Sunday, February 10, 2019

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΥΤΙ ΔΩΡΟΥ

Όλα ξεκίνησαν από μια αφορμή. Και εξελίχθηκε σε ένα γαστρονομικό κουτί δώρου, που ταξιδεύει τον παραλήπτη του στην Ελλάδα. Μέσα από μία συλλογή θεματικών δώρων που θυμίζουν ιστορία, ευχάριστες αναμνήσεις, gourmet γεύσεις και αρώματα. Αποδέκτες των προϊόντων έχουν υπάρξει κατά καιρούς πρέσβεις, ηθοποιοί, αθλητές, ακόμα και μέλη της Βρετανικής Οικογένειας όπως ο πρίγκηπας Κάρολος. Ανάμεσα σε αυτούς και η Μαρία Μενούνος επέλεξε τα  Chic Greek Gifts για να δώσει στο γάμο της και στους καλεσμένους της ένα έντονο άρωμα Ελλάδας. Που πήραν μαζί τους φεύγοντας.
Η Έβελυν Μπάκιντα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη. Η οικογένεια της έχει βαθιές κρητικές ρίζες και μικρασιάτικη κληρονομιά που διαμόρφωσαν την προσωπικότητά της. «Θαυμάζω τη γυναίκα της μινωικής Κρήτης για την κομψότητά της και την ελευθερία στην ιδιωτική της ζωή. Μετά από χρόνια σπουδών κι εργασίας στην Ασία και την Ευρώπη επέστρεψα στον τόπο μου για να εφαρμόσω όσα έμαθα και να βοηθήσω στην προώθηση των παραδοσιακών προϊόντων. Έτσι, ασχολήθηκα με τις εξαγωγές τροφίμων και ποτών. Πριν από κάποια χρόνια, ψάχνοντας δώρα για να χαρίσω σε φίλους και συγγενείς στο εξωτερικό, αντιλήφθηκα το κενό που υπήρχε στην αγορά καθώς τα μόνα διαθέσιμα ήταν τα συνηθισμένα τουριστικά σουβενίρ». Μας λέει η Έβελυν στο humanstories.gr.

» Get in touch with our team in CGG to create together beautiful and special gift ideas! «


Και κάπως έτσι ξεκίνησε το δικό της προσωπικό ταξίδι. Σχεδιάζει ένα ελληνικό πολιτιστικό δώρο, με σκοπό να εμφυσήσει την αγάπη για την Ελλάδα σε όλον τον κόσμο. Nα διατηρήσει το ενδιαφέρον για το ελληνικό στοιχείο της νέας γενιάς της διασποράς, που δεν μιλάει ελληνικά, και να προσελκύσει φίλους της ελληνικής αρχαίας και σύγχρονης κουλτούρας, γαστρονομίας και τέχνης. Έτσι δημιουργήθηκαν τα κουτιά Chic Greek Gifts.

Πίσω όμως από ένα κουτί chic greek gifts, υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος, ανθρώπων, προϊόντων, καλλιτεχνών. Η Έβελυν αναζητά σε όλη την Ελλάδα παλιούς και νέους παραγωγούς και σχεδιαστές. Εν συνεχεία αξιολογεί τα προϊόντα τους ως προς την αισθητική και την ποιότητα. «Στρεφόμαστε σε ο,τι υπάρχει γύρω μας: τρόφιμο, καλλυντικό, τέχνημα, έντυπο. Προτιμούμε προϊόντα πιστοποιημένα και όσα έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς. Έχουμε σταθερές συνεργασίες με υφάντρες, κεραμοποιούς, αγρότες και αρκετές φορές πειραματιζόμαστε μαζί».

Κάθε δώρο «chic greek gifts» αφηγείται μια δική του ιστορία. «Το ταλέντο μας ξεδιπλώνεται όταν συνθέτουμε ένα νέο θέμα και ενώνουμε ετερόκλητα αντικείμενα. Είναι μια δημιουργική πρόκληση που μας ενθουσιάζει. Καθένα από τα δώρα δεν έχει πάρει τυχαία το όνομά του, αφού ο συνδυασμός gourmet τροφίμων, ειδών δώρων και τέχνης ή και καλλυντικών αντικατοπτρίζει το εκάστοτε θέμα και την κουλτούρα που πηγάζει από αυτό. Παραδείγματα θεμάτων είναι : “The Aegean Ambassador”(συνδυασμός αγαθών του πελάγους και των νησιών), “The Olive Spa” (καλλυντικά και προϊόντα boudoir), “The devoted Christian Orthodox” (μοναστηριακά προϊόντα), “Philosopher’s Kit” (προϊόντα με αρχαιοελληνικά αποφθέγματα), κλπ. Όπως καταλαβαίνετε, βοηθάμε έτσι εκείνον που επιλέγει το δώρο, ανάλογα με το προφίλ του ατόμου στο οποίο θα το δωρίσει. Εάν πρόκειται για εταιρικό δώρο συζητάμε με τον πελάτη μας τις ανάγκες του, το προφίλ του παραλήπτη και το budget και προτείνουμε ιδέες που θα κάνουν εντύπωση».
Ο ρόλος της συσκευασίας. «Η συσκευασία και το περιτύλιγμα έχουν μεγάλη αξία όταν δωρίζεις κάτι. Προκαλεί έντονα συναισθήματα χαράς την ώρα που το παραλαμβάνεις, ανυπομονησίας τη στιγμή που το ξετυλίγεις και ικανοποίησης όταν το απολαμβάνεις. Τα εταιρικά δώρα αποτελούν προτεραιότητα για εμάς και προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται η στρατηγική που έχουμε χαράξει».
Η εταιρία Chic Greek Gifts, μετράει πια τέσσερα χρόνια λειτουργίας. Αυτά τα τέσσερα χρόνια, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν και συνεχίζει να είναι εντυπωσιακή. Κι αυτό οφείλεται αποκλειστικά, στην αυθεντική προσέγγισης του concept. «Το κοινό μας είναι ξένοι, Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό, και εκλεκτικοί πελάτες από την Ελλάδα που επιθυμούν να δωρίσουν κάτι ιδιαίτερο για να ευχαριστήσουν έναν πελάτη, να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους σε κάποιον συνεργάτη. Πέραν των μεμονωμένων πελατών συνεργαζόμαστε με εξωστρεφείς επιχειρήσεις, με εταιρίες που διοργανώνουν συνέδρια, γάμους κλπ.».

