Monday, May 25, 2015

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ 'ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ'

Ένα από τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία, το πασίγνωστο Πεντελικόν στην Κηφισιά ενημέρωσε τους πελάτες του να βρουν αλλού κατάλυμα γιατί μετά από 88 χρόνια, το ξενοδοχείο κλείνει!

Στην οδό Δηληγιάννη, στο Κεφαλάρι, το ξενοδοχείο Πεντελικόν, αποτέλεσε τις τελευταίες 10ετίες ορόσημο για την περιοχή και "έζησε" μεγάλες και εξαιρετικά σημαντικές στιγμές, ακόμη και της πολιτικής ζωής. 

Τα οικονομικά προβλήματα ξεκίνησαν πριν μερικά χρόνια με αποκορύφωμα την επίσχεση εργασίας στην οποία βρίσκονταν από τον Φεβρουάριο του 2012 περίπου 80 υπάλληλοι, από τους πιο παλιούς του ξενοδοχείου. Το ενδιαφέρον ενός ομογενούς από την Αφρική για να "μπει" στην επιχείρηση με 23 εκατ. ευρώ δεν επιβεβαιώθηκε και κάπως έτσι ήρθε το τέλος για ένα ιστορικό ξενοδοχείο. 

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η μέχρι πρότινος ιδιοκτήτρια εταιρία, Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βάρδη ΑΕ: "Η διοίκηση της εταιρίας από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον νέο ιδιοκτήτη (από τα μέσα Μαΐου ο νέος ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων είναι ο κος Δουζόγλου), ώστε να επιτευχθεί μία ομαλή μετάβαση από την προηγούμενη ιδιοκτησία στην νέα, και με μοναδικό στόχο την συνεχή, αδιάλειπτη και συνεπέστατη λειτουργία του. Παρά τις άοκνες προσπάθειες της Διοίκησης, οι προσπάθειες αυτές δεν απέδωσαν και η σημερινή αιφνίδια απόφαση του νέου ιδιοκτήτη ήταν το εμβληματικό και ιστορικό ξενοδοχείο να διακόψει οριστικά την λειτουργία του την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 στις 12μ.μ., όπως και έγινε".

"Είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου" είπε στο NewsIt ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού, τουρισμού και ξενοδοχείων Αττικής, επιβεβαιώνοντας την είδηση πως το Πεντελικόν κλείνει!



"Είναι γνωστή η ιστορία του Πεντελικού, τα προβλήματα έχουν ξεκινήσει πολύ πριν, δεν έγινε ξαφνικά, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, είναι στην ουσία το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου", όπως τόνισε. 
Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, ο ιδιοκτήτης του Πεντελικόν "χρώσταγε παντού, σε όλους τους εργαζόμενους, απέλυε εργαζόμενους που ήταν σε επίσχεση εργασίας και διεκδικούσαν τα λεφτά τους, έπαιρνε καινούργιους εργαζόμενους και τους άφηνε και αυτούς απλήρωτους". 


Μέχρι που το πράγμα έφτασε στο απροχώρητο, τα χρέη συσσωρεύτηκαν και ήρθε ο πλειστηριασμός και μετά, το τέλος εποχής...

Η διοίκηση ενημέρωσε όσους έμεναν στο ξενοδοχείο να αποχωρίσουν και να βρουν αλλού δωμάτια.



Το ιστορικό ξενοδοχείο ανήκει, από το 1984, στην οικογένεια του Χάρη Βάρδη, ενός ομογενή από την Αυστραλία, ο οποίος είχε επίσης αλυσίδα εστιατορίων. Όμως πριν λίγα χρόνια, η ιδιοκτησία αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα και ο Χ. Βαρδής συνελήφθη το 2013 για χρέη προς το ΙΚΑ. 

"Δεν αφήνουμε το ξενοδοχείο"


Οι εργαζόμενοι έμαθαν πριν από δυο μέρες πως το ξενοδοχείο κλείνει και εν μέσω τουριστικής περιόδου εκείνοι μένουν στο δρόμο! Δεν θέλουν απλά τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους, θέλουν τη δουλειά τους και δεν προτίθενται να φύγουν από το ξενοδοχείο αν δεν καταφέρουν να την κρατήσουν.

Σχεδόν 130 οικογένειες μένουν στο δρόμο με το λουκέτο στο Πεντελικό. 

Όπως είπε στο NewsIt η κα Δέσποινα Χαρώνη, εργαζόμενη στο Πεντελικόν, όλα έγιναν μέσα σε δυο μέρες. "Προχθές μάθαμε ότι το ξενοδοχείο κλείνει και ότι σταματάμε να κλείνουμε δωμάτια, ότι πρέπει να φύγουν οι πελάτες κι εμείς απολυόμαστε!". "Δεν υπάρχει περίπτωση να εγκαταλείψουμε το ξενοδοχείο, γιατί είναι η δουλειά μας", τόνισε. 

Σύμφωνα με την ίδια, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε χρέη στις τράπεζες, το ξενοδοχείο βγήκε στον πλειστηριασμό, το αγόρασε μια εταιρία κι εκείνη σήμερα έκανε έξωση στον προηγούμενο ιδιοκτήτη.

"Έδιωξε τους πελάτες άρον άρον και πέταξε κι εμάς έξω και δεν έχουμε δουλειά", είπε η κα Χαρώνη, σημειώνοντας πως εκτός από τα δεδουλευμένα, οι εργαζόμενοι που από τη μια μέρα στην άλλη, θέλουν και τις αποζημιώσεις τους. Όπως τόνισε μένουν χωρίς δουλειά περίπου 130 εργαζόμενοι, 100 από το ξενοδοχείο και οι υπόλοιποι που απασχολούνταν στο κτήμα. 

No comments:

Post a Comment