Friday, May 29, 2015

Ο Όμιλος Μουζενίδη παρουσίασε τα νέα δρομολόγια της Ellinair για το έτος 2015


  Παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, ο Όμιλος Μουζενίδη , σε χαμηλούς τόνους, σταθερά και με επαγγελματισμό, συνεχίζει να κατακτά ένα μεγάλο μερίδιο της ελληνικής αγοράς, διαμορφώνοντας έναν νέο τουριστικό χάρτη της χώρας μας και όχι μόνο.   
 

Σε μία κατάμεστη αίθουσα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, η διοίκηση παρουσίασε το νέο πρόγραμμα δρομολογίων για το 2015.
Για πρώτη φορά  ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εσωτερικών δρομολογίων της Ellinair. Το δίκτυο αυτό θα περιλαμβάνει 7 προορισμούς, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Σαντορίνη, Μύκονο, Ηράκλειο, Ρόδο και Ζάκυνθο. Από Θεσσαλονίκη θα εκτελούνται απευθείας  δρομολόγια  προς  Σαντορίνη (5 φορές εβδομαδιαία), Μύκονο (4 φορές εβδομαδιαία), Ηράκλειο (4 φορές  εβδομαδιαία), Ρόδο (3 φορές εβδομαδιαία) και Ζάκυνθο (2 φορές εβδομαδιαία).

Από Αθήνα θα εκτελούνται απευθείας πτήσεις προς Σαντορίνη (6 φορές εβδομαδιαία), Μύκονο (4 φορές εβδομαδιαία) και Ηράκλειο (4 φορές εβδομαδιαία).

Συνολικά οι πτήσεις εσωτερικού θα ανέλθουν σε 768 και οι προσφερόμενες  θέσεις στις 75.000.

κ. Μπόρις Μουζενίδης

 κ. Ιωάννης Μουζενίδης
Το πρόγραμμα δρομολογίων εξωτερικού της εταιρείας θα εξυπηρετεί 28 προορισμούς στη Ρωσία, Ουκρανία, Λετονία, Γεωργία, Καζακστάν απευθείας από Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Αθήνα και Ηράκλειο. Επιπλέον, για πρώτη φορά η Ellinair θα συνδέει τη Μόσχα με την Αθήνα. Το 2015 η Ellinair  προβλέπεται να πραγματοποιήσει συνολικά περίπου 1600 πτήσεις εξωτερικού.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία εκπροσώπου του Παναγιότατου Μητροπολίτη Θεσ/νίκης κ.κ Άνθιμο, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη Ι., του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα Α. και του Τ. Υπουργού Τουρισμού κ. Λιάσκου Α., οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό, τονίζοντας την προσφορά του Ομίλου και ιδιαίτερα του ιδρυτή του κ. Μπόρις Μουζενίδη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επίσης η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Θεσσαλονίκης κα. Πατουλίδου Β., ο Γενικός Πρόξενος Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Popov A., ο Επιτετραμένος Γενικός Πρόξενος Ουκρανίας κ. Voronin O., εκπρόσωποι του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΜΓΘ , της ΥΠΑ, της αστυνομίας και άλλων φορέων.
Στην παρουσίαση αναφορά έγινε στην προσφορά του Ομίλου Μουζενίδη στο χώρο της Β. Ελλάδος και γενικότερα στην εθνική οικονομία της Ελλάδος.

Η Ellinair αποτελεί θυγατρική εταιρεία του Ομίλου και έχει ως κύριο έργο της την μεταφορά των πελατών του Ομίλου, οι οποίοι πέρυσι έφθασαν τους 400.000. Για το καλοκαίρι του 2015, ο στόλος της Ellinair θα αποτελείται από δύο τετρακινητήρια αεροσκάφη τύπου AVRO RJ85 - 96 θέσεων, ένα Airbus A319 -144 θέσεων και 2 Boeing 737 300 - 148 θέσεων.ΡΑΛΛΙΩ ΛΕΠΙΔΟΥ

No comments:

Post a Comment