Tuesday, September 23, 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Η Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 και το Ίδρυμα Anna Lindh σας προσκαλούν σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, στις 11.00, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης (αίθουσα συσκέψεων Δημάρχου). 
Στη συνέντευξη Τύπου θα μιλήσουν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος Anna Lindh Andreu Claret με θέμα το συνέδριο «Creative Entrepreneurship, Active Citizenship: Opportunities for EuroMed Youth», που θα πραγματοποιήσει το Ίδρυμα με την υποστήριξη Θ-ΕΠΝ 2014 στη Θεσσαλονίκη (25 – 29 Σεπτεμβρίου, ξενοδοχείο Kapsis).
Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 65 νέοι από διάφορες χώρες της Μεσογείου (15 προέρχονται από την Ελλάδα) με θέμα την κοινωνική επιχειρηματικότητα. Μέσα από μια διαδραστική και φιλική προς τους νέους διαδικασία, η εκδήλωση θα προσεγγίσει την έννοια και τη διαδικασία της «κοινωνικής επιχειρηματικότητας», παρέχοντας στους συμμετέχοντες  τις επιχειρηματικές δεξιότητες που χρειάζονται για να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες και σχέδια στις τρέχουσες δυσχερείς οικονομικές συνθήκες.
Το Ίδρυμα Anna Lindh είναι  διεθνής οργανισμός που προωθεί τις διαπολιτισμικές ανταλλαγές και κοινές δράσεις μεταξύ των κοινωνιών των πολιτών των χωρών της Μεσογείου. Η έδρα του βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια, στην Αίγυπτο.

 Η επίσημη έναρξη των εργασιών  θα γίνει  την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, στις 09.00, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. 

No comments:

Post a Comment