Thursday, February 7, 2019

AURUS SENAT

 το θηριώδες 

Aurus του  Πούτιν

Eνα υπεραυτοκίνητο που έχει εγκρίνει
 ο ίδιος ο Ρώσος Πρόεδρος με  ισχύ 848 ίππων
       
Η κούρσα του ανταγωνισμού ΗΠΑ-Ρωσίας δεν περιορίζεται μόνο στον στρατιωτικό εξοπλισμό, στην ενέργεια ή στην επιρροή σε τρίτες χώρες αλλά και στον τομέα των αγαθών, με τις πρώτες να κερδίζουν κατά κράτος εξαιτίας και της απόλυτης κυριαρχίας τους στο χώρο του μάρκετινγκ. Παρ’ όλα αυτά, ο Βλαντιμίρ Πούτιν και η κυβέρνηση του την τελευταία δεκαετία κάνουν γρήγορα βήματα «δυτικοποιώντας» προϊόντα και υπηρεσίες, τα οποία όμως απευθύνονται κυρίως στους Ρώσους ολιγάρχες αλλά και σε κροίσους του εξωτερικού, σε αγορές όπως η Ασία και η Λατινική Αμερική.
Ένα τέλειο παράδειγμα της «δυτικοποίησης» αποτελεί η πολιτική έκδοση της νέας λιμουζίνας του Προέδρου της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, το πραγματικό θηρίο Aurus Senat. Πρόκειται για ένα υπεραυτοκίνητο που έχει εγκρίνει ο ίδιος ο Ρώσος Πρόεδρος και έχει δημιουργηθεί από ένα Ρώσικο Κέντρο Επιστημονικής Εξέλιξης Αυτοκινήτου, σε συνεργασία με την τοπική αυτοκινητοβιομηχανία Sollers, η οποία αποτελεί μεταξύ άλλων συνεργάτη της Fordστη Ρωσία.
Αισθητικά, το νέο μοντέλο παραπέμπει απευθείας σε αυτοκίνητο της Rolls-Royce,έχοντας ένα τετραγωνισμένο αμάξωμα τεραστίων διαστάσεων, αφού στην έκδοση με το κοντό μεταξόνιο των 3,3 μέτρων το μήκος είναι 5,63 μέτρα, ενώ σε αυτή με το μακρύ μεταξόνιο των 4,3 μέτρων το μήκος εκτοξεύεται στα 6,63 μέτρα. Στο εσωτερικό, η πολυτέλεια είναι έκδηλη μέσω της χρήσης ακριβών δερμάτων, μεταλλικών επενδύσεων και ξύλου, ενώ υπάρχει και ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων, μαζί με μια μεγάλη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό για το σύστημα πολυμέσων. Ειδικά στο πίσω μέρος μπορεί κανείς να βρει τις πλέον υψηλές ανέσεις, όπως πλήρως ανακλινόμενα καθίσματα, τραπεζάκια, ψυγείο, κρυστάλλινα ποτήρια, ακόμα και πλήρως εξοπλισμένο κουτί φαρμακείου με όλα τα απαραίτητα για τις πρώτες ανάγκες.
Στους κινητήρες, διαθέσιμος είναι ένα 4,4 λτ. V8 μοτέρ βενζίνης που συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα και έχει ισχύ 590 ίππων, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, προσφέροντας 0-100 km/h σε κάτω από 6.0 sec. Η δεύτερη επιλογή κινητήρα αφορά σε έναν V12 6.6 lt., ο οποίος έχει θηριώδη ισχύ 848 ίππων, χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για αυτόν. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σε όλες τις εκδόσεις του θα είναι τετρακίνητο.
Tο Senat δεν θα παραμείνει η μόνη πρόταση στον κατάλογο της Aurus. Έπονται ένα SUV και ένα MPV που θα ολοκληρώσουν αρχικά την γκάμα. Τα ονόματά τους θα είναι «Komendant» και «Arsenal» αντίστοιχα, για να ακολουθήσουν τη λογική της λιμουζίνας, λαμβάνοντας ως αναφορά τα ονόματα τριών από τους 20 πύργους του Κρεμλίνου.
Σε ό,τι αφορά τώρα στις πωλήσεις του, αυτές αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2019 με πρώτο στόχο την κατασκευή 150 μονάδων το χρόνο. Στόχος της Aurus, που σημαίνει χρυσός, είναι όταν κατασκευαστεί το νέο της εργοστάσιο, ο ετήσιος ρυθμός παραγωγής να ανέβει στις 5.000/έτος με το δεδομένο ότι η εταιρεία θα απευθυνθεί και σε αγορές εκτός Ρωσίας. Τιμολογιακά, το κόστος του Senat αναμένεται να είναι φυσικά πολύ υψηλό, αν και κατά 20% πιο χαμηλό από ό,τι αυτό μιας Bentley ή Rolls-Royce, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως θα ξεκινά από τα 133.000 ευρώ.
Το ρωσικό υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, το οποίο έχει ως θέμα τα στάδια της κατασκευής της ρωσικής λιμουζίνας μάρκας Aurus, που μεταφέρει τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Το βιντεοκλίπ του ρωσικού υπουργείου με τίτλο «Πώς δημιουργήθηκε η Aurus» αναρτήθηκε στο κανάλι Υoutube του υπουργείου και δείχνει τον μικρό στρατό που εργάστηκε για να μεταφέρεται ο Ρώσος πρόεδρος με πολυτέλεια και φυσικά με ασφάλεια!

No comments:

Post a Comment