Tuesday, December 7, 2010

ΤΡΙΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

*Υμνος του 16ου αιωνα είναι το We wish you the merriest
*Από το 1857 είναι το Jingle bells.
*Από τον 19 ο αιωνα είναι το Deck the halls.
*Επιτυχια του 1988 στην Αγγλια ηταν το Driving home for Christmas-Chris Rea.
* «Τι να είναι η αγαπη»,η δημιουργια των Λυκουργου Μαρκεα-Θ.Σοφου τραγουδηθηκε πρωτα από τον Τωνη Μαρουδα κι αργοτερα από την Σαριτα Μοντιελ.
*Μαριος Φραγκουλης,το Σαββατο 11 Δεκεμβριου,9 μμ,στην αιθουσα τελετων του ΑΠΘ.Τα εισιτηρια 20,25 και 30 ευρω.
*Οι Roxette στις 27 Μαιου δινουν συναυλια στοTerra Vibe στην Αθηνα.
*Στο αγροκτημα «Κυδωνιες» στην Ξυλοπολη Λαχανα δημιουργειται κατι παραδοσιακιο και συναμα ψυχαγωγικο.
*Στην ταινια «Σουπερμαν,η επιστροφη» που ξαναειδαμε προσφατα στην τηλεοραση ακουγεται Quando,quando,quando-The Drifters και ακομα
Spring (Four Seasons)/Habanera (Carmen)/Piano concerto No 21 in C major του Mozart /Dome epais le jasmine(Lakme) του Leo Delibes.Το σταδιο οπου κατεβαζει το αεροπλανο ο Σουπερμαν είναι το Dodger Stadium στο Λος Αντζελες.
*Εως την τελευταια Κυριακη του Μαρτιου ισχυει η χειμερινη ωρα.
*Ποιος θυμαται ότι το 1950 η Margaret Whiting ηχογραφησε τα χριστουγεννιατικα Siver bells και Christmas candy;
*Στις 8 Ιανουαριου 1815 οι Αμερικανοι νικησαν τις Βρετανικες Δυναμεις στη Νεα Ορλεανη.Τοτε γεννηθηκε το φολκλορικο τραγουδι The eighth of January.Το 1955 ενας δασκαλος,ο Jimmy Driftwood εγραψε νεους στιχους κι ετσι γεννηθηκε The battle of New Orleans,Νο 1 το 1959 για τον Johnny Horton.
*Σε ηλικια 17 χρονων ο Πωλ Ανκα εγραψε το Lonely boy,Νο 1 το 1959.Ηταν τοτε που πεθανε η μητερα του,σε ηλικια 39 χρονων.Μια άλλη μεταγενεστερη επιτυχια του,Puppy love,την συνεθεσε για την ηθοποιο-τραγουδιστρια Annette Funicello,με την οποια ηταν ερωτευμενος
*Les trοis cloches(1945) εγινε αρχικα επιτυχια της Εντιθ Πιαφ και μετα για το φωνητικο συγκροτημα Compagnons de la Chanson και το 1959 εγινε Νο 1 στις ΗΠΑ γι α τους Browns με τιτλο The three bells.
*Στην ταινια Those red heads from Seattle ο Guy Mitchell τραγουδα Chicka boom .
*Ο Φρανκι Αβαλον με την συζυγο και τα οκτω παιδια του ζει σε μια φαρμα στο San Fernando Valley.Ειναι ο ιδιος που τραγουδα Beauty school dropout στο μιουζικαλ Grease.

No comments:

Post a Comment