Monday, September 1, 2014

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

TOTAL GUIDE: Βουτιες στο... ονειρο! Αυτες ειναι οι καλυτερες παραλιες της Κεφαλονιας! (PHOTOS)
Γαλαζοπράσινα νερά κάτω από θεόρατα βράχια, καυτές αγκαλιές από λευκή άμμο και παρθένα τοπία βγαλμένα από παραμύθι.
ΜύρτοςΈχει «ποζάρει» σε χιλιάδες φωτογραφίες και είναι η πιο διάσημη παραλία του νησιού. Σε απόσταση 15 χλμ. από το γραφικό Φισκάρδο, η οργανωμένη παραλία του Μύρτου υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες. Απόκρημνα βράχια υψώνονται προστατευτικά γύρω του και τα τιρκουάζ νερά του λούζουν τη λευκή αμμουδιά. Καλωσορίσατε στον Παράδεισο!
ΑντίσαμοςΣε απόσταση αναπνοής από το λιμάνι της Σάμης, η Αντίσαμος κέρδισε επάξια πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλλι». Μετά τις βουτιές στα σμαραγδένια νερά, απολαύστε τα χάδια του ήλιου σε μια από τις ξαπλώστρες και ξεδιψάστε με έναν δροσιστικό χυμό από το beach bar.
Μακρύς ΓιαλόςΜόλις 3 χλμ. χωρίζουν την πιο κοσμοπολίτικη αμμουδιά της Κεφαλονιάς από το Αργοστόλι. Επιδοθείτε σε θαλάσσια σπορ υπό το άγρυπνο βλέμμα του ναυαγοσώστη και ανακτήστε δυνάμεις σε ένα από τα εστιατόρια ή τις καντίνες που θα βρείτε εκεί.
Πλατύς ΓιαλόςΟ Πλατύς Γιαλός είναι το αδερφάκι του Μακρύ Γιαλού, του οποίου αποτελεί προέκταση και χωρίζεται από λίγα βράχια. Έχει βραβευτεί κι αυτός με Γαλάζια Σημαία, ενώ δεν του λείπουν οι ανέσεις μιας οργανωμένης πλαζ.
ΆμμεςΜια όμορφη αγκαλιά από άμμο κοντά στο αεροδρόμιο του νησιού, περίπου 10 χλμ. από το Αργοστόλι. Τα κρυστάλλινα νερά της προσελκύουν πολλούς ντόπιους και τουρίστες, που δεν την εγκαταλείπουν προτού ο ήλιος βυθιστεί στο απέραντο γαλάζιο μπροστά στα έκπληκτα μάτια τους.
ΆβυθοςΗ χρυσή άμμος της την έχει «χρίσει» μια από τις πιο εντυπωσιακές ακρογιαλιές στην Ελλάδα και ο συνδυασμός των ρηχών νερών με την άρτια οργάνωσή της μια από τις πιο αγαπημένες των οικογενειών. Κολυμπήστε μέχρι το νησάκι του Δία που βρίσκεται απέναντι ή χαλάρωσε στο beach bar με θέα στο Ιόνιο.
Άσσος
Η παραλία της Άσσου, σε απόσταση 10 χλμ. από το Φισκάρδο, είναι καλυμμένη με βότσαλα, ενώ ο ονειρικός βυθός της είναι στρωμένος με ξανθιά άμμο. Πιείτε τον καφέ σας σε ένα από τα γραφικά καφενεία ή νοικιάστε μια βαρκούλα κι ανακαλύψτε τις ερημικές παραλίες που κρύβονται ολόγυρά της.
Αϊ ΧέληςΤα ρηχά νερά του προστατεύονται από τους ανέμους χάρη στα βράχια που τα περιβάλλουν και η γκρίζα άμμος του μεταβάλλεται συχνά σε παιδική χαρά από τις δεκάδες οικογένειες που τον επισκέπτονται. O μικρός αυτός κολπίσκος, 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Αργοστόλι, είναι αρκετά οργανωμένος και διαθέτει και δύο γήπεδα beach volley.
ΜηνιέςΟι ξαπλώστρες κάτω από τις ομπρέλες της είναι πάντα γεμάτες. Τα ήρεμα και καθαρά νερά της, μόλις 4 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού, συνιστούν σημαντικό πόλο έλξης και όχι άδικα!
ΛέπεδαΠαιχνίδια με τα παιδιά στη μεταξένια άμμο, δροσιστικά μακροβούτια στα διάφανα νερά, χαλάρωση στις ξαπλώστρες κι όλα αυτά 2 χλμ. νότια απ' το Ληξούρι. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια παραλία; Κι επειδή η θάλασσα ανοίγει την όρεξη, δοκιμάστε φρέσκο ψάρι και θαλασσινά στο κοντινό γραφικό ταβερνάκι.
ΛουρδάςΜπορεί το χωριό Λουρδάτα να γίνεται κάθε χρόνο πιο τουριστικό, ωστόσο, η παραλία Λουρδάς, αν και ανήκει σε αυτό, αποτελεί σταθερή αξία. Η ατέλειωτη αμμουδερή ακρογιαλιά με φόντο την πυκνή βλάστηση αποτελεί ένα μαγευτικό τοπίο, 16 χλμ. νοτιοανατολικά του Αργοστολίου.
Σκάλα
