Thursday, May 21, 2015

Ο ΟΛΙΒΕΡ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ


oliver 3
Ο τηλεοπτικός σεφ, βρίσκεται στην χώρα μας και συγκεκριμένα στο νησί του Αιγαίου για μία έρευνα σχετικά με την μακροζωία. Έφθασε στην Ικαρία αεροπορικά με την τελευταία πτήση της Δευτέρας (18/5), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες των κατοίκων, επισκέφθηκε άμεσα το βόρειο μέρος του νησιού και την περιοχή Αρμενιστής.
Ο Νίκος Πολίτης, ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου MaryMary στον Αρμενιστή της Ικαρίας, μίλησε αποκλειστικά στο peoplegreece.com σχετικά με την παρουσία του Άγγλου σεφ, Jamie Oliver στο μαγαζί του και γενικότερα στο νησί.
oliver-ikaria
Ο διάσημος τηλεοπτικός σεφ δοκίμασε από το μενού του εστιατορίου τηγανητά μπαρμπούνια, μακαρόνια με πέστο από χόρτα, κοπανιστή Ικαρίας και τοπικά εκλεκτά ορεκτικά, όπως μαγειρειό Ικαριώτικο και άγρια χόρτα σωτέ. Σύμφωνα με τον κ. Πολίτη, ο σεφ ήταν πολύ απλός, ενώ θα μείνει στην χώρα μας για ακόμη μία εβδομάδα.
Εκτός όμως από αυτό, ο Jamie Oliver όπως μας έδειξε μέσω Instagram δοκίμασε και άλλα Ικαριώτικα φαγητά, σύμφωνα με την τελευταία του ανάρτηση στην οποία έγραψε: «Νόστιμο απλό φαγητό μαγειρεμένο από Ελληνίδα Μαμά. Όλα σπιτικά, το τυρί, το ψωμί, πίτα από χορταρικά και πολύ πολύ νόστιμα φασόλια και κουκιά μαγειρεμένα υπέροχα με αργό τρόπο με μάραθο και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Λατρεύω μέχρι και το τραπεζομάντηλο. Είναι πάντα ωρα

No comments:

Post a Comment