Αφιέρωμα: Που Τρώμε Καλό Κρέας στη Θεσσαλονίκη;
Προτάσεις...φιλέτο
Παραδοσιακές ταβέρνες με ιστορία, συνυπάρχουν με νέες προτάσεις και οι λάτρεις του καλομαγειρεμένου και καλοψημένου κρέατος έχουν πολλές επιλογές. Η Θεσσαλονίκη έχει μάγειρες που ξέρουν να χειρίζονται το κρέας και να σερβίρουν εξαιρετικά πιάτα ακόμη και με τρόπους μοναδικούς σε όλη τη χώρα, όπως θα δείτε παρακάτω. Ακονίστε τα μαχαίρια σας και καλή όρεξη.
Μπαχτσές
Έχει ανανεωμένο κατάλογο και πάντα με τις καλύτερες τιμές. Μερικές από τις προτάσεις που ξεχωρίζουμε είναι το "κοτόπουλο μπουκωμένο". Ναι, σωστά υποθέσατε, είναι γεμιστό με διάφορα υλικά και μαγειρεύεται στη γάστρα. Μια ακόμη νοστιμιά είναι τα μελωμένα χοιρινά φιλετάκια στο τηγάνι ενώ δεν ξεχνάμε και τα κρέατα στη σούβλα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τον γύρο σούβλας. Περισσότερες προτάσεις ΕΔΩ
Θερμαΐς
Πρόκειται για ένα φιλόξενο εστιατόριο στη Θέρμη, από το 1999, που διαθέτει μία μεγάλη αίθουσα, έναν υπέροχο εξωτερικό χώρο με δέντρα και κήπο και διαθέτει ένα πλούσιο μενού. Διαθέτει, μάλιστα, έναν ιδιαίτερο τρόπο ψησίματος των κρεατικών που δε θα συναντήσετε πουθενά αλλού. Πρόκειται για ψήσιμο φιλέτων σε ειδική πέτρα που έρχεται στο τραπέζι σας σε υψηλή θερμοκρασία και αναλαμβάνεται εσείς το ψήσιμο τους. Αξίζει να συνεχίσετε ΕΔΩ
Τα Πυθάρια
Τα περίφημα κρεατικά στη σούβλα, το κότσι με τις πατάτες που σιγομαγειρεύεται στη γάστρα και οι τηγανιές, μας περιμένουν και φέτος στα «Πυθάρια». Περισσότερα ΕΔΩ
Ταβέρνα ο Νικηφόρος
Έχει εμπειρία και παράδοση στα κρεατικά και συνδυάζει ποικιλία και ποιότητα, κάτι που φαίνεται με την πρώτη ματιά στο μενού. Σπαλομπριζόλα, μπον φιλέ, ribeye, T-bone steak επικρατούν ωστόσο δεν υστερούν και οι επιλογές σε χοιρινό. Από Παρασκευή έως Κυριακή το μενού περιλαμβάνει και σούβλες. Περισσότερα ΕΔΩ
Δια Χοιρός
Δίπλα στις πολλές προτάσεις σούβλας (κοντοσούβλι, μπριζόλα σούβλας, ελασσονίτικο, κοτόπουλο), συναντούμε και κότσι, συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια και μανιτάρια, T-bone μπριζόλα και πολλά ακόμη. Συνιστούμε να δοκιμάσετε το πιπεράτο σουβλάκι (δεν έχει καμία σχέση με το μικρό κλασσικό σουβλάκι) και το «Χοίρων μέλι», ένα χοιρινό μπούτι μαγειρεμένο με γλυκοπατάτα. Περισσότερα ΕΔΩ
Ofto
Το αρνί δε γίνεται στη σούβλα, το αρνί γίνεται οφτό (το μάτι κλείνει πονηρά σε αυτούς που ξέρουν). Είναι το αρνί που ψήνεται για πολλές ώρες σε παραδοσιακό πέτρινο φούρνο. Περισσότερα ΕΔΩ
Νέα Διαγώνιος
Πασίγνωστη για το χειροποίητο καλοψημένο γύρο και τα σουτζουκάκια. Στις κλασικές προτάσεις να προσθέσουμε και τα σουτζουκάκια κοτόπουλο ζυμωμένα με κόκκινο αλάτι Χαβάης και πράσινο πιπέρι για μια λεμονάτη επίγευση. Περισσότερα ΕΔΩ
Erebuni
Πρωταγωνιστούν τα ψητά κρεατικά (αρμένικο σουβλάκι χοιρινό, μπούτι κοτόπουλο, κεμπάπ χοιρινό καθώς και κεμπάπ κοτόπουλο) στα κάρβουνα τα όποια είναι μαριναρισμένα με ξεχωριστά μπαχαρικά που προσδίδουν μία μοναδική γεύση στα πιάτα. Τα συνοδεύετε μάλιστα με κρασί από ρόδι. Περισσότερα ΕΔΩ
Κρόνος
Ο "Κρόνος" από το 1961, αποπνέοντας το άρωμα της παλιάς πόλης, συνεχίζει την αφοσίωση στην παράδοση και στην ποιότητα. Τα τραπεζάκια στο πλακόστρωτο πάνω σε ένα δρόμο με δενδροστοιχία από πανύψηλα πλατάνια. Η σπιτική ρετσίνα που την παρασκευάζουν οι ίδιοι σε ξύλινα βαρέλια. Τα φημισμένα του σουτζουκάκια, περιζήτητα εδώ και 50 χρόνια. Περισσότερα ΕΔΩ
Κρόνος Παρά θιν’ αλός
Εδώ και δέκα χρόνια μας προσφέρει, με τη γνωστή συνταγή του "Κρόνος", τα υπέροχα σουτζουκάκια του. Η ποιότητά του είναι εγγυημένη και η γεύση του πραγματική εμπειρία. Περισσότερα ΕΔΩ
Η Παλιά Αθήνα
από το 1965. Εδώ μπορείτε να συνοδεύσετε το ποτό σας με ξεχωριστές γεύσεις, όπως χοιρομέρι, κρύο χοιρινό μπούτι με μουστάρδα, πήλινο, μοσχαρίσιο γιουβετσάκι με κριθαράκι, κοκορέτσι στο φούρνο, ριγανάτο, κομματάκια χοιρινού αχνιστά, σβησμένα με μουστάρδα και ρίγανη. Περισσότερα ΕΔΩ
Σέμπρικο
Η κουζίνα ανοίγει από τις 14:00 και τότε ετοιμάζονται μεζέδες, ορεκτικά, σαλάτες και κυρίως πιάτα που προέρχονται από την παραδοσιακή και Μεσογειακή κουζίνα, με έμφαση στην εποχικότητα των υλικών. ΠερισσότεραΕΔΩ
Παραδοσιακές ταβέρνες με ιστορία, συνυπάρχουν με νέες προτάσεις και οι λάτρεις του καλομαγειρεμένου και καλοψημένου κρέατος έχουν πολλές επιλογές. Η Θεσσαλονίκη έχει μάγειρες που ξέρουν να χειρίζονται το κρέας και να σερβίρουν εξαιρετικά πιάτα ακόμη και με τρόπους μοναδικούς σε όλη τη χώρα, όπως θα δείτε παρακάτω. Ακονίστε τα μαχαίρια σας και καλή όρεξη.
Μπαχτσές
Έχει ανανεωμένο κατάλογο και πάντα με τις καλύτερες τιμές. Μερικές από τις προτάσεις που ξεχωρίζουμε είναι το "κοτόπουλο μπουκωμένο". Ναι, σωστά υποθέσατε, είναι γεμιστό με διάφορα υλικά και μαγειρεύεται στη γάστρα. Μια ακόμη νοστιμιά είναι τα μελωμένα χοιρινά φιλετάκια στο τηγάνι ενώ δεν ξεχνάμε και τα κρέατα στη σούβλα. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τον γύρο σούβλας. Περισσότερες προτάσεις ΕΔΩ
Θερμαΐς
Πρόκειται για ένα φιλόξενο εστιατόριο στη Θέρμη, από το 1999, που διαθέτει μία μεγάλη αίθουσα, έναν υπέροχο εξωτερικό χώρο με δέντρα και κήπο και διαθέτει ένα πλούσιο μενού. Διαθέτει, μάλιστα, έναν ιδιαίτερο τρόπο ψησίματος των κρεατικών που δε θα συναντήσετε πουθενά αλλού. Πρόκειται για ψήσιμο φιλέτων σε ειδική πέτρα που έρχεται στο τραπέζι σας σε υψηλή θερμοκρασία και αναλαμβάνεται εσείς το ψήσιμο τους. Αξίζει να συνεχίσετε ΕΔΩ
Τα Πυθάρια
Τα περίφημα κρεατικά στη σούβλα, το κότσι με τις πατάτες που σιγομαγειρεύεται στη γάστρα και οι τηγανιές, μας περιμένουν και φέτος στα «Πυθάρια». Περισσότερα ΕΔΩ
Ταβέρνα ο Νικηφόρος
Έχει εμπειρία και παράδοση στα κρεατικά και συνδυάζει ποικιλία και ποιότητα, κάτι που φαίνεται με την πρώτη ματιά στο μενού. Σπαλομπριζόλα, μπον φιλέ, ribeye, T-bone steak επικρατούν ωστόσο δεν υστερούν και οι επιλογές σε χοιρινό. Από Παρασκευή έως Κυριακή το μενού περιλαμβάνει και σούβλες. Περισσότερα ΕΔΩ
Δια Χοιρός
Δίπλα στις πολλές προτάσεις σούβλας (κοντοσούβλι, μπριζόλα σούβλας, ελασσονίτικο, κοτόπουλο), συναντούμε και κότσι, συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια και μανιτάρια, T-bone μπριζόλα και πολλά ακόμη. Συνιστούμε να δοκιμάσετε το πιπεράτο σουβλάκι (δεν έχει καμία σχέση με το μικρό κλασσικό σουβλάκι) και το «Χοίρων μέλι», ένα χοιρινό μπούτι μαγειρεμένο με γλυκοπατάτα. Περισσότερα ΕΔΩ
Ofto
Το αρνί δε γίνεται στη σούβλα, το αρνί γίνεται οφτό (το μάτι κλείνει πονηρά σε αυτούς που ξέρουν). Είναι το αρνί που ψήνεται για πολλές ώρες σε παραδοσιακό πέτρινο φούρνο. Περισσότερα ΕΔΩ
Νέα Διαγώνιος
Πασίγνωστη για το χειροποίητο καλοψημένο γύρο και τα σουτζουκάκια. Στις κλασικές προτάσεις να προσθέσουμε και τα σουτζουκάκια κοτόπουλο ζυμωμένα με κόκκινο αλάτι Χαβάης και πράσινο πιπέρι για μια λεμονάτη επίγευση. Περισσότερα ΕΔΩ
Erebuni
Πρωταγωνιστούν τα ψητά κρεατικά (αρμένικο σουβλάκι χοιρινό, μπούτι κοτόπουλο, κεμπάπ χοιρινό καθώς και κεμπάπ κοτόπουλο) στα κάρβουνα τα όποια είναι μαριναρισμένα με ξεχωριστά μπαχαρικά που προσδίδουν μία μοναδική γεύση στα πιάτα. Τα συνοδεύετε μάλιστα με κρασί από ρόδι. Περισσότερα ΕΔΩ
Κρόνος
Ο "Κρόνος" από το 1961, αποπνέοντας το άρωμα της παλιάς πόλης, συνεχίζει την αφοσίωση στην παράδοση και στην ποιότητα. Τα τραπεζάκια στο πλακόστρωτο πάνω σε ένα δρόμο με δενδροστοιχία από πανύψηλα πλατάνια. Η σπιτική ρετσίνα που την παρασκευάζουν οι ίδιοι σε ξύλινα βαρέλια. Τα φημισμένα του σουτζουκάκια, περιζήτητα εδώ και 50 χρόνια. Περισσότερα ΕΔΩ
Κρόνος Παρά θιν’ αλός
Εδώ και δέκα χρόνια μας προσφέρει, με τη γνωστή συνταγή του "Κρόνος", τα υπέροχα σουτζουκάκια του. Η ποιότητά του είναι εγγυημένη και η γεύση του πραγματική εμπειρία. Περισσότερα ΕΔΩ
Η Παλιά Αθήνα
από το 1965. Εδώ μπορείτε να συνοδεύσετε το ποτό σας με ξεχωριστές γεύσεις, όπως χοιρομέρι, κρύο χοιρινό μπούτι με μουστάρδα, πήλινο, μοσχαρίσιο γιουβετσάκι με κριθαράκι, κοκορέτσι στο φούρνο, ριγανάτο, κομματάκια χοιρινού αχνιστά, σβησμένα με μουστάρδα και ρίγανη. Περισσότερα ΕΔΩ
Σέμπρικο
Η κουζίνα ανοίγει από τις 14:00 και τότε ετοιμάζονται μεζέδες, ορεκτικά, σαλάτες και κυρίως πιάτα που προέρχονται από την παραδοσιακή και Μεσογειακή κουζίνα, με έμφαση στην εποχικότητα των υλικών. ΠερισσότεραΕΔΩ
No comments:
Post a Comment