Αγαπημένο σημείο συνάντησης για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ -και όχι μόνο. Η απέραντη αμμουδιά (σχεδόν 7 χλμ.) προσφέρεται για ρομαντικές βόλτες, ενώ τα βαθυγάλανα νερά της είναι σκέτη πρόκληση. Πολύ καλά οργανωμένη, ανήκει στον ομώνυμο οικισμό και απέχει 40 χλμ. από τη Χώρα.
ΠόροςΚεντημένη με αστραφτερά λευκά βότσαλα και διαθέτοντας άρτια υποδομή, η παραλία του Πόρου δεν θα σε απογοητεύσει. Από τις όμορφες, ίσως, του νησιού και σίγουρα μία από τις πιο κοσμικές, απέχει 45 χλμ. από την πρωτεύουσα.
Δαφνούδι
Μοιάζει να έχει φωλιάσει σε μια κρυφή γωνιά στο βορειότερο άκρο του νησιού. Θα χρειαστεί να περπατήσετε 600 μ. για την προσεγγίσετε, όμως σίγουρα αξίζει τον κόπο. Τα δέντρα ρίχνουν τη σκιά τους πάνω στα βότσαλα και τα νερά παίρνουν ένα γαλαζοπράσινο χρώμα. Παραμυθένιο σκηνικό που υπόσχεται απόλυτη χαλάρωση.
Φώκι Άγνωστο στους πολλούς, παρότι βρίσκεται μόλις 5 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Φισκάρδο. Το καθόλου οργανωμένο Φώκι είναι στρωμένο με βότσαλο, ενώ τα πυκνά δέντρα που συνθέτουν το φόντο του χαρίζουν στη θάλασσα μια τιρκουάζ απόχρωση.
Έμπλυση
Ένας απάνεμος όρμος με βαθιά νερά σάς περιμένει στο βόρειο τμήμα του νησιού, 1,5 χλμ. μακριά από το Φισκάρδο. Δεν υπάρχουν ξαπλώστρες και τα λευκά του βότσαλα δεν ενδείκνυνται για ηλιοθεραπεία. Απλώστε, λοιπόν, την πετσέτα σας στα βράχια στην άκρη της παραλίας και αφεθείτε στη μαγεία του.
Πλατιά Άμμος 
Παρότι πρέπει να κατεβείτε -και κατά συνέπεια να ανεβείτε- 400 σκαλοπάτια, η εμπειρία θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω. Η καυτή άμμος έχει κουρνιάσει στον κόρφο των επιβλητικών βράχων και τα παιχνιδίσματα του ήλιου δίνουν ζωή στα ήρεμα νερά. Στη χερσόνησο της Παλικής, η απουσία οργάνωσης εγγυάται την αλλόκοσμη γαλήνη.
ΚατελειόςΤα πεντακάθαρα νερά και η άψογη οργάνωση της χάρισαν όχι μόνο τη Γαλάζια Σημαία, αλλά και φανατικούς οπαδούς. Για να την ανακαλύψετε, ακολουθήστε το δρόμο από το Αργοστόλι για τη Σκάλα και κάντε μια μικρή παράκαμψη μετά το Ρατζακλί.
ΠετανοίΠροτού ακόμη φτάσετε στην ακροθαλασσιά, η μαγεία έχει ήδη ξεκινήσει... Στη διαδρομή των 10 χλμ. περίπου από το Ληξούρι η θέα θα σας κόψει την ανάσα. Αφήστε το λεπτό βοτσαλάκι να κάνει μασάζ στα πόδια σας και απολαύστε μια αξέχαστη μέρα στη θάλασσα, χάρη στις ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις της.
Ξι Σ' αυτή την παραλία θα επιστρέψετε ξανά και ξανά. Σε κοντινή απόσταση από το Ληξούρι περίπου 8 χλμ.- είναι από τις πιο διάσημες του νησιού και, εκτός από την ανυπέρβλητη φυσική ομορφιά της, τα beach bars και οι πολύχρωμες ξαπλώστρες δημιουργούν την πιο όμορφη καλοκαιρινή εικόνα.
Αθέρας
Αν διανύσετε τα 30 χλμ. που χωρίζουν το Ληξούρι από τον Αθέρα, θα έχετε την ευκαιρία να κολυμπήσετε στα πεντακάθαρα νερά μιας γαλήνιας παραλίας. Τα πιτσιρίκια θα λατρέψουν την αμμουδιά και η μέρα σας θα κλείσει νόστιμα σε μια από τις γραφικές ψαροταβέρνες.
Βάτσα 
Η παραλία που όλοι ψάχνουν, αλλά λίγοι βρίσκουν, συνιστά τοπικό μύθο. Αυτό το παρθένο, σχεδόν πρωτόγονο τοπίο, προσεγγίζεται κυρίως από θαλάσσης, ενώ το γεύμα στη διάσημη ταβέρνα -με τον εκκεντρικό ιδιοκτήτη- θα αποτελέσει ένα από τα highlights των διακοπών σας.
Κουτσουπιά
«Κρύβεται» κάπου ανάμεσα στη Σάμη και τον Πόρο, στην ανατολική πλευρά του νησιού. Για να φτάσετε εδώ πρέπει να επιβιβαστείτε σε κάποιο σκάφος ή βαρκούλα. Το κατάφυτο σκηνικό και η ψιλή λευκή άμμος θα σας μεταφέρουν σε μέρη εξωτικά, μακριά από τη φασαρία και το συνωστισμό των οργανωμένων πλαζ.
Αγ. Ιερουσαλήμ
Αν και υπολείπεται σε οργάνωση -υπάρχει μόνο ένα εστιατόριο-, είναι πραγματικά πανέμορφη. Βρίσκεται στο δυτικό κομμάτι της Κεφαλονιάς, γύρω στα 5 χλμ. από το Φισκάρδο, και ο πλούσιος βυθός της προσφέρεται για περιπετειώδεις καταδύσεις.

No comments:

Post a Comment