ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.800.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Monday, March 21, 2016

 

Η μία εκ των δύο Κυκλάδων της «διπλανής πόρτας» είναι λιγότερο διάσημη, και ως εκ τούτου λιγότερο ακριβή, από την γειτόνισσά της, Τζια.
Δεν στερείται, όμως, γοητείας. Το αντίθετο, μάλιστα: έχει πανέμορφη κυκλαδίτικη χώρα, γραφικά χωριουδάκια, εξαίσια ουζερί και ταβερνάκια πλάι στο κύμα, και μια παραλία - υπερπαραγωγή, την περίφημη Κολώνα, που θα σας βάλει στον πειρασμό να βουτήξετε... πρώιμα.
Στα πλακόστρωτα καλντερίμια της χώρας, κάτω από περίτεχνες καμάρες -που εδώ τις λένε στοάδες- ανάμεσα σε φρεσκοασβεστωμένα σπιτάκια, ανθισμένες αυλές και ανεμόμυλους. Στο λαβύρινθο των καλντεριμιών της... sui generis Δρυοπίδας, με τις κατακόκκινες κεραμιδοσκεπές, και το  Σπήλαιο Καταφύκι. Στο πευκοδάσος (ναι, κι όμως, βρίσκεστε ακόμα στις Κυκλάδες) της γραφικής, παραθαλάσσιας Παναγιάς της Κανάλας.
Στα δύο κάστρα του νησιού, Βρυόκαστρο και Κεφαλόκαστρο. Το πρώτο, στη θέση όπου βρισκόταν η αρχαία πρωτεύουσα του νησιού τον 10ο αιώνα π.Χ., απαιτεί περί το εικοσάλεπτο πεζοπορίας -η θέα, όμως, και ο αρχαιολογικός χώρος θα σας αποζημιώσουν. Το δεύτερο βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού, στο σημείο όπου βρισκόταν μέχρι τον 18ο αιώνα η πρωτεύουσα της Κύθνου, και φιλοξενεί κυρίως ερείπια σπιτιών, καθώς και δύο εκκλησιών, από τις 100 που, σύμφωνα με το θρύλο, υπήρχαν εδώ συνολικά.
Στη Μεσαριά, στην Χώρα, η εξαίσια τοπική κουζίνα και μαγειρευτές σπεσιαλιτέ θα σας εντυπωσιάσουν. Αν πιάσετε καλή θέση, εκεί γύρω στο ηλιοβασίλεμα, η θέα σε όλο το νησί είναι ασύγκριτη.
Μπορείτε να μείνετε σε ένα από τα πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια του νησιού, σε αρκετά χαμηλές τιμές. Μάλιστα στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου υπάρχει λίστα με μερικά από αυτά. Οι τιμές τους θερινούς μήνες κυμαίνονται από 40-60 ευρώ ανά διανυκτέρευση για 2 άτομα.
Σε τρεις ώρες από το λιμάνι του Πειραιά, ή σε δύο περίπου ώρες από το λιμάνι του Λαυρίου. Το εισιτήριο κοστίζει γύρω στα 25 ευρώ μετ' επιστροφής από το λιμάνι του Λαυρίου ή 50 ευρώ μετ' επιστροφής από το λιμάνι του Πειραιά.

No comments:

Post a Comment