ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.800.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Sunday, February 3, 2019

ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΑΡΙΑΝΙ ΑΠΟ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ

Στις 10 Μαρτίου αναμένεται να βγει στην ελληνική αγορά ένα καινοτόμο γαλακτοκομικό προϊόν, που αποτελεί αποτέλεσμα εντατικών εργασιών και βελτιώσεων στην ήδη υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη του ελληνικού γάλακτος.
Πρόκειται για το κατσικίσιο αριάνι «Παγγαίο», που παράγεται από ομάδα κτηνοτρόφων και τυροκόμων από την Ελευθερούπολη Καβάλας. Το καινοτόμο αριάνι, που θα κυκλοφορήσει σε γεύσεις σύκο και φράουλα, αποτελεί το πρώτο προϊόν που παράγεται μέσω του προγράμματος «Νέα γεωργία για τη νέα γενιά», που «τρέχει» από το 2018 (με τετραετή διάρκεια) υπό την επίβλεψη του πανεπιστημίου Rutgers του New Jersey, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, καθώς και με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με κεφάλαια της τάξης των 27-28 εκατ. ευρώ.
Στόχος του προγράμματος είναι να αξιοποιηθεί το δυναμικό της νεολαίας και του αγροδιατροφικού τομέα στην Ελλάδα, ο οποίος, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μπορεί να φέρει ετήσιο εισόδημα 12,2 δισ. ευρώ και να δημιουργήσει 260.000 νέες θέσεις εργασίας. Κινείται σε τρεις άξονες και συγκεκριμένα την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, την υποστήριξη της καινοτομίας και την εκπόνηση έργων υποδομών. Κατά το πρώτο έτος ωφελήθηκαν πάνω από 700 άτομα, ως επί το πλείστον νεαροί κτηνοτρόφοι, ενώ στον δεύτερο κύκλο αναμένεται να συμμετάσχουν επιπλέον 700.
Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» παρουσιάστηκε χθες, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 11ης Διεθνούς Έκθεσης Zootechnia.


No comments:

Post a Comment