Thursday, May 28, 2015

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ

Βουτιες στον παραδεισο : Δειτε τις καλυτερες παραλιες της Θασου (Photos)
Η Θάσος είναι το βορειότερο νησί του Αιγαίου και γνωστό σαν το Νησί των Σειρήνων και της Μυθολογίας.Αποτελεί ιδανικό προορισμό για διακοπές, διαθέτει πεντακάθαρες, παραδεισένιες παραλίες με λεπτή άμμο και καταπράσινες εκτάσεις με πεύκα και ελιές που αγγίζουν τη θάλασσα και προσφέρουν άφθονη σκιά! Σε αυτό το post προτείνουμε πανέμορφες παραλίες που αν βρεθείτε στην Θάσο, σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε!
Πευκάρι
Βρίσκεται στη νότια Θάσο, 1 χλμ. από τον Ποτό. Η βραβευμένη με μπλέ σημαία παραλία Πευκάρι, έχει πάρει το όνομα της από το πευκοδάσος της περιοχής. Πρόκειται για πολύ καλά οργανωμένη παραλία και είναι δημοφιλές για τα θαλάσσια σπορ του ενώ κατά μήκος της παραλίας θα βρείτε πολλές ταβέρνες και εστιατόρια.
Αγ. Αντώνιος
Η παραλία του Αγ. Αντωνίου αποτελεί επέκταση της παραλίας του Ποτού. Πρόκειται για οργανωμένη, μεγάλη σε μήκος παραλία με λεπτή και ψιλή αμμουδιά με ρηχά καθαρά νερά. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα παρέα με το γεύμα και το ποτό σας αφού υπάρχουν καφετέριες και ταβέρνες ακριβώς δίπλα στην θάλασσα.
Ψιλή Άμμος
Η Ψιλή Άμμος θεωρείται από τις πιο κοσμοπολίτικες παραλίες του νησιού. Βρίσκεται σε απόσταση 4χλμ. περίπου ανατολικά του χωριού Ποτός και έχει άσπρη και ψιλή άμμο ενώ τα νερά της είναι ρηχά και πεντακάθαρα. Η παραλία προσελκύει κυρίωςνεαρούς επισκέπτες λόγω των parties που διοργανώνονται εκεί.
Αστρίδα
Πρόκειται για μη οργανωμένη παραλία, ιδανική για ψάρεμα και περίπατο. Η Αστρίδα είναι γραφικός κόλπος με αμμουδιά, λιγοστές πέτρες, πεντακάθαρα και γαλήνια νερά. Βρίσκεται στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, 7 χλμ. από τον Ποτό.
Σαλονικίος
Οργανωμένη παραλία που διακρίνεται για τη γαλήνη και την ηρεμία της. Βρίσκεται μετα τη παραλία Αστρίδα και πρόκειται για πανέμορφη τοποθεσία με αρκετό πράσινο και κρυστάλλινα νερά και άμμο μέσα και έξω.
Καλάμι
Σε απόσταση 10χλμ. από τον Ποτό βρίσκεται η παραλία Καλάμι. Μη οργανωμένη, μοναχική και ήρεμη παραλία, μικρή σε μήκος με βότσαλα και πέτρες ιδανική για ψάρεμα.
Γκιόλα
Στην ουσία πρόκειται για μια φυσική λιμνοθάλασσα λαξευμένη μέσα στα βράχια με πεντακάθαρα τυρκούαζ ζεστά νερά.  Η Γκιόλα βρίσκεται στον οικισμό της Αστρίδας, λίγα χιλιόμετρα από τα Λιμενάρια, στα νότια του νησιού. Δεν φαίνεται από τον δρόμο και η πρόσβαση δε γίνεται με το αυτοκίνητο, θα πρέπει να το αφήσετε σε κάποιο σημείο και να συνεχίσετε με τα πόδια.
Παράδεισος
Από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Θάσου με εξωτική ομορφιά. Βρίσκεται σε έναν καταπράσινο κόλπο με λευκή αμμουδιά και ρηχά νερά. Ο Παράδεισος είναι οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες, δυνατότητα διατροφής και beach volley.
Αλυκή
Μαγευτική παραλία με κάτασπρη αμμουδιά, ρηχά και κρυστάλλινα νερά. Ίσως η ομορφότερη παραλία του νησιού καθώς συνδιάζει το πράσινο της φύσης και του γαλάζιου των νερών. Έιναι οργανωμένη παραλία με ομπρέλες και ξαπλώστρες ψαροταβέρνες και καφετέρια.
Πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό από www.thassos-view.com

No comments:

Post a Comment