Saturday, May 30, 2015

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΝΟΣΤΙΜΟ ΜΠΕΡΓΚΕΡ


Ενα σπιτικό burger είναι πολύ απλό, όσο και ένα μπιφτέκι. Θέλει μερικά υλικά για γαρνίρισμα παραπάνω. Και, κυρίως, αν θέλετε να μπείτε στα έξοδα, αγοράστε κρέας black angus, το πιο εκλεκτό κρέας μοσχάρι στον κόσμο που έχει μπόλικο, καλό λίπος. Αν δεν βρείτε, πάρτε μοσχαράκι κιμά, 1 φορά κομμένο.
Υλικά
  • 400 γραμμάρια κρέας black angus
  • 4 φέτες μπέικον ψημμένο σε τηγάνι
  • 4 φέτες τυρί τσένταρ κίτρινο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά σάλτσα κέτσαπ
  • Λίγες σταγόνες ξύδι
  • Φέτες κρεμμυδιού ροδισμένες σε τηγάνι
  • Φύλλα μαρουλιού
  • Φέτες ντομάτας
  • Τουρσί αγγουράκι
  • 4 ψωμάκια για hamburger (πάρτε αυτά με σουσάμι)
Κάπως έτσι είναι το κρέας black angus, το καλύτερο κρέας στον κόσμο:
Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις σταγόνες ξύδι και το αλάτι
  • Μοιράζουμε σε 4 μέρη και πλάθουμε 4 μπιφτέκια
  • Ψήνουμε τα μπιφτέκια σε γκριλ για 5 λεπτά (ή 7 λεπτά) από κάθε μεριά
  • Μην το ψήνετε πολύ, θα χάσει τους ζωμούς του το υπέροχο κρέας
  • Τοποθετούμε πάνω σε κάθε μπιφτέκι 1 φέτα τυρί
  • Ψήνουμε για 1 λεπτό ώσπου να αρχίσει να λιώνει
  • Ανοίγουμε τα ψωμάκια του burger στη μέση και γαρνίρουμε
  • Κρεμμύδι, μαρούλι, ντομάτα, τουρσί αγγουράκι, μπέικον
Κάντε το να μοιάζει κάπως έτσι. Βάλτε δύο μπιφτέκια στο ψωμάκι σας!
Αφού μπήκατε στον κόπο, φτιάξτε και μια τηγανιά πατάτες, σε φρέσκο ποιοτικό ελαιόλαδο.
Και να ξέρετε, ότι η επιτυχία του burger εξαρτάται πολύ από τα ψωμάκια:

No comments:

Post a Comment