Monday, December 6, 2010

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

*Ο τραπεζιτης του Σικαγου Charles Gates Dawes συνεθεσε το 1912 την μελωδια Melody in A major.Απο το 1925-29 ηταν αντιπροεδρος των ΗΠΑ.Κι ηταν ο μοναδικος αντιπροεδρος που εγραψε Νο 1.Η συνθεση του με στιχους του Carl Sigman εγινε It’s all in the game και Νο 1 για τον Tommy Edwards.To 1964 ξαναεγινε επιτυχια από τον Cliff Richard και το 1970 από τους Four Tops.
*Εκτος από τον Domenico Modugno το Volare εγινε επιτυχια στις ΗΠΑ από τον Bobby Rydell και το 1975 από τον Al Martino.
*Ο Ντομενικο Μοντουνιο ηταν συμμαθητης της Σοφια Λορεν και για πρωτη φορα κερδισε α βραβειο στο φεστιβαλ τραγουδιου της Ναπολης το 1957 με το Lazzarella.
*Η Θεσσαλονικη δεν ειχε ποτε το επισημο τραγουδι της.Θα μπορουσε να ηταν το «Θεσσαλονικη μου μεγαλη φτωχομανα» και τουλαχιστον αλλα 30 τραγουδια,αλλα καποτε το δημοτικο συμβουλιο θα πρεπει να παρει την αποφαση.Και τωρα για τα 100 χρονια από την απελευθερωση της πολης θα ηταν λαμπρη ευκαιρια να συγκεντρωθουν όλα σε ένα η δυο CD.
*Τραγουδια τραγωδιας απεκαλεσαν κομματια όπως Tell Laura I love her/Ebony eyes/Last kiss/Teen angel.
*Babysitter του μετεπειτα τραγουδιστη Mark Dinning (Teen angel) ηταν η Patti Page,πριν αρχισει καριερα ως ερμηνευτρια.
*Τα δυο πρωτα ηχογραφημενα στερεοφωνικα τραγουδια του Ελβις Πρισλευ ηταν Fame and fortune/Stuck on you.
*Ο πατερας της Connie Francis επαιζε concertina.Ηταν αυτος που της προτεινε να ηχογραφησει την συνθεση του 1923 Who’s sorry now ,που εγινε και η πρωτη επιτυχια της.
*Λεγεται ότι η αγαπημενη ταινια του Ελβις Πρισλευ από τις δικες του ηταν King Creole,γυρισμενη στη Νεα Ορλεανη.
*Συνθεση του 1944 είναι το Twilight time που εκαναν επιτυχια το 1946 οι Three Suns(ένα εκατομμυριο αντιτυπα) και οι Platters(1958).Με το τελευταιο σημειωθηκε στο δισκογραφικο ληξιαρχειο ο θανατος του δισκου 78 στροφων.
*Οι Champs,που εκαναν επιτυχια το Tequila(1953) πηραν το ονομα τους από το αλογο του Gene Autry,Champion.
*1956,Armen’s theme.Το εγραψε ο Ross Bagdasarian για την συζυγο του κι επειδη υπηρετησε την θητεια του στην Σεβιλλη το ηχογραφησε με το ψευδωνυμο David Seville.
*24 Μαρτιου 1958,βροχερο πρωινο Δευτερας.Ο Ελβις Πρισλευ παρουσιαζεται σε στρατοπεδο στην Μεμφιδα για να υπηρετησει την θητεια του.Τον συνοδευουν οι γονεις του.Κι από εκει πηγαινει σε μια βαση στο Αρκανσας.Ο μηνιαιος μισθος του 78 δολλαρια.

No comments:

Post a Comment