση σε μουσικολογικό σύγγραμμα της τελευταίας πενταετίας απονέμεται στις εκδόσεις «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ» για την ελληνική μετάφραση των βιβλίων «Ιάννης Ξενάκης: Το σύμπαν ενός ιδιότυπου δημιουργού» του Μάκη Σολωμού, «Αλληλογραφία 1943 - 1955» Theodor W. Adorno - Thomas Mann, «Τα Μουσικά Δράματα του Ρίχαρντ Βάγκνερ» του Carl Dahlhaus.

Τιμητική διάκριση σε Πολιτισμικό Οργανισμό της περιφέρειας στο Δημοτικό Ωδείο Λαρίσης. Τιμητική διάκριση σε δισκογραφική εργασία της τελευταίας πενταετίας ελληνικού ενδιαφέροντος στη Μουσική Εταιρεία Αθηνών για τους δίσκους της με σονάτες και 2 κοντσέρτα του Μότσαρτ. Επαινος απονέμεται στην έκδοση «Ευάγγελος και Λίζα 50 χρόνια». Τιμητική διάκριση νέου πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη, στον πιανίστα Βασίλειο Βαρβαρέσο.

No comments:

Post a Comment