Wednesday, March 23, 2016




















ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ
Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΕΥΠΟΙΪΑΣ


Με εξαιρετική επιτυχία και σε ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η 64η Τελετή Απονομής των Βραβείων Ευποιϊας, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ξενοδοχείου «Μακεδονία Palace” της Θεσσαλονίκης, παρουσία των Αρχών της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Δικαστικών Αρχών και πολλών εκπροσώπων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας. Αυτή η κορυφαία διοργάνωση των Ροταριανών Ομίλων Θεσσαλονίκης που έχει καθιερωθεί ως θεσμός από το 1953 βραβεύει κάθε χρόνο κατά τα πρότυπα της Ακαδημίας Αθηνών, οργανώσεις, φορείς και μεμονωμένα άτομα από τον βορειοελλαδικό χώρο, για διακεκριμένες πράξεις ευποιϊας, αλτρουϊσμού και προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο. 

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ανατολικής Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Ζαρίφης, ο οποίος τόνισε την σπουδαιότητα και αναγκαιότητα τέτοιων διοργανώσεων, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, όπου «δοκιμάζονται» η κοινωνική συνοχή και οι ηθικές ανθρώπινες αξίες. Κεντρικός ομιλητής και επίσημος προσκεκλημένος φέτος ήταν ο τ. Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρώην Υπουργός κ. Σταύρος Δήμας ο οποίος μίλησε με θέμα «Ελληνική Οικονομία: Ανάπτυξη, η μόνη λύση».

Βραβεία Ευποιϊας με χρυσό μετάλλιο απονεμήθηκαν : στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για τα 90 χρόνια μεγάλης και συνεχούς προσφοράς της στην οικονομική ανάπτυξη, στην καινοτομία και στον πολιτισμό του τόπου μας, στην Διεθνή Οργάνωση Α21 για την μεγάλη ανθρωπιστική της δράση στην καταπολέμιση της εμπορίας ανθρώπων, στον Ελληνικό Σύλλογο «Θαλασσαιμίας» για την ανθρωπιστική προσφορά του στην προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με μεσογειακή αναιμία, στον Στρατηγό Βασίλειο Μωϋσίδη για την συγκινητική και πολύπλευρη κοινωνική προσφορά του στον συνάνθρωπο, στην Άννα Τσεκούρα για την πολύπλευρη ανθρωπιστική προσφορά της και τη δωρεά πλήρως εξοπλισμένου ιατρείου στους «Γιατρούς του Κόσμου», στον Ανθυποπλοίαρχο  Κυριάκο Παπαδόπουλο του Λιμενικού Σώματος για την προσφορά του, τον ηρωϊσμό, την αυταπάρνηση και αυτοθυσία στη διάσωση συνανθρώπων μας, στον Γκουέλφο Ζαμπόνι, τ. Πρόξενο Ιταλίας και στην Ντρίτα Τζιόμο για την 




ανθρωπιστική τους δράση και συμβολή τους στη διάσωση Εβραίων της Θεσσαλονίκης στα χρόνια της κατοχής, στην νηπιαγωγό Σουλτάνα Τσιγγίδου για την πολύπλευρη δράση και προσφορά της στην διαπολιτισμική εκπαίδευση, στον Ευάγγελο Φυλακτό για την μακρόχρονη προσφορά του στη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με την συμβολή της τέχνης του μαρμάρου στην αναστήλωση και ανάδειξη των μνημείων του τόπου μας και στο Αμερικανικό Κολλέγιο «Αnatolia” Θεσσαλονίκης για το υψηλό εκπαιδευτικό του έργο συνδυασμένο με κοινωνική και φιλανθρωπική δράση..

Βραβεία Ευποιϊας με αργυρό μετάλλιο απονεμήθηκαν : στην συγγραφέα Ελένη Δικαίου για την συμβολή της ως πρέσβειρα ειρήνης και φιλίας μέσω της παιδικής λογοτεχνίας, στην Χάϊδω Αγγελή για την μακρόχρονη κοινωνική δράση και προσφορά στον συνάνθρωπο, στον εθελοντή πυροσβέστη Γεώργιο Μπόγκια για την ανιδιοτελή προσφορά του στο Πυροσβεστικό Σώμα και στο κοινωνικό σύνολο και στον Σύλλογο Γονέων με νεοπλασματικές ασθένειες «Η ΛΑΜΨΗ» Βορ. Ελλάδος για την σημαντικότατη κοινωνική και εκπαιδευτική προσφορά του.

Βραβεία Ευποιϊας με δημόσιο έπαινο απονεμήθηκαν :  στην Ελένη Καρακινάρη και στον Γεώργιο Καρακινάρη για την μακρόχρονη προσφορά τους στον συνάνθρωπο με την αιμοδοσία, στον Χρήστο Βλαχούδη και στον Αθανάσιο Γρηγοριάδη για πράξεις αυτοθυσίας και αυταπάρνησης, στους Σπύρο Νεράντζη, Πέτρο Αγαθό, Ευάγγελο Σκούπουρα, Σταμάτη Κυριακή και Μιχαήλ Ψαϊλα, για την ανθρωπιστική και κοινωνική προσφορά τους σε άτομα με κινητικά προβλήματα, στον Αστυφύλακα Χρήστο Βλαχούδη και στον Ειδικό Φρουρό Αθανάσιο Γρηγοριάδη της Ομάδας ΔΙΑΣ της Δ/νσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης για την εξαιρετική πράξη αυτοθυσίας προς τρείς συνανθρώπους μας 

Τους τιμώμενους για το σημαντικότατο έργο τους προλόγισε ο πρόεδρος της κοινής Επιτροπής Βραβεύσεων κ. Γιώργος Μπέφας και στο panel της τελετής παρέστησαν επίσης, οι πρόεδροι των διοργανωτών όμιλων των φετινών Βραβείων Ευποιϊας , ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ανατολικής Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Ζαρίφης, ο πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Σολεμετζίδης, ο πρόεδρος του  Ρ.Ο. Πανοράματος κ. Γαβριήλ Τσαλιγόπουλος, ο  πρόεδρος του Ρ.Ο. «Άριστα Τελείν» κ. Δημήτριος Αναγνώστου.και ο πρ. πρόεδρος και β. Διοικητού Θεόδωρος Ασπασίδης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εμφανίσθηκε και η Χορωδία του Συλλόγου Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου «Ανατόλια» Θεσσαλονίκης. και μετά το πέρας της τελετής των απονομών οι Ροταριανοί Όμιλοι Θεσσαλονίκης παρέθεσαν γεύμα προς τιμήν όλων των βραβευμένων.


 Τέλος, την φετινή διοργάνωση υποστήριξαν, ο Ναυτιλιακός Όμιλος Γκιγκιλίνη, η BMW Τρικαλιώτης Α.Ε., η βιομηχανία ζυμαρικών EURIMAC Α.Ε., η OPEL Motor Star Α.Ε., τα βιβλιοπωλεία ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ Παιδεία Α.Ε., η ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε., ο ταξιδιωτικός οργανισμός ΖΟΡΠΙΔΗΣ Α.Ε., η ΔΕΘ HELEXPO A.E. και το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης. 

No comments:

Post a Comment