Monday, May 25, 2015


Μεγάλη φιλανθρωπική 
συναυλία στο Α.Π.Θ.
            
O Ροταριανός Όμιλος Θεσσαλονίκης οργανώνει την Δευτέρα 25 Μαϊου, ώρα 8.30 μ.μ. στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ. μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία με την εμφάνιση της διεθνούς φήμης μικτής Χορωδίας Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση της διακεκριμένης μαέστρου κ. Μαίρης Κωνσταντινίδου και με την ευγενική συμμετοχή του τενόρου Φίλιππου Μοδινού και της mezzo soprano κ. Μαγδαληνής Δημοπούλου

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 80 χρόνων συνεχούς κοινωνικής προσφοράς του ιστορικού Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης, στη μνήμη των διατελεσάντων τ. διοικητών και προέδρων και όλων των μελών του Ρ.Ο.Θ. και όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, στον Σύλλογο Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ», στο παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης. στη Νεφρολογική Κλινική του Γεν. Νοσοκομείου Κατερίνης και στο παγκόσμιο πρόγραμμα του Rotary «Polio Plus» για την αγορά εμβολίων κατά της πολυομελίτιδας.

Στη συναυλία η 60μελής Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κ. Μαίρης Κωνσταντινίδου θα ερμηνεύσει γνωστά έργα των μεγάλων ξένων συνθετών Puccini, Verdi, Brahms, Bizet, Sartini και Sains Saens. Στο πιάνο την χορωδία θα συνοδεύσουν ο Διονύσης Παντής και η Θεανώ Φιγκιώρη. Συμμετέχουν επίσης, ο διεθνούς φήμης τενόρος Φίλιππος Μοδινός και η mezzo soprano Μαγδαληνή Δημοπούλου

Προσκλήσεις για το κοινό διατίθενται με τιμή 10 ευρώ, στο εκδοτήριο του Μεγάρου Μουσικής στην Πλατεία Αριστοτέλους - Ερμού, στο Μέγαρο Μουσικής, στα κεντρικά βιβλιοπωλεία «Μαλλιάρης – Παιδεία», στον Ρ.Ο.Θ. (Πλ. Φαναριωτών 2 τηλ. 6977 621803), στη Στέγη Πολιτισμού Θεσσαλονίκης «Ο Αριστοτέλης» (τηλ. 2310- 914088), στο Ελληνικό Κέντρο Επικοινωνίας (τηλ. 2310- 423635) στον Σύλλογο Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ» (τηλ. 2310- 544320) και στην ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης (τηλ. 2310- 318218).



Η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Η «Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης» αποτελεί συνέχεια της «Χορωδίας Θεσσαλονίκης» η οποία ιδρύθηκε το 1987 και αποτελείται από σπουδαστές και αποφοίτους Ανώτερων και Ανώτατων Μουσικών Σχολών. Στο ευρύτατο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται έργα Αναγέννησης, Κλασσικής και Ρομαντικής περιόδου. Ορατόρια, Όπερες, Musicals, έργα σύγχρονων Ελλήνων και Ξένων Συνθετών καθώς και πρώτες εκτελέσεις έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Έχει εμφανιστεί κατ’ επανάληψη στα «ΔΗΜΗΤΡΙΑ», στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Αθηνών, στο Ηρώδειο, στη Λυρική Σκηνή, στις «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες» στο «Ελληνικό Φεστιβάλ», σε φεστιβάλ άλλων πόλεων της Ελλάδος και έχει συνεργαστεί με Ελληνικές και Ξένες Ορχήστρες σε Όπερες και Ορατόρια.
Έχει εμφανιστεί  στην Κων/πολη, Αρχαία Έφεσσο , Ισπανία, Βιέννη,  Βουδαπέστη, Πράγα, Ουαλλία, Λονδίνο, Ρώμη, Φιλανδία, Αλβανία, Ρωσσία και έχει τιμηθεί με Χρυσά, Αργυρά και Χάλκινα Μετάλλια στους Διεθνείς Διαγωνισμούς Αθηνών, Λανγκόλεν και Ρώμης.

Συμμετείχε σε πολλές από τις επίσημες εκδηλώσεις του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας «Θεσσαλονίκη 97» με έργα διεθνούς ρεπερτορίου και έργα σε πρώτη εκτέλεση των Αδάμη, Αστρινίδη, Μπαλτά, Σαμαρά, Καλομοίρη.
Πήρε μέρος στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα «Πράγα 2000» με έργα Τσέχων Συνθετών, παρουσία του συνθέτη Peter Eben και στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα «Πάτρα 2006».

Από το 1993 συμπράτει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ενώ έχει συμπράξει  με τη Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ,  τη  Δημοτική Ορχήστρα του Βόλου και τις Συμφωνικές Ορχήστρες Πράγας, Σόφιας, Κέμνιτς, Βεστφαλίας, Ρουμανίας, Ουαλλίας και Άγκυρας.    
Συνεργάστηκε με Έλληνες και Ξένους Μαέστρους, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης , το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών , τη Λυρική Σκηνή, την Όπερα Θεσσαλονίκης, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, την 



Πολιτιστική Ολυμπιάδα και το Υπουργείο Πολιτισμού,  το Δήμο Θεσσαλονίκης και Δήμο Αθηναίων όπως και με τους Μ. Θεοδωράκη, Γ. Μαρκόπουλο, Χ. Λεοντή,
Z. Preisner και G. Bregović.

Από το Σεπτέμβριο του 2001 συμμετέχει στην εναρκτήρια Συναυλία των «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ» με έργα των Mahler, Beethoven, Haydn, Orff και  στις Οπερατικές παραγωγές του Ο. Μ. Μ. Θ. όπως ‘’Rigoleto’’, ‘’Μομο’’, ‘’Madama Butterfly’’, ‘’Cavaleria Rusticana’’, ‘’Γάμοι του Φίγκαρο’’, ‘’Lucia di Lammermour’’, ‘’Trovatore’’, “Turandot”, “I Puritani”, “Samson et Dalila” καθώς και στα Ορατόρια  και Μεγάλα 
Χορωδιακά Έργα.

Έχει συνεργαστεί με την «Όπερα Θεσσαλονίκης» στις όπερες “Fledermans”, “Aida”, “Pagliacci”, “Οιδίπους Τύρρανος” και “Don Jiovanni”

Τη Χορωδία από την ίδρυσή της διευθύνει η Μαίρη Κωνσταντινίδου.

No comments:

Post a Comment