ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.800.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Monday, September 22, 2014

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Νέα πρόκληση από τα Σκόπια: Ο αντιπρόεδρος της Βουλής ποζάρει στην κορυφή του Ολύμπου με τον Ηλιο της Βεργίνας [εικόνες]



Νέο παραλήρημα έρχεται από τα Σκόπια με τον αντιπρόεδρο της Βουλής της πΓΔΜ, πρώην υπουργό Εξωτερικών και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Νικολά Γκρούεφσκι, Αντόνιο Μιλόσοσκι να ποζάρει στην υψηλότερη κορφή της Ελλάδας με τη γνωστή κόκκινη σημαία με τον Ηλιο της Βεργίνας.
Η ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα στη γειτονική χώρα, η Vest, δημοσιεύει τη Δευτέρα φωτογραφίες του Μιλόλοσκι στις οποίες εμφανίζεται με άλλους ορειβάτες να ποζάρει ως «κατακτητής» του Μύτικα, της υψηλότερης κορυφής στον Ολυμπο, ανεμίζοντας τη σημαία που οι Σκοπιανοί θεωρούν ως σημαία τους, το κόκκινο πανί με τον Ηλιο της Βεργίνας. Η εφημερίδα χρησιμοποιεί τη λεζάντα πως ο Μιλόλοσκι «κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου στην Ελλάδα», ενώ σε άλλο σημείο επισήμαινε, αναδεικνύοντας το εθνικιστικό παραλήρημα του αντιπροέδρου του σκοπιανού κοινοβουλίου: «Επειτα από μία ώρα σκληρής αναρρίχησης στους βράχους, πάτησε την κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα. Μέσα στα συγχαρητήρια και τις αγκαλιές φώναζε και τραγουδούσε. Φυσικά τράβηξε και φωτογραφίες. Ο ίδιος ο Αντόνιο Μιλόσοσκι, τόνισε ότι τη σημαία που κρατά στον Όλυμπο με τον 16άκτινο ήλιο της Βεργίνας, την έχει πάντοτε μαζί του».

Σημειώνεται ότι από τη Ενδιάμεση Συμφωνία Αθηνών - Σκοπίων του 1995, οι πολίτες της πΓΔΜ δεσμεύονται να μην κάνουν χρήση του Ηλιου της Βεργίνας.
«"Μακεδονική" αποστολή στον Όλυμπο, κορφή Μύτικας σε υψόμετρο 2917 μέτρων», έγραψε στο Twitter ο Μιλόσοσκι.
Η απάντηση του ελληνικού Υπουργείο Εξωτερικών στην πρόκληση του Αντόνιο Μιλόσοσκι, ήρθε διά στόματος του εκπροσώπου του υπουργείου, Κωνσταντίνου Κούτρα, ο οποίος απαντώντας στους δημοσιογράφους, είπε: «Ευχαριστούμε τον κ. Μιλόσοσκι που επισκέφθηκε τη χώρα μας, προκειμένου να φωτογραφηθεί, εντός της Ελλάδας, με τον Ήλιο της Βεργίνας, ένα ελληνικό εθνικό σύμβολο. Δεν τον παροτρύνουμε, όμως, να το κάνει και στη χώρα του, καθώς αυτό θα συνιστούσε ακόμα μία παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας και του Μνημονίου Πρακτικών Μέτρων. Οι προκλήσεις μπορεί να δικαιώνουν τις ελληνικές θέσεις απέναντι σε κάθε είδους αλυτρωτισμό, αλλά δεν βοηθούν κανέναν. Και σίγουρα, όχι την ΠΓΔΜ και το λαό της».


No comments:

Post a Comment