Thursday, March 31, 2016

DELIVERY PARKING ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η νέα υπηρεσία που θέτει σε εφαρμογή, από την προσεχή Δευτέρα, ο διαχειριστής των περισσότερων ιδιωτικών θέσεων πάρκινγκ στη Θεσσαλονίκη.
Ανεξάρτητα από την αποδοχή, την απήχηση και την εμπορική της τύχη, που θα τη μάθουμε μετά από κάποιους μήνες, η ιδέα αυτή, που θα εφαρμοστεί από την προσεχή Δευτέρα 4 Απριλίου, στην οδό Τσιμισκή, δεν μπορούσε παρά να γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη.
Στην πόλη, δηλαδή, της χαλαρότητας και –σύμφωνα με τους κατοίκους της υπόλοιπης Ελλάδας- στην πόλη της καλοζωίας. Επίσης, τη συγκεκριμένη ιδέα, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο –τώρα αυτό είναι καλό ή κακό;- δεν θα μπορούσε παρά να τη σκεφτεί κάποιος που μια ολόκληρη ζωή ασχολείται με το δυσκολότερο κομμάτι της αυτοκίνησης στη Θεσσαλονίκη, που είναι το παρκάρισμα.
Όπως λένε οι συγκοινωνιολόγοι –με πρώτο και καλύτερο τον Σπύρο Βούγια- παρά το γεγονός ότι το κέντρο της Θεσσαλονίκης δεν έχει πολλούς και μεγάλους δρόμους τα αυτοκίνητα κινούνται με σχετικά καλό ρυθμό, αλλά όταν ο οδηγός προσεγγίσει τον προορισμό του χάνει εξαιρετικά πολύ χρόνο για να βρει χώρο στάθμευσης.
Με αυτά τα δεδομένα η νέα υπηρεσία που θέτει σε εφαρμογή από την προσεχή Δευτέρα στην οδό Τσιμισκή ο κ. Στέλιος Συμεωνίδης, ο διαχειριστής των περισσότερων ιδιωτικών θέσεων πάρκινγκ στην πόλη, έχει ενδιαφέρον. Πρόκειται για την παραλαβή του αυτοκινήτου από συνεργάτη του Συμεωνίδη επί της οδού Τσιμισκή και τη στάθμευση του σε δύο χώρους, στη ΧΑΝΘ και στην Βασ. Ηρακελίου.
Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που έρχεται στο κέντρο από οπουδήποτε στην πόλη μπορεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά να παραδώσει το αυτοκίνητό του στην Τσιμισκή, ώστε να μην αργήσει στο ραντεβού, να φτάσει εγκαίρως στο γιατρό συνοδεύοντας τα παιδιά ή τους υπερήλικες, να μη βραχεί ή να μην κρυώσει σε περίπτωση που ο καιρός είναι άστατος και να ζητήσει σε πιο από τα δύο πάρκινγκ θέλει να το πάνε, ώστε να το παραλάβει όποτε τελειώσει τις δουλειές του και θελήσει να φύγει από το κέντρο. Έτσι –όπως επισημαίνει ο επιχειρηματίας- και δεν ταλαιπωρείται και έχει το αυτοκίνητο στη διάθεσή του. Φυσικά αυτή η υπηρεσία με τον τίτλο «ThessParking» πληρώνεται: το κόστος είναι τρία ευρώ συν ο χρόνος που το αυτοκίνητο βρίσκεται στο πάρκινγκ, ενώ υπάρχοθυν πακέτα ημερήσια και μηνιαία.
Όπως επισημαίνει ο κ. Συμεωνίδης βρίσκεται ως επιχειρηματίας στο χώρο των ιδιωτικών πάρκινγκ από το 1978, δηλαδή 38 χρόνια. Σήμερα διαχειρίζεται σε καθημερινή βάση 2300 αυτοκίνητα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πάντα προσπαθεί να καταλάβει τι λείπει από τους πελάτες του, τους οποίους έτσι κι αλλιώς θεωρεί ξεχωριστούς, υπό την έννοια ότι ο μέσος Έλληνες δεν έχει συνηθίσει να πληρώνει για να παρκάρει. Ο ίδιος εξηγεί ότι σε αυτή τη φάση η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν μπορεί να παρασχεθεί παρά μόνο στην Τσιμισκή τόσο για λόγους κόστους, όσο κι επειδή τα δύο πάρκινγκ που βολεύουν βρίσκονται στον άξονά της. Άλλωστε γνωρίζει ότι στη συγκεκριμένη λεωφόρο και τους γύρω δρόμους υπάρχει υπερσυγκέντρωση γραφείων, καταστημάτων και γενικότερα υπηρεσιών, που επισκέπτονται οι Θεσσαλονικείς από ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα.
Ο Στέλιος Συμεωνίδης, γνωστός από την 20χρονη καριέρα του ως διεθνής διαιτητής του μπάσκετ στη χρυσή για την Ελλάδα περίοδο του Γκάλη, του Γιαννάκη, του Φασούλα και του Πρέλεβιτς, τα τελευταία χρόνια προσπαθεί συστηματικά να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερα τα σημεία στάθμευσης που διαθέτει σε όλη την πόλη, από το Ποσειδώνιο μέχρι τα Δικαστήρια. Σε αυτή την κατεύθυνση πριν από τρία χρόνια καθιέρωσε το αυτόματο νοίκιασμα ποδηλάτων για βόλτα ή δουλειές στο κέντρο της πόλης και στην παραλία, στο οποίο οι Θεσσαλονικείς ανταποκρίνονται επαρκώς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στα τρία αυτά χρόνια οι ενεργοί πελάτες είναι 5.000, ενώ ποδήλατο έχουν νοικιάσει έστω μια φορά 22.000 άτομα.


No comments:

Post a Comment