Μια από τις πιο παλιές περιοχές της πόλης… Τα άλλοτε κακόφημα Μανάβικα ανάμεσα στο Βαρούσι και την κεντρική πλατεία αποπνέουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και έχουν γίνει η hot nightlife πιάτσα στα Τρίκαλα.
Τρίκαλα by night... στα Μανάβικα!

Μπορεί να θυμίζουν κάπως τα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης αλλά και αυτά «κουβαλούν» τη δική τους μεγάλη ιστορία… Στα κτήριά τους, όπου το 1920 στεγάζονταν τα πορνεία της πόλης, άρχισε αργότερα να λειτουργεί η λαχαναγορά (τα λεγόμενα «μανάβικα», εξ ου και η ονομασία της συνοικίας), ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν πεζοδρομηθεί και αποτελούν την up & coming πιάτσα, που ειδικά τα βράδια είναι γεμάτη ζωντάνια, αφού συγκεντρώνει πολλά μεζεδοπωλεία, καφέ και μπαρ στη θέση των παλαιών εγκαταλειμμένων αποθηκών
Αναφορικά με τη διασκέδαση, η περιοχή είναι το απόλυτο place to be και το καλύτερο meeting point! Ανάμεσα στις επιλογές ξεχωρίζουμε τη Κρύπτη όπου είναι το πιο παλιό αυθεντικό bar της πόλης…που τόλμησε την επιλογή της περιοχής, και έφερε πρώτη κόσμο εδώ με αποτέλεσμα σταδιακά να γίνει η φημισμένη πιάτσα που είναι σήμερα… Εκτός από την Κρύπτη, εξαιρετικό είναι το The Love Shake bar που έχει καταφέρει να φτιάξει μια πιάτσα μέσα στην πιάτσα, και το cocktail bar Μικρό με τα απίθανα parties.

Κρύπτη

Τρίκαλα by night... στα Μανάβικα!

Eίναι το πιο γνωστό και το πιο κλασικό bar της πόλης, από εκείνα τα «διαχρονικά» στέκια και αυτό που πρωτοέκανε τα Μανάβικα πιάτσα. Σε ένα υπέροχο διατηρητέο κτήριο του 1890 και σταθερή φιλοσοφία εδώ και 20 χρόνια έχει καθιερωθεί σε place to be… Δίνει βαρύτητα στην κλασική μπάρα και στην ενημερωμένη κάβα, στις premium ετικέτες, στο έμπειρο προσωπικό και φυσικά στη μουσική που κινείται κυρίως σε soul, funky και swing ρυθμούς, αλλά και στα events µε residents DJs!
Plus: Στην ίδια φιλοσοφία με την Κρύπτη αλλά σε πιο easy going διάθεση, το αδερφάκι της, το «Κρυπτάκι» ακριβώς δίπλα!
Τρίκαλα by night... στα Μανάβικα!

Ωράριο: Καθημερινά από τις 20:00
Διεύθυνση: Γρηγορίου Πατριάρχου 14, Μανάβικα, Τρίκαλα, Μ. 6974 875987
FB: Kripti Bar

The Love Shake

Τρίκαλα by night... στα Μανάβικα!

Στα Μανάβικα, στο πεζοδρομημένο σοκάκι της Πατριάρχου Γρηγορίου, δύο conceptual και ντιζαϊνάτοι χώροι συντελούν το απόλυτο coffee garden bar… Με την πολύ πρόσφατη προσθήκη του τρίτου χώρου µε πολύ διαφορετικό αλλά εξίσου καλαίσθητου design «συνθέτουν», συµπληρώνεται το ατμοσφαιρικό σκηνικό του The Love Shake.
Τα εξωτερικά τραπεζάκια συνδέουν τους τρεις αυτούς χώρους δημιουργώντας τη δική σας «πιάτσα»! Το concept, η socializing ατμόσφαιρα, το χαλαρό περιβάλλον, ο εκλεκτός καφές, η ενημερωμένη κάβα και τα signature cocktails συνδυάζονται ιδανικά µε τις επιλογές των DJ’s σε funk, jazz, electro και swing ρυθμούς καθιστώντας το The Love Shake ως the place to be.
Ωράριο: Καθημερινά 09:00-04:00
Διέυθυνση: Πατριάρχου Γρηγορίου 3, Μανάβικα, Τρίκαλα, Τ. 24310 79179
FB: The Love Shake – Coffee Garden Bar

Mikro Cocktail Bar

Τρίκαλα by night... στα Μανάβικα!

Στον μικρό cozy και ντιζαϊνάτο χώρο του, στο πεζοδρομημένο στενάκι της Χατζηπέτρου στα Μανάβικα, το Mikro cocktail bar ξεχωρίζει στη νυχτερινή διασκέδαση της πόλης, τόσο για τη μπάρα του µε την ψαγμένη και ενημερωμένη κάβα και την δημιουργική seasonal cocktail list µε τις signature επιλογές όσο και για το socializing στυλ του αλλά και τις εξαιρετικές μουσικές του! Στα highlight σίγουρα τα ξεχωριστά events µε γνωστούς resident Djs!
Ωράριο: Καθηµερινά από τις 18:00
Διεύθυνση: Χατζηπέτρου 3, Τρίκαλα, M. 6936 888147
FB: Mikro Cocktail Bar