Monday, May 25, 2015


Απίστευτη θέα από τα 2.100 μέτρα υψόμετρο

Όσοι έχουν ταξιδέψει με αεροπλάνο γνωρίζουν πολύ καλά τι πάει να πει το αίσθημα του «ταξιδεύω στα σύννεφα».

Την ίδια συγκίνηση (και ενδεχομένως ακόμη μεγαλύτερη) προκαλεί στους επισκέπτες του ξενοδοχείου Hotel Pilatus-Kulm στην Ελβετία το «ταξίδι» μέχρι να φτάσουν στην κορυφή του όρους Πιλάτους όπου βρίσκεται αυτό, στα 2.100 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το ξενοδοχείο είναι προσβάσιμο μέσω τελεφερίκ ή μέσω του πιο απότομου οδοντωτού σιδηρόδρομου στον κόσμο, ο οποίος κατασκευάστηκε το 1898 και λειτουργεί στις ίδιες γραμμές!
Όσοι αντέχουν τις έντονες προκλήσεις και φυσικά… τα ύψη, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια απίστευτη θέα προς τη λίμνη Λουκέρνη και τα γύρω βουνά.





Το ξενοδοχείο πολυτελείας άνοιξε ξανά τις πύλες του, καθώς παρέμεινε κλειστό κατά τη διάρκεια του χειμώνα μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής του τελεφερίκ.





Το ξενοδοχείο άνοιξε πρώτη φορά το 1890 και το 2010 υποβλήθηκε σε ολοκληρωτική ανακαίνιση.



Διαθέτει 27 ευρύχωρα δωμάτια, με το αλπικό στοιχείο να κυριαρχεί στη διακόσμηση και τρεις σουίτες που επιτρέπουν στους ενοίκους να θαυμάσουν στην κυριολεξία το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο… όπως είναι ξαπλωμένοι στο κρεβάτι τους.



Το ξενοδοχείο διαθέτει ακόμη επτά εστιατόρια, το μεγαλύτερο πάρκο σχοινιών της Ελβετίας, καθώς και τη μακρύτερη καλοκαιρινή πίστα toboggan.





Οι τιμές ανά διανυκτέρευση ξεκινούν από τα 220 ευρώ περίπου, συμπεριλαμβανομένου του πρωινού, του δείπνου τεσσάρων πιάτων και τις διαδρομές (πάνω-κάτω) στο βουνό.

No comments:

Post a Comment