Saturday, May 23, 2015

ΑΠΟΨΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

Eurovision 2015: Τα φαβορί και τα προγνωστικά για τον μεγάλο τελικό!
Σε ρυθμούς Eurovision κινείται αυτή την εβδομάδα η Ευρώπη και όπως κάθε χρόνο τα στοιχήματα και τα προγνωστικά για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου (23/05) έχουν τη τιμητική τους.

Όλοι έχουν τις προτιμήσεις τις συμπάθειες και τις αντιπάθειές τους, και όπως πάντα υπάρχουν τα φαβορί και τα τραγούδια που ξεχώρισαν. Αν και για πολλούς φαβορί της φετινής Eurovision θεωρείται η Σουηδία, με το Heroes που ξεσήκωσε το κοινό στο δεύτερο ημιτελικό της Πέμπτης, τα πονταρίσματα και τα ... ψαγμένα μοντέλα δείχνουν... και άλλα.

Η Ιταλία και η Σουηδία φαίνεται πως θα κονταροχτυπηθούν για την κορυφή, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Αυστραλία, η Εσθονία και Ρωσία. 

Ταυτόχρονα στη φετινή διοργάνωση υπάρχει ένας αστάθμητος παράγοντας που μπορεί να προκαλέσει κάποιες απρόβλεπτες εξελίξεις, και είναι η συμμετοχή-έκπληξη της Αυστραλίας, που είναι άγνωστο πώς θα ψηφίσει, μια και δεν ανήκει σε κάποιο από τα παραδοσιακά "μπλοκ" της Eurovision – και ούτε στην Ευρώπη, για την ακρίβεια...

Με μεγάλη ποικιλία στοιχημάτων υποδέχεται φέτος την Eurovision η Stoiximan... και με βάση τις αποδόσεις που δίνει, μπορούμε να κρίνουμε ποια τραγούδια, κατά την εκτίμηση των ειδικών, είναι πιο κοντά και ποια πιο μακριά από την πρώτη θέση.

Τη χαμηλότερη απόδοση στο στοίχημα για το ποιος θα είναι ο νικητής, την έχει η Σουηδία, που κατά τους ειδικούς των στοιχημάτων είναι και το φαβορί.

Ακολουθεί η Ρωσία με απόδοση 5 και Αυστραλία με 12, ενώ η απόδοση του ελληνικού τραγουδιού για την πρώτη θέση σκαρφαλώνει στο 150. Υπάρχουν και πιο... απίθανοι νικητές όπως η Αυστρία, η Λιθουανία και το Μαυροβούνιο με απόδοση 280.

Υπάρχουν στοιχήματα για το ποιος θα έρθει τελευταίος, για το ποια χώρα θα είναι πρώτη μεταξύ των Big5 (Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία), και στοίχημα που δίνει απόδοση 3,25 αν οποιαδήποτε χώρα δεν πάρει βαθμό...
Το μοντέλο της Guardian... μας φέρνει στην 5η θέση

Στο blog της βρετανικής εφημερίδας Guardian οι συντάκτες επιχειρούν να προβλέψουν το νικητή της φετινής διοργάνωσης, και καταλήγουν στην Αρμενία, που δε βρίσκεται ψηλά στις λίστες με τα φαβορί, ενώ η Ελλάδα φιγουράρει στην πέμπτη θέση.

Στα συμπεράσματα αυτά, φτάνουν με ένα μοντέλο το οποίο συνυπολογίζει όχι την ποιότητα των τραγουδιών, αλλά το μέσο όρο ψήφων που λαμβάνει η κάθε χώρα τα τελευταία 12 χρόνια, τις σημερινές γεωπολιτικές συνθήκες και τις πρόσφατες επιδόσεις όλων των χωρών.

Το μοντέλο αυτό το 2011 είχε προβλέψει σωστά ότι το Αζερμπαϊτζάν θα βρισκόταν στην πρώτη τριάδα (τελικά κέρδισε εκείνη τη χρονιά), ενώ το 2013 είχε προβλέψει νίκη του Αζερμπαϊτζάν, που έμεινε δεύτερο.

Βάσει του μοντέλου αυτού, λοιπόν, η πρώτη δεκάδα τους φετινού τελικού της Eurovision θα έχει ως εξής:

1. Αρμενία
2. Σερβία
3. Σουηδία
4. Αζερμπαϊτζάν
5. Ελλάδα
6. Ρωσία
7. Ουγγαρία
8. Βέλγιο
9. Γεωργία
10. Νορβηγία

Η φετινή χρονιά προβλέπεται... εφιαλτική για τη γαλλική συμμετοχή, που εκτιμάται ότι θα τερματίσει στην τελευταία, ενδεχομένως χωρίς να πάρει ούτε έναν βαθμό, ενώ καθόλου άσχημα νέα φέρνει το μοντέλο και για χώρες όπως η Σλοβενία, η Εσθονία, η Κύπρος και η Γερμανία.

No comments:

Post a Comment