Monday, March 28, 2016

ΤΟ ΒΙΝΥΛΙΟ ΠΟΥΛΑΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Η RIAA, ο επίσημος εκπρόσωπος της δισκογραφικής βιομηχανίας των ΗΠΑ, αναφέρει πως οι πωλήσεις βινυλίου απέφεραν μεγαλύτερα κέρδη από όσα οι δωρεάν υπηρεσίες YouTube και Spotify μαζί.
Οι πωλήσεις σε album και EP -πάντα βινυλίου- αυξήθηκαν κατά 32% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά με τα 416 εκατομμύρια δολάρια να είναι τα μεγαλύτερα κέρδη από το 1988! Βέβαια το ποσοστό που κατέχει το βινύλιο μέσα στα συνολικά έσοδα (7 δις) είναι μικρό, αλλά παραμένει μεγαλύτερο από τις υπηρεσίες δωρεάν streaming που παρέχουν και διαφήμιση και τελικά απέφεραν 385 εκατομμύρια το 2015.
Ο πρόεδρος της RIAA, σχολιάζοντας αυτά τα νούμερα και κυρίως τα έσοδα των δισκογραφικών (και εν συνεχεία των καλλιτεχνών) από τις υπηρεσίες streaming, έκανε λόγο για πληροφορίες που αναφέρουν πως κολοσσοί της τεχνολογίας πλουτίζουν σε βάρος των δημιουργών.
Στα παραπάνω νούμερα στις πλατφόρμες streaming δεν μετέχουν υπηρεσίες όπως το Pandora και οι πληρωμένες σε Spotify, Apple Music, Tidal, Rhapsody. Αν προστεθούν και αυτές, τα έσοδα έφτασαν το 2015 στα 2.4 δισεκατομμύρια.

No comments:

Post a Comment