Το wedding invitation-favour combo σχεδιασμένο από τα Chic Greek Gifts

«Word-of-mouth». Από στόμα σε στόμα. Ο  καλύτερος τρόπος διαφήμισης. Και η άριστη συνεργασία με τη Μαρία Μενούνος.  «Στη δουλειά μας μετράει πολύ το word-of-mouth. Η πρότερη εμπειρία όσων έχουν συνεργαστεί μαζί μας και οι διάσημοι πελάτες μας στρώνουν το κόκκινο χαλί για την επόμενη συνεργασία. Η Maria Menounos ήταν μια συνειδητοποιημένη νύφη που ήξερε τι ήθελε και αυτό ήταν να ικανοποιήσει τους καλεσμένους της. Η συνεργασία μας ξεκίνησε για ένα μόνο προϊόν αλλά καθώς υπήρξε χημεία και άμεση ανταπόκριση από εμάς σε κάθε της επιθυμία, σχεδιάσαμε τελικά όλο το wedding invitation-favour combo. Πρόκειται για την τάση των αγγλοσαξωνικών γάμων να αποστέλλεται η μπομπονιέρα μαζί με την πρόσκληση πριν το γάμο. Η Μαρία ήταν πολύ απλή. Επέλεξε ένα λιτό τετράγωνο λευκό-ζαχαρί κουτί, με λευκό σατέν φιόγκο. Ο οποίος δέθηκε ψηλά και όχι στο κέντρο. Μέσα περιείχε την πρόσκληση σε ασημί-ζαχαρί τόνους, με καλλιγραφικά γράμματα, ένα χάρτη με τον τόπο τέλεσης του γάμου και ένα βραχιολάκι λευκό γκρο με ασημί καρδούλα και τα ονόματα του ζευγαριού, που ήταν στην ουσία το εισιτήριο εισόδου στο χώρο της δεξίωσης. Η είσοδος επιτρεπόταν μόνο σε όσους φορούσαν το βραχιολάκι. Μπορώ να πω ότι σε όλα τα παραπάνω βάλαμε το προσωπικό μας  γούστο. Η μόνη παρέμβαση που είχαμε από τη Μαρία ήταν η επιλογή των κουφέτων. Επέλεξε στρογγυλή λευκή-σατινέ πέρλα με γέμιση αμύγδαλο. Παρά τη διαφορά της ώρας με την Αμερική και την ανάγκη πολλές φορές να είμαστε στο What’s up στη 1 η ώρα τη νύχτα, η συνεργασία με τη Μαρίαδεν μας κούρασε καθόλου. Μιλώντας και με τους κουμπάρους της, Σωτήρη Κυρανάκο και Ήρα Βουτσαλάσυμφωνήσαμε ότι ήταν η πιο απλή νύφη!» Μας αναφέρει η Έβελυν μιλώντας με ενθουσιασμό γι’ αυτή τη συνεργασία.
Όραμά της Έβελυν είναι τα Chic Greek Gifts να γίνουν πρεσβευτές της ελληνικότητας, ο τρόπος να διηγηθούμε την ιστορία μας. « Κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο. Θέλει επιμονή και υπομονή. Η δημιουργική δουλειά δεν με κουράζει. Το Επιχειρείν στην Ελλάδα είναι εξαντλητικό και πολλές φορές αποκαρδιωτικό. Είναι όμως  παρήγορο πως μπορούμε και έχουμε βάση στην Κρήτη. Η οποία μας δίνει γερές ρίζες και μας ενθαρρύνει να αναζητήσουμε και αλλού την έμπνευση χωρίς να μας περιορίζει στα στενά όριά της» καταλήγει.ΜΑΧΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ

https://chicgreekgifts.com/  
https://www.facebook.com/Chic-Greek-Gifts-1431385133833362/

No comments:

Post a Comment