Tuesday, September 23, 2014

ΔΙΑΣΗΜΑ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τραγούδι, πρόζα, χορός! Τα τρία αυτά συστατικά συνθέτουν την επιτυχημένη συνταγή ενός μιούζικαλ που τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες θεατρικές σκηνές της πόλης συμπεριλαμβάνουν στο ρεπερτόριό τους προσελκύοντας όλο και μεγαλύτερο αριθμό θεατών.
Η έναρξη της νέας σεζόν θα γίνει με δύο επαναλήψεις το «Αnnie» και το «Priscilla, η βασίλισσα της ερήμου» που τα πήγαν πολύ καλά πέρυσι όχι μόνο εμπορικά αλλά απέσπασαν και διθυραμβικές κριτικές. Mέχρι την άνοιξη του 2015 οκτώ ακόμα μεγάλες παραγωγές που φέρουν την υπογραφή αξιόλογων σκηνοθετών με πολύ ηχηρά καστ θα κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού.


Το μιούζικαλ «Βίκτωρ Βικτώρια» -που είχε αφήσει εποχή με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και το Βλάσση Μπονάτσο θα σκηνοθετήσει ο Δημήτρης Λιγνάδης που θα ανέβει στο Πάνθεον –γνωστό μας ως Αθηνών Αρένα- που από φέτος μεταμορφώνεται σε θεατρική σκηνή. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της γυναίκας, που μεταμορφώνεται σε άντρα, παριστάνοντας τη γυναίκα, θα υποδυθεί η Μαρία Ναυπλιώτου. Το γκέι φίλο της ο Γιάννης Ζουγανέλης και τον αμερικανό γκάνγκστερ που την ερωτεύεται ο Αλέξης Γεωργούλης.

Το «Rocky Horror Show» ανεβαίνει από τις 17 Οκτωβρίου σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου, στο θεατρικά ανακαινισμένο ιστορικό χώρο του Rex (Πανεπιστημίου 48), που επαναλειτουργεί και έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για να φιλοξενήσει τη συγκεκριμένη παράσταση, στα πρότυπα του αμερικάνικου καμπαρέ.
Mε τους: Κωνσταντίνο Ασπιώτη, Νάντια Μπουλέ, Μάξιμο Μουμούρη, Βασιλική Τρουφάκου, Ιβάν Σβιτάιλο, Τζένη Θεωνά, Νάσος Παπαργυρόπουλος. Στον ρόλο του αφηγητή ο Γιώργος Μαζωνάκης.

Από το Εθνικό Θέατρο στο REX, στη Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», θα ανέβουν η «Πιαφ» της Παμ Γκεμς σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και το «Shrek The Musical» που βασίζεται στην κινηματογραφική παραγωγή της DreamWorks του 2001σε σκηνοθεσία - σκηνικά και κοστούμια του Άγγελου Μέντη.

Το διάσημο «Αnnie» αφού έτυχε μεγάλης αποδοχής την περσινή χρονιά επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά από το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014 στο θέατρο Ακροπόλ για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Η Άννα Παναγιωτοπούλου, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Γιάννης Σαββιδάκης, η Βίκυ Καγιά και ηΆννα Αθανασιάδη πρωταγωνιστούν σε μια παραμυθένια ιστορία υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Θέμιδας Μαρσέλλου. Τον απαιτητικό ρόλο της μικρής Αnnie ερμηνεύουν εναλλάξ οιΑδαμαντία Μαστροδούκα και Ζωή Πετράκη.

Το αγαπημένο παραμύθι της Ντίσνεϊ «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» έρχεται απευθείας από το Μπρόντγουεϊ και θα κάνει μία στάση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από τις 12 έως και τις 23 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της πρώτης διεθνούς περιοδείας του. Η κλασική ιστορία με την Μπελ, την όμορφη κοπέλα που ζει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, και το Τέρας, τον νεαρό πρίγκιπα που έχει μεταμορφωθεί σε άσχημο τέρας από τα ξόρκια μιας μάγισσας.

Η περσινή παραγωγή «Priscilla, η βασίλισσα της ερήμου» επιστρέφει στο θέατρο Badminton για για έξι παραστάσεις από από 26 Σεπτεμβρίου. Μια διασκεδαστική και συγκινητική ιστορία περιπλάνησης τριών τραβεστί καλλιτεχνών, που «οργώνουν» την Αυστραλία, προκειμένου μία εξ αυτών να συναντήσει τον 8χρονο γιο της. Τους Γιώργο Καπουτζίδη, Φώτη Σεργουλόπουλoκαι Παναγιώτη Πετράκη σκηνοθετεί ο Φωκάς Ευαγγελινός.
Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την περίοδο των Χριστουγέννων θα ανέβει η «Μελωδία της Ευτυχίας» με τη Νάντια Κοντογεώργη, τη Ζέτα Δούκα και τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στο Παλλάς.

Στο «Βιολιστή στη Στέγη» που θεωρείται από τα αριστουργήματα στο χώρο του μιούζικαλ θα πρωταγωνιστήσει ο Γρηγόρης Βαλτινός και συγκεκριμένα θα ερμηνεύσει τον περίφημο ρόλο του γαλατά Ταβιέ.
Ο Βιολιστής παίχτηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Αθήναιον το 1997 σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου και πρωταγωνιστή τον Γρηγόρη Βαλτινό και έκανε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Το νέο βιολιστή θα δούμε τον Απρίλιο του 2015 στο Badminton και τον Ιούνιο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε σκηνοθεσία του βραβευμένου Αμερικανού σκηνοθέτη Rob Ruggiero, ο οποίος το καλοκαίρι του 2014 σκηνοθέτησε τον «Βιολιστή» στο Goodspead Opera Houseκ και πήρε διθυραμβικές κριτικές.

Ενα από τα πλέον ιστορικά Θέατρα της Αθήνας, το ιστορικό Βέμπο θα επαναλειτουργήσει το Νοέμβριο με το «Πριν το χάραμα» σε κείμενα και σκηνοθεσία του Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες (αλφαβητικά): Σοφία Βόσσου, Στέλιος Διονυσίου, Ευθύμης Ζησάκης, Κατερίνα Κούκα, Βάσω Λασκαράκη, Μπέτυ Μαγγίρα, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ορέστης Τζιόβας κ.ά. 

No comments:

Post a Comment