Thursday, May 29, 2014

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΣΤΟ SKYPE

Η δημοφιλής υπηρεσία Skype θα αποκτήσει τη δυνατότητα μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο, πράγμα που θα επιτρέψει στους χρήστες να μιλάνε μεταξύ τους ξεπερνώντας τους γλωσσικούς φραγμούς.

Ο CEO της Microsoft δήλωσε ότι το Skype Translator για Windows 8 θα είναι έτοιμο για να δοκιμαστεί εντός του έτους ενώ ο αντιπρόεδρος τηςSkype Γκέρντιπ Παλ, ανέφερε οτι η εταιρία επένδυσε στις τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής, αυτόματης μετάφρασης και μηχανικής μάθησης για πάνω από μια δεκαετία και τώρα πλέον αυτές αναδύονται ως σημαντικά συστατικά σε αυτή την εποχή της πιο προσωποποιημένης υπολογιστικής εποχής.
 
Για την ώρα βέβαια δεν έχει γίνει γνωστό αν η νέα μεταφραστική υπηρεσία θα παρέχεται δωρεάν ή θα χρεώνεται με κάποιον τρόπο πάντως οι αναλυτές εκτιμούν, ότι η ενσωμάτωση της νέας τεχνολογίας στο Skype (και εν καιρώ σε άλλες υπηρεσίες) θα βοηθήσει στην εκπαίδευση, στον τουρισμό και σε άλλους τομείς. 
 
Ο συνδυασμός του Skype Translator με την τρισδιάστατη τεχνολογία θα δώσει περαιτέρω ώθηση στη διαδικτυακή επικοινωνία (πέρυσι τοSkype επιβεβαίωσε ότι αναπτύσσει τεχνολογία τρισδιάστατων βιντεοκλήσεων, αλλά θα χρειαστούν αρκετά χρόνια εωσότου εφαρμοστεί στην πράξη).
 
Με αυτό τον τρόπο η Microsoft θέλει να προσελκύσει περισσότερους χρήστες στο Skype, το οποίο, αντιμετωπίζει αυξημένο ανταγωνισμό από άλλες υπηρεσίες διαδικτυακής επικοινωνίας (Google Hangouts, Apple Facetime, BMM, Tango, Viber)

No comments:

Post a Comment