Wednesday, February 20, 2019

ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

@‘Ο ΜΕΘΥΣΤΑΚΑΣ’(1950) ειναι απο τις ιστορικες ελληνικες ταινιες.Θυμαμαι τις ατελειωτες ουρες εξω απο τον κινηματογραφο ‘Ηλυσια΄.Στην Αθηνα στην πρωτη προβολη(27 εβδομαδες) εκοψε 350.000 εισιτηρια.Πρωταγωνιστης ο συγκλονιστικος Ορεστης Μακρης.Ακομα και σημερα εναν μεθυσμενο τον αποκαλουν οι παλιοτεροι Ορεστη Μακρη.
@ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ του 1955 ‘Λατερνα ,φτωχια και φιλοτιμο’,οταν ακουγεται το ‘Γαρυφαλλο στ’αυτι΄του Μανου Χατζηδακι  οι τσιγγανες που το χορευουν ειναι αληθινες τσιγγανες εκτος απο μια-ειναι η Σουλη Σαμπαχ.
@ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ πρωτα σε τηλεγραφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ και μετα η ειδηση εκανε τον γυρο ολων των τηλεοπτικων ειδησεων.Για το ζευγαρι της Θερμης,τον Ανδρεα Κλαυδιανο και την συζυγο του Σισσυ Καρακολιδου,σεφ και οι δυο,που εκαναν γκουρμε εστιατοριο το σαλονι του σπιτιου τους και δεχονται απο 4-12 ατομα.Το γευμα περιλαμβανει πεντε πιατα και κοστιζει 40-45 ευρω το ατομο.
@ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ γλωσσα..’αποψε το βραδυ’(Γιατι χρειαζεται η διευκρινηση; ‘αποψε=βραδυ)
@Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ  επιμενει οτι δεν υπηρξε γενοκτονια στην Τουρκια.Ποντιοι,Αρμενιοι    εζησαν με τον χειροτερο τροπο το ξεριζωμα απο τις προγονικες εστιες και την σφαγη ανθρωπων ολων των ηλικιων.
@ΕΙΧΕ 82 μαγαζια με ρουχα.Με την κριση ο Γιωργος Ππανικολαου πηγε στο Βελιγραδι οπου ανοιξε το ελληνικο εστιατοριο ‘Πιατακια’.Πρωτα στην προτιμηση ειναι η φετα σαγανακι και το μπουγιουρντι. 
@ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 500.000 φορορολογουμενοι χρωστουν εως 10 ευρω στην εφορεια.Επισης 340.000 φορολογουμενοι χρωστουν απο 10,01-50 ευρω.
@ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ γλωσσα…’μικρο λαθακι(ηδη το ‘λαθακι’ ειναι μικρο λαθος).
@3000 λεξικα της ελληνικης γλωσσας μοιραστηκαν στην Αδριανουπολη.Περυσι 2.300.000  Ελληνες και Βουλγαροι επισκεφθηκαν την τουρκικη πολη.
@ΚΑΘΕ Τριτη του Πασχα λειτουργει η μοναδικη εκκλησια χωρις σκεπη(κατω απο εναν βραχο) στην Ελλαδα.Βρισκεται στο ορος Καναβος,υψομετρο 1300μ.,της Λημνου.
@ΔΕΚΑ περιοχες για γυρισματα ταινιων στην Ευρωπη προτεινει το Forbes.Αναμεσα τους το Καστανι και η Νταμουχαρη.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment