Monday, March 28, 2016

ANOIΓΕΙ ΤΟ 5ΑΣΤΕΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

Ξεπέρασε τα 15 εκατ. ευρώ η επένδυση του Μανώλη Λεδάκη, για τη δημιουργία 5αστερου ξενοδοχείου στη διατηρητέα καπναποθήκη Σπήρερ, στη Δράμα.
Το Hydrama Grand Hotel, αφού ξεπέρασε τις γραφειοκρατικές δυσκολίες και τις πολλές τεχνικές απαιτήσεις ενός μεγάλου έργου, έβαλε στην άκρη και τα πρόσθετα εμπόδια που έφεραν μαζί τους τα capital controls και τώρα, είναι έτοιμο για το soft opening που έχει οριστεί για το Σάββατο 9 Απριλίου.
Το Hydrama Grand Hotel, στο αναγεννημένο διατηρητέο των παλιών καπνοθηκών Σπήρερ, καθρεφτίζεται τα νερά των πηγών της Αγίας Βαρβάρας και προετοιμάζεται να ανοίξει δυναμικά τη τουριστική σεζόν με στόχο, μέσα από συνέργιες, να συμβάλλει ώστε να γίνει η Δράμα αυτό που σήμερα δεν είναι, δηλαδή τουριστικός προορισμός.
Ο εμπνευστής και δημιουργός του Hydrama, ο Χανιώτης επιχειρηματίες κ. Μανώλης Λεδάκης, πέτυχε τελικά και ολοκλήρωσε μία μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε το 2004, όταν είδε το εκπληκτικό κτήριο των αποθηκών Σπήρερ, ένα κτίριο διατηρητέο, μεγάλο, των 7.500 τ.μ., που βρίσκεται ίσως στο πιο όμορφο σημείο της πόλης της Δράμας.
Τελικά, όπως είπε στη Voria.gr, η πρόβλεψή του επαληθεύτηκε και το έργο ξεπέρασε τον προϋπολογισμό των 15 εκατ. ευρώ, με τον οποίο και είχε ενταχθεί στο «Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα» του ΕΣΠΑ(εθνική συμμετοχή 1,2 εκατ και κοινοτική 6,8 εκατ. ευρώ).
Αυτές τις ημέρες τα συνεργεία "τρέχουν" για να ολοκληρωθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες στο 5άστερο ξενοδοχείο, ενώ θέμα ημερών είναι και να ανοίξει το booking στο διαδίκτυο.
Εν τω μεταξύ, η διοίκηση του Hydrama βρίσκεται σε επαφές με τουριστικούς πράκτορες εντός και εκτός Ελλάδος, όπως και με φορείς που προσπαθούν να αναδείξουν τη διαφορετικότητα του νομού Δράμας και της ευρύτερης περιοχής, προβάλλοντας στοιχεία όπως οι Δρόμοι του Κρασιού, ο ορεινός όγκος του Παγγαίου αλλά και του Μενοίκιου προς τη πλευρά των Σερρών, η ιστορία της περιοχής. Η Δράμα το γνωρίζει πλέον ότι έχει και τουριστικές προοπτικές σαν εναλλακτικός τουριστικός προορισμός.
Το Hydrama Grand Hotel, στο οποίο θα απασχολούνται περί τα 60 άτομα, θα προσφέρει υψηλού επιπέδου φιλοξενία και υπηρεσίες, με 73 δωμάτια και σουίτες (64 δωμάτια και εννέα σουίτες), δύο εστιατόρια, jazz bar, δύο αίθουσες πολλαπλών χρήσεων (συνέδρια, εκδηλώσεις). Πολύ ιδιαίτερα στοιχεία του Hydrama είναι το Crystal Cave Spa, χώρος που σε δύο ορόφους θα προσφέρει σωματική και πνευματική χαλάρωση στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι θα μπορούν , στην κάβα που υπάρχει εντός του ξενοδοχείου, να ανακαλύψουν τα ξεχωριστά κρασιά που παράγονται στην περιοχή.
Ο δημιουργός του Hydrama ήθελε το ξενοδοχείο να προσφέρει μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία σε πελάτες και επισκέπτες, γι' αυτό άλλωστε από τα 7.500 τ.μ. , τα δωμάτια καλύπτουν μόλις τα 2.500 τ.μ. Το Hydrama, δημιουργήθηκε πάνω στο ιστορικό αποτύπωμα που άφησε στη περιοχή η καπνοκαλλιέργεια και η βιομηχανία καπνού, έχοντας το ίδιο του μια διαδρομή που πηγαίνει πίσω στη δεκαετία του 1920. Και αυτή λοιπόν η ιστορία για το κτήριο και την περιοχή, θα βρει επίσης τη θέση της μέσα στο Hydrama, που άλλωστε πήρε το όνομά του από την αρχαία ονομασία της Δράμας.
Να σημειωθεί ότι τη διαχείριση του ιστορικού κτηρίου έχει η «Εργοεπισκευές ΑΕ» ενώ η τεχνική εταιρεία «Ταχυδομή ΑΕ», συμφερόντων Λεδάκη, ανέλαβε το κατασκευαστικό κομμάτι. Επικεφαλής του κατασκευαστικού έργου ήταν ο κ. Άγγελος Λεδάκης, πολιτικός μηχανικός.


No comments:

Post a Comment